Der er en ny Touch ID-fejl i iOS 14.7, som irriterer iPhone-brugere, men der er snart en løsning på vej

21. juli 2021 Slået fra Af Mathias

Apple frigav tidligere på ugen iOS 14.7, en mindre opdatering, der indeholder understøttelse af Apples helt nye MagSafe Battery Pack. Opdateringen indeholder også finjusteringer af Podcasts-appen, understøttelse af Apple Card Family og meget mere. Og mens opdateringer så sent i en iOS-udgivelsescyklus typisk retter op på fejl, har iOS 14.7-opdateringen tilsyneladende introduceret en Apple Watch Touch ID-fejl, som irriterer nogle iPhone-brugere

Mere specifikt oplever brugere med en Touch ID-aktiveret enhed – som f.eks. den nye iPhone SE – at de ikke længere kan låse deres Apple Watch op via Touch ID.

Sådan fungerer Touch ID med Apple Watch

Mens oplåsning af et Apple Watch nemt kan ske ved at indtaste en adgangskode, kan du også slå en “Unlock with iPhone”-indstilling til. Med denne indstilling aktiveret kan brugerne låse deres Apple Watch automatisk op, når de låser deres iPhone op.

Artiklen fortsætter under annoncen

Denne indstilling kan slås til ved at gå til appen Indstillinger og vælge indstillingen Adgangskode. Det er en smart implementering, men som nævnt ovenfor har den seneste iOS 14.7-opdatering på mystisk vis forpurret denne funktionalitet. Naturligvis er mange iPhone-brugere frustrerede over opdateringen.

Hvad skal du gøre, hvis du er berørt af Touch ID Apple Watch-fejlen

Apple er heldigvis klar over problemet. Det er opmuntrende, for nogle gange opstår der problemer med brugervenligheden, og det tager Apple et stykke tid at erkende, at der er en fejl. Derfor har Apple allerede udsendt et supportdokument om problemet.

Som det ser ud nu, anbefaler Apple, at brugerne kan låse deres Apple Watch op ved at indtaste deres adgangskode. “Dette er kun nødvendigt én gang, så længe du har dit Apple Watch på håndleddet”, skriver Apple. Det er i øvrigt nødvendigt at nulstille Apple Watch, hvis man skulle være kommet til at glemme sin adgangskode.

Læs også  Sådan downloades og opdateres apps direkte på Apple Watch
Artiklen fortsætter under annoncen

Den gode nyhed er, at Apple vil løse problemet med en kommende softwareopdatering. Desværre har virksomheden ikke givet en tidsplan for, hvornår den kan løse denne irriterende Apple Watch-fejl.

Løsningen for virksomhedsbrugere

Apple skriver:

Hvis dit Apple Watch er parret med en iPhone med en MDM-profil (Mobile Device Management), der kræver en alfanumerisk adgangskode, kan du ikke skrive en adgangskode direkte på dit ur.

I stedet angiver Apple følgende trin for brugere, der ønsker at låse deres Apple Watch op:

Artiklen fortsætter under annoncen
  • Bed din MDM-administrator om at fjerne kravet om alfanumerisk adgangskode fra din iPhone.
  • Fjern parring og slet dit Apple Watch.
  • Opsæt dit Apple Watch igen.

Apple Watch Series 7 er på vej

Bortset fra Apple Watch-fejl er der ny Apple Watch-hardware på vej. Hvis historien er nogen indikation, vil vi se Apple afsløre en ny Apple Watch-model til september. Mens detaljerne stadig er sparsomme, har nogle rygter sagt, at Apple Watch Series 7 vil have en mere kompakt formfaktor. Der er også rygter om, at enheden måske vil have en helt ny formfaktor.

Andre Apple Watch Series 7-rygter omfatter nye farvemuligheder og en lidt større skærm takket være tyndere rammer. Der er også en rapport om, at Apple arbejder på en “robust” Apple Watch-model til seriøse atleter og vandrere.

Artiklen fortsætter under annoncen