Sådan slettes WinSxS-mappe på Windows 10

5. oktober 2020 Slået fra Af Mathias

Brugere, der har brugt Windows 10 i årevis, er vel klar over, at den tilgængelige diskplads på OS-drevet reduceres over tid uden nogen åbenbar grund. Det bliver endnu værre, hvis du bruger din computer i længere tid uden vedligeholdelse. Den skyldige, du leder efter, er WinSxS-mappen, der sidder inde i OS-drevet. Microsoft kalder det “Windows side om side” eller løst komponentbutikken. Mappen indeholder alle mulige systemfiler, der bruges til at løse forskellige problemer på din Windows-pc. Mappestørrelsen spiser dog stadig det afgørende rum, og det er smertepunktet for de fleste brugere. Så i denne artikel vil jeg dele en nem måde at slette WinSxS-mappen uden at påvirke din pcs stabilitet. Når det er sagt, lad os komme i gang.

Hvad er egentlig WinSxS-mappe?

Lad os gennemgå nogle vigtige punkter, inden vi går videre. Først og fremmest kan du ikke slette WinSxS-mappen helt, men du kan helt sikkert reducere dens størrelse. Årsagen er, at WinSxS-mappen indeholder mange vigtige biblioteker og komponenter i operativsystemet , som er nødvendige for at løse OS-relaterede problemer. Så på en måde bør man ikke røre WinSxS-mappen, da den er der for at holde vores pc sikker og sund.

Pointen er dog, at WinSxS-mappen bliver stadig større over tid, og hvis du bruger en maskine i årevis, vil mappen tage omkring 40% af dit OS-drev, hvilket er helt sindssygt. Så hvad sker der nøjagtigt i den mappe? Faktisk gemmer Windows udover OS-komponenter også opdateringsfiler i WinSxS-mappen. Så når du får en ny opdatering, downloades filer og gemmes, hvis du støder på et problem i fremtiden og ønsker at rulle tilbage til en tidligere version. Grundlæggende, hver gang du får en opdatering, akkumuleres filerne i den mappe, hvilket resulterer i en utrolig højere størrelse på OS-drevet.

Læs også  Sådan gemmer du en sikkerhedskopi af dine e-mails i Gmail

What Exactly is WinSxS Folder

Artiklen fortsætter under annoncen

Det ville være forkert at sige, at Microsoft ikke forsøgte at løse problemet. I øjeblikket Windows 10 leveres med en automatisk vedligeholdelsestjeneste , der rydder op i filer, der er blevet afløst efter en måned. Dog rapporterer brugerne, at det ikke fungerer som beregnet, så der er det. Under alle omstændigheder, nu hvor vi har forstået det aktuelle problem, vil vi gennemgå trinnene for at reducere størrelsen på mappen på en måde, som ikke hæmmer dit systems stabilitet.

Trin til oprydning af WinSxS-mappe

Vi gennemgår en totrinsproces for at fuldføre denne opgave. Først bruger vi et internt værktøj og går derefter til en manuel oprydningsmetode. Når det er sagt, lad os begynde.

  • Reducer mappestørrelse ved hjælp af DISM-værktøjet

Vi skal bruge DISM-værktøjet (Deployment Image Servicing and Management) for at rydde op i mappen. DISM-værktøj bruges til at holde Windows-billedet intakt og forberede sig på gendannelsesmiljøer.

1. Tryk på Windows-tasten en gang, og skriv “cmd” i søgefeltet . Klik derefter på “Kør som administrator” i undermenuen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Folder 3

2. Når kommandopromptvinduet er åbent, skal du udføre nedenstående kommando for at kontrollere, om overflødige filer er tilgængelige i mappen . Hvis der står, at oprydning anbefales i bunden, skal du gå til næste trin.

 dism / Online / Cleanup-Image / AnalyzeComponentStore 

Steps to Clean Up WinSxS Folder

Artiklen fortsætter under annoncen

3. Udfør nu den anden kommando for endelig at starte oprydningsprocessen . Når processen er afsluttet, er du færdig. WinSxS-mappen skal frigøres betydeligt.

Bemærk: Processen kan tage noget tid, så hold tålmodighed.

 dism / online / Oprydning-billede / StartComponentCleanup 

Folder 2

  • Slet opdateringsfiler ved hjælp af diskoprydning

1. Højreklik på OS-drevet (normalt C-drev) og åbn “Egenskaber” . Klik her på “Diskoprydning”.

Læs også  Sådan får du en universel stumhedsafbryder til videoopkald i Windows 10
Artiklen fortsætter under annoncen

Folder 2

2. Klik derefter på knappen “ Ryd systemfiler ” nederst til venstre.

Using Disk Cleanup 2

Artiklen fortsætter under annoncen

3. Fjern nu markeringen i alle felter, og vælg “Windows Update Cleanup” øverst. Derefter skal du klikke på knappen “OK”. Voila, en enorm mængde opdateringsfiler i WinSxS-mappen slettes med det samme. Genstart din pc, så finder du, at OS-drevet tager mindre plads.

Using Disk Cleanup 2

Dette skulle frigøre tilstrækkelig lagerplads på din Windows-maskine og gøre det hurtigere. En ting at bemærke her er, at hvis pc’en nogle gange er for gammel, er det bedre bare at nulstille Windows 10 for at få en ren start. Husk at tage en sikkerhedskopi af din Windows 10-pc, før du gennemgår nulstillingsprocessen.

Slet WinSxS-mappe og genvinde plads

Så det var vores guide til, hvordan du sletter WinSxS-mappen og frigør OS-drevet. Årsagen til, at Windows sænker efter års brug, skyldes, at disse filer tilstopper det afgørende hukommelsesrum. Så hvis du vil fremskynde din computer, ville reduktion af WinSxS-mappen også gøre en enorm forskel i ydeevne. Alligevel er det alt fra os. Hvis du vil lære mere om Windows 10, skal du kommentere nedenunder og lade os vide.

Artiklen fortsætter under annoncen