Sådan justeres videojustering på iPhone og iPad

21. august 2020 0 Af Mathias

Uanset hvor god du er til at optage videoer, vil du acceptere det faktum, at en let uventet hældning kan have rodet en hel del af dine fantastiske klip. Det er bare en ordre på dagen, og vi er alle kommet over det på et eller andet tidspunkt. Men hvordan justerer du videojustering på din iPhone og iPad, så det kan blive behageligt at se? Takket være et videoredigeringsværktøj, der er bagt lige i appen stockfotos, er klipning og justering af klip blevet temmelig ligetil.

Sådan justeres og rettes klip på iPhone og iPad

Det oprindelige videoredigeringsværktøj er mere end praktisk til fixing af ikke-justerede klip på iOS. Så når som helst når du støder på en video, der ser rodet ud, kan du bruge den til at finjustere perspektivet lige inde i dit fotobibliotek.

En ting, der er værd at huske på, før du begynder med trinnene, er, at de nye videoredigeringsværktøjer er tilgængelige i iOS 13 eller nyere. Så sørg for, at din enhed har den rigtige iOS-version installeret.

 1. Start Fotos-app den din iPhone.
 2. Open Photos app on your iPhone

  Artiklen fortsætter under annoncen

  Open Photos app on your iPhone

  2. Åbn nu videoen , som du ønsker at justere.

  Select the video you want to edit

  3. Tryk derefter på knappen Rediger placeret i øverste højre hjørne af skærmen.

  Artiklen fortsætter under annoncen

  Tap on Edit at the top right corner

  4. Dernæst skal du ramme beskæringsværktøjet i nederste højre hjørne.

  Tap on the cropping tool

  Artiklen fortsætter under annoncen

  5. Dernæst har du tre forskellige justeringsværktøjer at vælge imellem: Ret, lodret og vandret justering.

  Use the video alignment tools

  Juster din video vha. Udretningsværktøj

  Rettelsesværktøjet (første af de tre) er praktisk, når du vil justere den vippede video perfekt. Tryk blot på glateværktøjet og træk derefter skyderen for at finjustere justeringen som ønsket.

  use the straightening tool

  Artiklen fortsætter under annoncen

  Juster Din video ved hjælp af lodret justeringsværktøj

  For at få den lodrette justering rigtigt, tryk på værktøjet Lodret justering (anden af de tre) og derefter brug skyderen til at justere den . Selvom det har en tendens til at skjule videoen lidt, kan du drage fordel af gitteret til at justere klippet nøjagtigt.

  Vertical video alignment

  Juster din video ved hjælp af vandret justeringsværktøj

  Hvis du vil justere videoen langs den vandrette akse, skal du bruge det vandrette justeringsværktøj . Du skal blot trykke på det vandrette justeringsværktøj og derefter bruge skyderen for at finjustere perspektivet.

  Horizontal alignment

  Artiklen fortsætter under annoncen

  Pro-tip:

   • Mens du justerer videojusteringen, skal du holde en fane på justeringsniveauet for hver effekt, der er repræsenteret ved den gule kontur omkring knappen. Brug det til at finde ud af, hvilke effekter der er øget eller formindsket. Desuden kan du også trykke på hver knap for at skifte mellem den redigerede effekt og den originale.
   • Hvis du har en iPhone med et ultrabredt kamera, kan du bruge det område, der er fanget uden for kamerarammen, til automatisk at justere perspektiv og justering.
   • Desuden skal du se et blåt Auto-ikon over billedet, når den automatiske justering er udført.
   • Der er en nulstillingsknap øverst i midten, som du kan bruge til slippe af med alle de uønskede ændringer og begynde på ny.

   Når du først har perfekt justerede videoer på din iOS enhed, skal du sørge for at trykke på Udført i nederste højre hjørne af skærmen for at afslutte.

   Juster og ret videoer på din iOS- eller iPadOS-enhed som en professionel

   Så det er sådan, du kan rette og finjustere perspektivet på dine videoer på iOS- og iPadOS-enheder. Til grundlæggende videoredigering, hvor du bare skal justere justeringen eller forskønne dine billeder ved hjælp af en række filtre, er den indbyggede videoredigeringsprogram mere end i stand. Hvad synes du om det? Og hvor finder du det i sammenligning med tilbud fra tredjepart? Du er velkommen til at fremsætte dine tanker i kommentarerne herunder.

   Artiklen fortsætter under annoncen

Læs også  Sådan grupperes dine proceslinjegenveje i Windows 10