Instagram vil blokere dig fra appen, hvis du ikke deler din fødselsdag

31. august 2021 Slået fra Af Mathias

Hvis du ønsker at bruge Instagram i de kommende år, skal du afsløre din fødselsdag. I mandags delte Instagram et blogindlæg, hvor de forklarede, at for at “skabe mere sikre og private oplevelser for unge mennesker” har virksomheden brug for at vide, hvor gamle alle på appen er. Derfor er appen begyndt at bede brugerne om at dele deres fødselsdage, hvis de ikke allerede har gjort det.

Som Pavni Diwanji, VP of Youth Products hos Instagram, bemærker, muliggør disse oplysninger vigtige nye sikkerhedsfunktioner. I marts gjorde Instagram det f.eks. umuligt for voksne at sende beskeder til brugere under 18 år, som ikke følger dem, hvis de ikke følger dem. I juli begyndte Instagram at standardisere nye konti til brugere under 16 år til en privat indstilling. Desuden begrænsede virksomheden annoncørernes målretningsmuligheder for brugere under 18 år. Intet af dette ville være muligt uden at kende fødselsdage.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvis du har tilmeldt dig Instagram inden for det seneste år, har appen allerede din fødselsdag. Instagram begyndte at spørge brugerne om deres fødselsdage i 2019. Hvis du linkede Instagram-kontoen til din Facebook-konto, ville appen automatisk tilføje den fødselsdag, der er anført på Facebook.

Instagram var ikke så optaget af brugere, der allerede havde oprettet konti, men det ændrer sig nu. Hvis du ikke har oplyst din fødselsdag, kan du forvente at se en meddelelse, der spørger om det, når du åbner appen. Jo længere du ignorerer den, jo mere fremtrædende bliver den, som du kan se på billedet øverst på denne side. Til sidst bliver du nødt til at dele datoen for at fortsætte med at bruge Instagram.

Læs også  Sådan sletter du Googles søgehistorik

Det er blot en af de måder, Instagram vil forsøge at få dig til at påvirke dig til at dele din fødselsdag. Fremover vil du ikke kunne se indlæg med advarselsskærme, før du deler din fødselsdag. Instagram tilføjede disse skærme for at skjule følsomt eller grafisk indhold, men det krævede blot et tryk for at komme videre forbi skærmen. Fra nu af vil de blive blokeret for brugere, der ikke deler deres fødselsdag.

Hvis du har planer om at omgå dette krav ved at give Instagram en falsk fødselsdag, skal du måske have et nyt abonnement. Instagram vil “bruge kunstig intelligens til at vurdere, hvor gamle folk er, baseret på ting som “Happy Birthday”-opslag.” Hvis den fødselsdag, du oplyser, ikke stemmer overens med Instagrams AI-søgning, vil appen bede dig om at bekræfte din alder. Instagram siger, at dette arbejde stadig er tidligt, så det lyder ikke som om, at det vil være klar til primetime for snart.

Artiklen fortsætter under annoncen

I mellemtiden er det på tide at fortælle Instagram din fødselsdag, hvis du ikke allerede har gjort det.