Sådan ændres standard søgemaskine i Firefox på Windows, Mac, Android, iOS

20. januar 2021 Slået fra Af Mathias

Firefox leveres med et antal indbyggede søgemuligheder, hvor Google er standard.

Men hvis du vil have en anden end Google til at klare dine søgninger, kan du nemt tilføje en tilpasset søgemaskine i Firefox med et par enkle klik.

I dag vil vi fortælle, hvordan du ændrer standard søgemaskine i Firefox på Windows, Mac, Linux, Android og iOS. Vi vil også fortælle dig, hvordan du tilføjer søgemaskiner i Firefox eller fjerner de søgeudbydere, som Firefox tilbyder.

Skift standardsøgemaskine i Firefox på computere og smartphones

Du kan nemt ændre standardsøgemaskinen i Firefox på alle førende mobile og stationære platforme. Ved hjælp af vores vejledning kan du ikke kun indstille standardsøgemaskinen på Firefox, men også fjerne standardsøgemaskinen, hvis du vil. Så uden videre, lad os se, hvordan vi kan ændre standardsøgemaskinen i Firefox på computere og smartphones.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skift søgemaskine i Firefox på Windows, Mac og Linux

Processen til at ændre standardsøgemaskinen i Firefox forbliver den samme på Windows, Mac og Linux. Jeg bruger Windows til denne demo, men menuerne, indstillingerne og indstillingerne vil også være næsten identiske for Mac og Linux. 1. Skift standardsøgemaskine

 • Åbn Firefox på din Windows-pc eller Mac. Klik på forstørrelsesglasset i søgefeltet øverst til højre, og vælg ‘Skift søgeindstillinger’.
Change Search Engine in Firefox on Windows, Mac and Linux
 • Klik nu på rullemenuen under ‘Standard søgemaskine’ og vælg blandt tilgængelige muligheder.
Change Search Engine in Firefox on Windows, Mac and Linux

2. Fjern en søgemaskine

 • Fra ‘ Indstillinger ‘>’ Søg ‘menupunkt beskrevet ovenfor, kan du fjerne en søgeudbyder. For at gøre dette skal du vælge målsøgningsudbyderen under ‘Søg genveje’ og klikke på knappen ‘Fjern’.
Sådan ændres standard søgemaskine i Firefox på Windows, Mac, Android, iOS

Bemærk: Du kan også få adgang til søgemaskineindstillinger ved at klikke på menuen ‘hamburger’ (tre vandrette linjer) øverst til højre og derefter vælge Valg> Søg.

3. Tilføj en ny søgemaskine

 • At tilføje en brugerdefineret søgemaskine i Firefox, skal du først besøge et websted, der tilbyder en OpenSearch-søgemaskine (vi bruger Startpage.com som et eksempel). Søgefeltet viser straks et ‘+’ tegn i en grøn boble. Klik nu enten på den boble [1] eller på de tre prikker [2] i adresselinjen.
 • I begge tilfælde skal du ‘ Jeg får mulighed for at tilføje det aktuelle websted som søgeudbyder. Klik bare på den mulighed, så har du tilføjet en ny søgemaskine til Firefox.
Sådan ændres standard søgemaskine i Firefox på Windows, Mac, Android, iOS
 • Mange søgemaskiner tilbyder også udvidelser (tilføjelsesprogrammer). Du kan tilføje dem fra det officielle Mozilla-websted ved at gå til Valg> Søg som beskrevet i [2] ovenfor og klikke på ‘Find flere søgemaskiner’.
Læs også  Sådan gendannes slettede indlæg på Instagram

4. Gendan indbygget søgemaskine

 • Til gendanne en indbygget søgemaskine i Firefox, gå til Indstillinger> Søg som beskrevet i [2] ovenfor. Klik på knappen under ‘Søg genveje’, der siger ‘Gendan standard søgemaskiner’. (Bemærk: Knappen bliver nedtonet, hvis du ikke har fjernet nogen søgemaskine fra Firefox i første omgang) .

Sådan ændres standard søgemaskine i Firefox på Windows, Mac, Android, iOS

Skift standard søgemaskine i Firefox på Android

Processen med at ændre standardsøgemaskinen i Firefox på din smartphone er relativt ligetil. Sådan gør du det på Android: 1. Skift standardsøgemaskine

 • Start Firefox app. Tryk nu på knappen ‘Mere’ (tre prikker), og vælg ‘Indstillinger’.

Bemærk: Knappen ‘Mere’ er som standard nederst til højre, men du kan konfigurere den til at være øverst – lige som jeg gjorde .

Artiklen fortsætter under annoncen
 • Under ‘Generelt’ skal du trykke på ‘Søg’. Vælg derefter den valgte søgemaskine på den næste side (Google er standardsøgemaskine i Firefox på tværs af alle platforme).
Change Default Search Engine in Firefox on Android

2. Tilføj søgemaskiner

 • For at tilføje et nyt søgemaskine, skal du først trykke på ‘+ Tilføj søgemaskine’ fra Indstillinger> Søg som beskrevet ovenfor. Udfyld derefter søgestrengen for den valgte søgeudbyder (slå den op online). Til sidst skal du trykke på ‘Tick’ -tegnet øverst til højre for at gemme din post.
Change Default Search Engine in Firefox on Android
Change Default Search Engine in Firefox on Android

3. Fjern søgemaskiner

 • For at fjerne en søgning motor i Firefox, gå til Indstillinger> Søg som beskrevet tidligere. Tryk nu på knappen ‘Mere’ (tre prikker) ud for din målsøgningsudbyder, og tryk på ‘Slet’.
 • Tryk på hamburger-menuen (tre vandrette linjer) nederst til højre på skærmen (menuen vises øverst til højre, hvis du bruger en iPad).
Tap on horizontal line
change default search engine on firefox on iphone
create custom search

Søg som en professionel på computere, smartphones og tablets

Nu hvor du ved, hvordan du ændrer din standardsøgemaskine i Firefox, skal du fortsætte og foretage skiftet fra Google. Jeg vil ideelt set foreslå, at du vælger en fortrolighedsfokuseret tjeneste som DuckDuckGo eller Startpage, men mulighederne er uendelige. Og hvis det er privatlivets fred, du søger, skal du tjekke, hvordan du kan bruge tastaturgenveje til at slette din browserhistorik i enhver browser.

create custom search

Læs også  Sådan fjernes baggrunden til billeder ved hjælp af Preview på Mac