Forældrekontrol på dit barns iPhone og iPad: Sådan gør du

24. september 2020 Slået fra Af Mathias

Det ser ud til, at Apple er opmærksom på enhver kritik, der er rettet mod det i modsætning til nogensinde før. Og det viser sig meget godt for forbrugerne. Den seneste tilføjelse fra Apple er et mere kraftfuldt forældrekontrolsystem. Mens Screen Time allerede tilbød pålidelig forældrekontrol, manglede det værktøjet til at begrænse kommunikationen for børn. Men med frigivelsen af iOS 13.3 har det Cupertino-baserede firma endelig udfyldt dette tomrum. Så hvis du er på udkig efter en måde at tøjle dit urolige barn på eller har bedre kontrol over, hvem han / hun kan kommunikere med, er denne nye skærmtid-funktion noget for dig. Lad mig gå igennem denne praktiske vejledning til at oprette kommunikationsgrænser for børn på iPhone og iPad.

Aktivér kommunikationsgrænser for børn i iOS 13 og iPadOS 13

Først og fremmest gælder kommunikationsbegrænsningen grundlæggende for fire ting: Telefon , FaceTime-, Messages- og iCloud-kontakter. Det betyder, at du kan tillade dit barn at sende iMessage, foretage et telefonopkald til udvalgte personer eller komme i ansigtstiming med kun specifikke mennesker. Hvad mere er, kan du også forhindre dit barn i at foretage ændringer i kontakten. Men husk, kommunikation til kendte alarmnumre er altid tilladt af hensyn til sikkerheden.

1. Start appen Indstillinger på din iPhone eller iPad.

Launch Settings app on your iPhone

Artiklen fortsætter under annoncen

2. Tryk nu på Skærmtid.

Tap on Screen Time

3. Tryk på “Kommunikationsgrænser”.

Choose Communication Limits

4. Dernæst har du tre muligheder.

Vælg hvem dit barn kan kommunikere under tilladt skærmtid

Hvis du vil begrænse hvem dit barn kan kommunikere med i den tilladte skærmtid, skal du trykke på Under tillad skærmtid . Vælg derefter Alle eller Kun kontakter .

Bemærk: Hvis du har aktiveret adgangskoden til skærmtid, skal du indtaste den, før du kan tilpasse “Under tilladelse” Skærmtid ”-funktion. Hvis du har glemt adgangskoden, skal du gå herover for at nulstille den lige nu.

Artiklen fortsætter under annoncen

Som standard er alle valgt. Vælg Kun kontakter, hvis du vil have lidt mere kontrol over kommunikationen. Derudover er der også en mulighed for at tillade, at folk føjes til gruppesamtaler , hvis en af dine kontakter er i gruppen.

Configure Allowed Screen Time

Tilpas kommunikationsgrænse under nedetid

Hvis du ønsker at begrænse kommunikationsgrænsen under nedetid (den periode, hvor dit barn ikke har adgang til begrænsede apps og funktioner), skal du trykke på Under nedetid . Nu har du to muligheder:

  • Kontakter med introduktioner: Det forklarer sig selv og vælges som standard.
  • Specifikke kontakter: Det giver dig mulighed for at vælge de kontakter, dit barn kan kontakte, under nedetid.

Vælg Specifikke kontakter for bedre forældrekontrol. Derefter Vælg Kontakter fra din adressebog , eller tilføj en ny kontakt. Jeg vælger fra min adressebog. Når du har valgt kontakter, skal du trykke på Udført for at afslutte.

Choose contacts from address book

Afvis kontaktredigering

Hvis du ikke vil have dit barn til at redigere kontakt uden din tilladelse, skal du slå omskifteren til “Tillad redigering af kontakt”.

Choose contacts from address book

Det er alt, hvad der er med det!

Artiklen fortsætter under annoncen

Tilpas kommunikationsgrænse for dit barn på iPhone og iPad

Så det er sådan, du kan aktivere kommunikationsgrænser for dit barn, så de kun kan kommunikere med de godkendte personer. Fra forældrenes synspunkt er det en meget nyttig funktion, ikke sandt? Hvis der er noget, jeg stadig vil have fra Screen Time, er et mere omfattende værktøj til at skjule eller låse valgte apps. Selvom du kan indstille tidsbegrænsninger for apps, er det ikke perfekt. Hvad er den ene funktion, du stadig vil se i den som forælder? Lad os vide i kommentarerne.