Sådan får du adgang til Windows-delte mapper på Chromebooks

29. september 2020 Slået fra Af Mathias

For at bringe Windows-brugere ind i Chromebook-folden inkorporerer Google mange nyttige funktioner i Chrome OS. For nylig bragte de netværksfildeling via SMB (Server Message Block) til den stabile kanal i Chrome OS. Hvad det betyder er, at du problemfrit kan få adgang til netværksfiler og mapper uden at skifte til Developer-tilstand eller Canary-kanal. Så i denne artikel vil jeg vise dig, hvordan du får adgang til delte Windows-mapper på Chromebooks sammen med nogle nyttige forklaringer på Windows-netværksfildelingssystem. Med alt det sagt, lad os gennemgå guiden trin for trin.

Få adgang til Windows-delte mapper på Chromebooks

1. Find netværksdelingsstien på Windows-pc

Før vi begynder, skal vi finde delingsstien på vores Windows-pc. I modsætning til Windows, hvor du bare kan indtaste legitimationsoplysningerne og oprette forbindelse til andre computere, skal du i Chromebook oplyse IP-adressen i korrekt SMB-protokol . Dette er også en engangsproces, og du behøver ikke gøre dette for hver mappedeling. Så nu, lad os gå videre og finde netværksdelingsstien uden nogen forsinkelse.

1. Først og fremmest skal du højreklikke på den Windows-mappe, som du vil dele med din Chromebook, og åbne Egenskaber. Gå til fanen “Deling” og klik på “Avanceret deling”.

1. Find the Network Share Path on Windows PC

Artiklen fortsætter under annoncen

2. Derefter aktiver afkrydsningsfeltet for “Del mappen” og klik på knappen “Ok”. Bemærk mappenavnet, da det vil blive brugt i netværksstien.

Bemærk: Prøv at hold mappenavnet som et ord for at forhindre enhver tvetydighed i filstien.

1. Find the Network Share Path on Windows PC

3. Hvis du vil, kan du også tillade læse-, skrive- og sletningsrettigheder ved at klikke på knappen “Tilladelser”. Dybest set vil dette give dig fuld kontrol over Windows-mapperne på din Chromebook.

Læs også  Sådan gendannes slettede e-mails i Gmail
Artiklen fortsætter under annoncen

1. Find the Network Share Path on Windows PC

4. Nu har du delt en mappe, der er tilgængelig på Chromebook via et fælles netværk. Nu skal vi finde IP-adressen på Windows-pc’en. Klik på ikonet WiFi eller Ethernet på proceslinjen , og åbn Egenskaber for det fælles netværk.

1. Find the Network Share Path on Windows PC

Artiklen fortsætter under annoncen

5. Rul nu ned og noter “IPv4-adresse” .

1. Find the Network Share Path on Windows PC

6. Nu hvor du har samlet alle de nødvendige oplysninger, sådan ser din netværksfilsti ud.

 smb: // Din pc's IP-adresse / navn på den delte mappe 
 

Her er et eksempel:

Artiklen fortsætter under annoncen
%MINIFYHTML6dc1df927a7a9b8b9af55b64eb323d8e7%
 smb: //172.16.91.151/Movies 

I tilfælde af du vil oprette forbindelse til et Windows-drev og derefter bare indtaste det delte drevbogstav i stedet for mappenavnet.

 smb: //172.16.91.151/D 

Nu hvor du har fået ideen om sti til netværksdeling, lad os gå til Chromebook for at få noget at gøre.

2. Tilslut Windows-delte mapper til Chromebooks

1. Åbn appen Filer på din Chromebook , og klik på 3-punktsmenuen øverst til højre. Klik derefter på "Tilføj ny tjeneste" og åbn "SMB-fildeling".

Artiklen fortsætter under annoncen

2. Connect Windows Shared Folders to Chromebooks

2. Indtast netværksdelingsstien under "Fildelings-URL" for den mappe, vi fik fra ovenstående afsnit. Og under "Visningsnavn" skal du omdøbe det til mappenavnet bare for nemheds skyld.

2. Connect Windows Shared Folders to Chromebooks

3. Indtast derefter brugernavnet på din Windows-konto og adgangskode. Og hvis du bruger en online Microsoft-konto på din Windows-pc som mig, skal du give Microsoft-legitimationsoplysningerne. Husk, at du ikke kan indtaste PIN-koden i adgangskodefeltet.

Artiklen fortsætter under annoncen

2. Connect Windows Shared Folders to Chromebooks

4. Klik derefter på knappen "Tilføj" og voila, den delte Windows-mappe vil være live på din Chromebook med alle filerne indeni. Du kan få adgang til den fra venstre rude ligesom enhver anden mappe på din Windows-pc.

2. Connect Windows Shared Folders to Chromebooks

Det var ret let, ikke? Så, Hvis du vil dele en anden mappe til Chromebook , skal du bare gentage trin 1 og # 2 fra det første afsnit og indtaste mappenavnet sammen med IP-adressen på din Chromebook . Det er det. Gennemse dine Windows-filer på Chromebook sådan!

Artiklen fortsætter under annoncen

Få adgang til Windows-delte mapper på Chromebooks i en brise

Så det var vores korte guide til, hvordan du kan få adgang til delte netværksmapper fra Windows-pc til Chromebooks. Som vi kan se, er processen ret ligetil og nem. Alt hvad du skal gøre er at finde IP-adressen og dele mappen med SMB-protokollen. Jeg håber, at denne guide hjælper dig med at flytte fra den gamle Windows-pc til en ny Chromebook. Du bør også tjekke vores guide til deling af filer mellem en Windows-pc og Mac. Alligevel er det alt fra os. Hvis du kunne lide denne artikel og ønsker at se flere Chrome OS-relaterede tip og tricks, så lad os det vide i kommentarfeltet nedenfor.

/ brugerdefineret css / .tdi_2_d21.td-a-rec {text-align: center; } .tdi_2_d21 .td-element-stil {z-indeks: -1; } .tdi_2_d21.td-a-rec-img {text-align: left; } .tdi_2_d21.td-a-rec-img img {margin: 0 auto 0 0; } @media (max-bredde: 767px) {.tdi_2_d21.td-a-rec-img {text-align: center; }}