Sådan forhindres Spotlight i at søge på bestemte steder på Mac

22. januar 2021 Slået fra Af Mathias

Spotlight har længe været en ikonisk Mac-funktion – på samme linje som den alsidige Dock. Hvad der gør det til et nyttigt aktiv er evnen til at tilbyde hurtige og nøjagtige søgeresultater. Ud over hurtig søgning har Spotlight også fået masser af seje tricks i ærmet som at konvertere valuta og udføre beregninger. For at levere mere nøjagtige resultater graver den igennem hele Mac’en og indekserer alle de filer og mapper, der er gemt på computeren. Mens denne omfattende søgeadfærd faktisk er en mærkbar funktion, efterlader den meget lidt plads til privatlivets fred. Hvad hvis du har nogle private mapper, som du ikke vil indekseres i søgeresultaterne? Det viser sig, at der er en måde at forhindre Spotlight i at søge i specifik mappe på Mac.

Ekskluder en mappe eller disk fra Spotlight-søgning på Mac

Spotlight-præference har en privatlivsfane, hvor du kan specificere alle de mapper, som du ønsker at ekskludere fra søgningen på din Mac. Når du har valgt mapperne, udfører den ikke længere en søgning på disse placeringer. Således forbliver dine personlige filer eller andet, som du har gemt inde, ude af syne.

Nå, hvis du tilfældigvis skifter mening, kan du dykke ned i den samme fortrolighedsindstilling og fjerne disse filer for at indeksere dem igen i Spotlight-søgningen. Når det er sagt, lad os komme i gang med de hurtige trin!

  1. For at komme i gang skal du klikke på Apple-menuen øverst venstre hjørne af skærmen, og vælg Systemindstillinger . Derudover kan du også starte appen Systemindstillinger.

Open System Preferences

2. Klik nu på ikonet Spotlight .

Click on Spotlight icon

3. Klik derefter på fanen Privatliv .

Artiklen fortsætter under annoncen

Click on Privacy tab

4. Klik derefter på knappen “+”.

Click on the plus button

Artiklen fortsætter under annoncen

5. Endelig vælg en hvilken som helst mappe / eksternt drev , som du ikke længere vil indekseres i Spotlight-søgeresultaterne. Alternativt kan du blot trække og slippe mapper direkte ind i vinduet.

Select specific files

Fremadrettet udfører Spotlight ikke en søgning på den angivne placering.

Specify the folder you want to hide

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvis du nogensinde vil indeksere disse mapper, skal du gå tilbage til Spotlight-indstillingen og derefter vælge mappen fra listen. Klik derefter på “-” knappen for at bekræfte.

Re-index a folder in the Spotlight search

Forhindre Spotlight fra at søge efter specifik mappe på Mac

Så er du klar! Så det er sådan, du kan beskytte nogle af dine private mapper mod at blive eksponeret af Spotlight-søgning. Da jeg altid foretrækker at holde nogle af mine personlige ting væk fra de nysgerrige øjne, finder jeg denne funktion yderst hjælpsom. Og jeg tror, du måske sætter pris på det i lige mål, hvis du også kan lide at beskytte dine filer.

Læs også  Sådan aktiveres 96Hz opdateringsfrekvens på Galaxy S20-serien

Har du fundet denne artikel nyttig? Skyd dine tanker i kommentarerne. Tag også et kig på disse lige så nyttige macOS-guider som at bruge nye batteriindstillinger på Mac, super seje iMessage-effekter og iOS-kontrolcenter, hvis du er villig til at udforske flere hacks.

Artiklen fortsætter under annoncen