Kids Mode til Microsoft Edge browser: Hvordan bruger jeg det

18. februar 2021 Slået fra Af Mathias

For at hjælpe forældre med at sikre, at deres børn følger sikker webbrowsing-praksis, udruller Microsoft en ny børnetilstand på sin Edge-browser baseret på Chromium.

Det bedste er, at du ikke behøver at gå igennem besværet med at oprette en børnekonto eller -profil.

I denne artikel ser vi på, hvordan du kan bruge funktionen på Microsoft Edge.

Brug Kids Mode på Microsoft Edge

Før du går i gang, er det vigtigt at påpege, at tilgængeligheden af ​​kids mode er begrænset til amerikansk engelsk på Windows og macOS.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det vil desværre sige, at på nuværende tidspunkt er det ikke tilgængeligt på dansk, men Microsoft håber at kunne tilbyde det til danske forbrugere på sigt.

Derudover får den nye børnefunktion i dette øjeblik en kontrolleret udrulning på Edge, så du har ikke nødvendigvis funktionen, selvom du bruger den nyeste Edge Canary. Når det er sagt, kunne vi forvente den generelle tilgængelighed af funktionen i de kommende måneder.

Hvad er Kids Mode?

Børnetilstanden er en ny Microsoft Edge-funktion, der hjælper forældre med effektivt at styre, hvordan deres børn surfer på internettet. Når du aktiverer børnetilstand, får du brugerdefinerede browsertemaer, der er mere tiltalende for børn, browsing på tilladte websteder og streng Bing SafeSearch. Browseren vil også anmode om godkendelse af adgangskode, når nogen prøver at afslutte Kids Mode.

Hvordan aktiveres Kids Mode?

enable kids mode edge

Billede: Microsoft.

Artiklen fortsætter under annoncen

1. Hvis du har adgang til funktionen, kan du se Kids Mode i Edge’s profilomskifter . Få adgang til profilomskifteren fra øverste højre hjørne af browseren, og klik på ‘Gennemse i børnetilstand.’ Microsoft påpeger, at login på browseren med din MS-konto vil synkroniser indstillinger for Kids Mode på tværs af dine enheder.

assign age limits edge

Billede: Microsoft

Edge vil nu opfordre dig til at indstille aldersgruppen for dit barn . De tilgængelige muligheder er 5-8 år og 9 og ældre. Kort efter at du har valgt aldersgruppen, lukkes dit nuværende browservindue, og et nyt børnetilstandsvindue åbnes.

Læs også  Sådan fjernes en pålidelig enhed fra dit Apple-id

Skift tema til børnefunktion

Når du er gået ind i Kids Mode, kan du ændre dens udseende med brugerdefinerede temaer. Det er værd at nævne, at -temaet, der anvendes i børnetilstand, ikke påvirker temaet for dine regelmæssige browsersessioner . For at ændre temaet i børnetilstand skal du klikke på knappen ‘Farver og baggrund’. Vælg et af temaerne, og klik på ‘Udført’ for at anvende det. change kids mode theme Billede: Microsoft

Artiklen fortsætter under annoncen

Tillad specifikke websteder i børnetilstand

Du kan ikke indstille webstedstilladelser, når du er i børnetilstand. For at gøre det skal du være i den profil, du brugte til at oprette børnetilstand. 1.

Når du er uden for Kids Mode, skal du gå til Indstillinger -> Familie for at tillade bestemte websteder. Du kan få adgang til siden Indstillinger ved at klikke på den vandrette menu med tre prikker i øverste højre hjørne. Klik på ‘Administrer tilladte websteder i Kids Mode’ fra afsnittet Familie for at fortsætte yderligere. kids mode settings Billede: Microsoft 2. Du kan nu gennemse den foruddefinerede tilladelsesliste og vælge at fjerne websteder ved at klikke på X-knappen. Desuden kan du tillade nye websteder ved hjælp af knappen ‘Tilføj websted’ .

manage allowed sites kids mode manage allowed sites kids mode Hvordan afslutter man Kids Mode?

For at afslutte Kids Mode skal du klikke på ikonet Kids Mode øverst til højre og vælge ‘Afslut vindue til Kids Mode.’

Du skal nu godkende ved hjælp af din enhedsadgangskode. så browseren ved, at barnet ikke forsøger at afslutte tilstanden uden tilladelse fra forældrene. exit kids mode

Brug Kids Mode på Microsoft Edge

Kids Mode er en lovende funktion, og det skal helt sikkert vise sig nyttigt for forældre. Hvis dit barn fx lige har fået ny mini PC, er det værd at overveje at opsætte, når det kommer til Danmark.

Selvom det ikke er bredt tilgængeligt i øjeblikket — som sagt, desværre ikke på dansk endnu, vil det være praktisk, når Microsoft i vid udstrækning udruller funktionen.

Hvad synes du om denne nye funktion? Lad os høre om det i kommentarerne nedenfor.

Artiklen fortsætter under annoncen

Endvidere, hvis Microsoft Edge er din standardwebbrowser, skal du ikke glemme at tjekke vores dækning om deaktivering af URL-kopiering / indsætning, hentning af nyheds- og vejr-widget, fjernelse af Edge-faner fra Alt + Tab-switcher og de bedste Microsoft Edge-flag.