Sådan eksporterer du Chrome-bogmærker

23. juli 2021 Slået fra Af Patrick Nielsen

Misforstå mig ikke, Google Chrome er en af de bedste browsere lige nu, men den nye Chromium-version af Microsoft Edge og Firefox Quantum er ret fristende. Hvis du længe har brugt Chrome, er det et godt tidspunkt at teste de nye browsere, da browserkrigen aldrig har været så tæt før. Det gode er, at moderne browsere har stor kompatibilitet på tværs af browsere, så du nemt kan eksportere bogmærker og indstillinger på tværs af browsere uden problemer. Det gør det dog lettere at skifte browser. I denne artikel har jeg inkluderet alle de oplysninger, du har brug for for at eksportere Chrome-bogmærker til andre populære browsere. Så lad os komme i gang uden videre.

Eksporter Chrome-bogmærker (2020)

Der er to måder at eksportere Chrome-bogmærker på. For det første kan du eksportere bogmærkerne i en HTML-fil, som kan importeres til andre browsere manuelt. Den anden mulighed er at synkronisere bogmærkerne direkte til en anden installeret browser på din pc. I dette afsnit vil vi vise dig begge måder, så du kan vælge i overensstemmelse hermed.

  • Trin for at eksportere Chrome-bogmærker

1. Klik på 3-punktsmenuen i øverste højre hjørne og klik på Bogmærker. Den udvides til en ny menu, her klikker du på “Bookmark manager”.

2. Klik nu på den 3-punkts menu i højre hjørne, lige under Chromes menu. Her klikker du på “Eksporter bogmærker”.

Artiklen fortsætter under annoncen

3. Det åbner en dialogboks “Gem som”, hvor du vil eksportere bogmærkerne. Du skal blot vælge din foretrukne placering på din pc og klikke på knappen “Save”.

4. Chrome-bogmærker vil til sidst blive eksporteret i en HTML-fil. Nu kan du importere den til en hvilken som helst browser, du ønsker.

Synkroniser Chrome-bogmærker direkte til andre browsere

Hvis du allerede har installeret en browser på din pc, kan du nemt synkronisere bogmærkerne uden at eksportere og importere bogmærkerne manuelt. Her er hvordan det gøres.

1. Åbn Chromes 3-punktsmenu, og klik på Bogmærker. 2. I den udvidede menu skal du klikke på “Importér bogmærker og indstillinger”.

Artiklen fortsætter under annoncen

2. Der åbnes en ny side med en browser forudvalgt. Hvis du ønsker at ændre browseren, skal du klikke på rullemenuen og vælge din foretrukne browser. Til sidst klikker du på knappen “Import” for at synkronisere alle dine Chrome-bogmærker til den valgte browser.

Læs også  Sådan bruger du en printer i Linux-apps på Chromebook

3. Du er færdig. I dette tilfælde er bogmærkerne blevet perfekt synkroniseret med Microsoft Edge med blot et par klik.

Importer Chrome-bogmærker til Microsoft Edge

Nogle gange fungerer direkte synkronisering ikke godt på grund af forskellige tekniske fejl. Så hvis du ønsker at importere Chrome-bogmærker manuelt til Microsoft Edge, skal du følge disse trin. Vi vil også vise, hvordan du kan importere bogmærker på Chromium-bygningen af Microsoft Edge.

1. Åbn Microsoft Edge, og tryk på genvejstasten CTRL+I for at åbne ruden Bogmærker/Favoritter. Her skal du klikke på “Importer fra en anden browser”.

Artiklen fortsætter under annoncen

2. Klik derefter på “Importer fra fil“.

3. Vælg nu Chrome’s bogmærkefil, som blev eksporteret i HTML-format, og klik på knappen “Open” (Åbn).

4. Alle Chrome-bogmærker vil straks blive importeret til Microsoft Edge.

  • Importer bogmærker i Chromium-bygningen af Microsoft Edge

1. Åbn Microsoft Edge, og tryk på CTRL+Shift+O. Det vil åbne siden Favoritter, her klikker du på “Import Favorites” i nederste venstre hjørne.

Artiklen fortsætter under annoncen

2. Klik på drop-down-menuen og vælg “Favorites/Bookmarks HTML file”. Klik derefter på knappen “Choose file” og vælg HTML-bogmærkefilen.

3. Til sidst klikker du på knappen “Done” (færdig).

4. Alle dine Chrome-bogmærker vil blive vist i Microsoft Edge uden problemer.

  • Importer Chrome-bogmærker til mobilversionen af Microsoft Edge

Der er ingen manuel måde at importere bogmærker fra Chrome til mobilversionen af Edge på. Men du kan logge ind med din Microsoft-konto både på desktop- og mobilversionen af Edge for at synkronisere alle bogmærker mellem desktop og mobilenhed. På den måde får du alle Chrome-bogmærker på din mobile enhed uden at skulle rode rundt med bogmærkefiler.

Artiklen fortsætter under annoncen

Importer Chrome-bogmærker til Safari

1. Åbn Safari, og klik på menuen “File”. Herefter klikker du på “Import From” og åbner “Bookmarks HTML File”.

2. Vælg nu den eksporterede bogmærkefil og klik på knappen “Import”.

3. Alle bogmærkerne vil blive importeret med succes til Safari.

  • Importer Chrome-bogmærker til Safari-mobilbrowseren

I lighed med Microsoft Edge kan du ikke importere bogmærker direkte til Safari-mobilbrowseren. Du skal logge ind med dit Apple-id på din Mac og iPhone/iPad. iCloud synkroniserer alle ændringer i Safari, og derefter kan du få adgang til de eksporterede bogmærker på din mobilenhed.

Læs også  Sådan deles filer ved hjælp af iCloud fildeling på Mac
Artiklen fortsætter under annoncen

Importer Chrome-bogmærker til Firefox

1. Åbn Firefox-browseren, og tryk på CTRL+SHIFT+B for at åbne Bookmark Manager. Her skal du klikke på “Import and Backup” og åbne “Import Bookmarks from HTML”.

2. Herefter vælger du bogmærke HTML-filen og klikker på knappen “Open” Luk nu vinduet.

3. Alle Chrome-bogmærker vil blive vist i Mozillas værktøjslinje.

  • Importer Chrome-bogmærker til Firefox-mobilbrowseren

For at få Chrome-bogmærker på Firefox-mobilbrowseren skal du oprette en Firefox-konto. Derefter skal du logge ind på Firefox-browseren både på computeren og mobilen. Når synkroniseringen er afsluttet, vil du se alle de Chrome-eksporterede bogmærker i din Firefox-mobilbrowser.

Artiklen fortsætter under annoncen

Importer Chrome-bogmærker til Opera

1. Åbn Opera-browseren, og klik på ikonet for indstillinger øverst til højre i hjørnet. Rul til bunden, og du vil finde knappen “Importer bogmærker og indstillinger”. Klik på den.

2. Herefter skal du åbne rullemenuen og vælge “Bookmarks HTML file”. Endvidere klikker du på knappen “Choose file” (Vælg fil).

3. Vælg nu den Chrome-bogmærkefil, som du eksporterede tidligere, og klik på knappen “Done” (Udført).

4. Alle Chrome-bogmærker vil nu blive eksporteret til Opera.

Artiklen fortsætter under annoncen
  • Importer Chrome-bogmærker til Opera Mobile Browser

I lighed med andre browsere kan du ikke importere Chrome-bogmærker direkte til din mobilbrowser. Det eneste du skal gøre er at oprette en Opera-konto og logge ind på Opera-browseren på både computer og mobil. Bogmærkerne vil blive synkroniseret med din Opera-konto, og du vil til gengæld kunne få adgang til alle bogmærkerne i din Opera-mobilbrowser.

Eksportér Chrome-bogmærker, og nyd en problemfri overgang på tværs af browsere

Mens Google Chrome er den ubestridte konge af alle browsere, har Microsoft og flere andre virksomheder på det seneste øget deres indsats på browserområdet. Hvis du er en person, der flytter fra Chrome, er det et godt tidspunkt at eksportere Chrome-bogmærker og -indstillinger, så du får en problemfri overgang til en anden browser. Min anbefaling ville være Microsoft Edge baseret på Chromium. Den ser lækker ud og yder ganske godt. Anyway, hvis du kunne lide artiklen eller ønsker at dele dine tanker med os, kan du kommentere nedenfor med dine værdifulde inputs.