Sådan bruges Læs senere funktion i Google Chrome

15. marts 2021 Slået fra Af Mathias

Hvis du nogensinde har brugt Mozilla Firefox, husker du muligvis, at webbrowseren har en udmærket integration med en tjeneste ved navn Pocket til bogmærkning af websider til senere læsning.

Google Chrome er nu ved at implementere en lignende funktion og har indsat en ‘Læs senere’ eller ‘Læseliste’ funktion i browseren til at hjælpe brugerne til nemmere at gemme websider for hurtig adgang på et senere tidspunkt.

Brug Læs senere funktion i Google Chrome (2021)

Som andre skjulte funktioner, vil vi aktivere read-later funktionen ved hjælp af et såkaldt Chrome-flag. Du kan bruge ‘læs senere’ på både desktop- og mobilversioner af Google Chrome, og vi har tilføjet separate trin for begge. Du er velkommen til at springe til delen baseret på den platform, du bruger til at surfe på nettet.

Læs senere i Google Chrome Desktop (stationær)

1. Introduceret som Read Later, har Google siden omdøbt funktionen til ‘Reading List’ i de seneste Canary builds. Uanset navnet kan du søge ‘read alter’ i chrome://flags for at aktivere flags. Vælg ‘Enabled’ fra dropdown, og genstart browseren. Alternativt kan du indsætte følgende adresse i Chromes adresselinje for direkte at få adgang til flag.

Artiklen fortsætter under annoncen
chrome://flags/#read-later

2. Nu hvor du har aktiveret funktionen, hvordan bruger du den så? For at tilføje en webside til læselisten skal du højreklikke på fanen (ikke hvor som helst på siden) og vælge ‘Tilføj fane til læselisten.’ Du kan også bruge bogmærke-knappen for at opnå dette. Du skal blot klikke på bogmærkeikonet og vælge ‘Tilføj til læseliste.’

Læs senere i Google Chrome Mobile

1. Ligesom dets desktop-modstykke involverer processen for at aktivere læse senere-funktionen at skifte flag 'Read Later' fra chrome://flags/#read-later. Aktivér flaget, og genstart browseren.

enable read later

2. Når det er aktiveret, kan du begynde at tilføje sider til din læseliste. Der er to måder at gøre dette på. Den første metode indebærer, at man langvarigt trykker på et link og vælger 'Læs senere.' Du kan også trykke på ikonet Bogmærker for at tilføje sider til læselisten.

Artiklen fortsætter under annoncen
Læs også  Sådan fjernes annoncer fra Windows 10 startmenu, låseskærm, File Explorer