Sådan afinstalleres Adobe Flash Player fra din computer

20. december 2020 Slået fra Af Mathias

Da HTML5 er blevet bredt vedtaget som erstatning for Flash Player på det moderne web, er Adobe klar til at sige farvel til platformen, der engang dannede grundlaget for næsten al animation og videoer på nettet. Da Adobe Flash Player er udløbet den 12. januar, har alle førende browsere allerede afskaffet Flash eller slettet det helt. Du kan dog stadig have en ældre version af den installeret på din pc, hvilket gør det til en mulig sikkerhedssårbarhed. Så i dag fortæller vi, hvordan du afinstallerer Adobe Flash fra din computer for godt.

Afinstaller Adobe Flash fra din pc

Moderne webbrowsere som Chrome, Firefox og Edge Chromium sendes enten uden Flash eller er slukket af standard for at beskytte brugere mod mulige sårbarheder. Hvad det betyder er, at du ikke længere behøver at bekymre dig om at deaktivere Flash-pluginet individuelt fra dine browsere. I stedet viser vi dig i dag, hvordan du kan slippe af med Flash fra din Windows 10-computer til alle browsere og applikationer. Så uden yderligere forsinkelse, lad os se på, hvordan du kan afinstallere Adobe Flash fra din pc.

  • Kontroller først, om Flash Player er installeret på din pc. For at gøre det skal du åbne Kontrolpanel og ændre visningen til ‘Små ikoner’ fra rullemenuen øverst til højre.

Uninstall Adobe Flash Player

Artiklen fortsætter under annoncen
  • Hvis du ser Flash Player installeret, skal du klikke på ‘Programmer og funktioner’ for at starte afinstallationsprocessen .

Uninstall Adobe Flash

  • Derefter skal du rulle ned til Adobe Flash Player og klikke på den. Du vil straks se en ‘Afinstaller’ -indstilling vises over listen. Klik på den knap.
Læs også  Sådan tilpasses hovedtelefonlyd i iOS 14 og iPadOS 14

Uninstall Adobe Flash

  • Du får Flash Player’s indbyggede afinstallationsdialogboks. Klik / tryk på ‘Afinstaller’ for at slippe af med flash på din pc. Du får beskeden ‘Afinstalleret med succes’, når programmet er afinstalleret.

Uninstall Adobe Flash

Bemærk: Du har muligvis mere end en version installeret på din maskine afhængigt af de browsere, du bruger. Husk at afinstallere alle anførte versioner.

Artiklen fortsætter under annoncen

Slet alle resterende Flash Player-filer og mapper

Mens ovenstående trin vil nominelt slippe af med Adobe Flash fra din pc, den indbyggede afinstallationsprogram efterlader en masse filer og mapper, der optager plads på din harddisk. Du kan følge de næste par trin for at fjerne alle spor til Flash fra dit liv for godt.

  • Naviger til “ C: Windows system32 “. For at gøre det skal du kopiere + indsætte adressen (uden anførselstegn) på Windows-søgefeltet ved siden af Start-knappen og vælge mappen som vist nedenfor.

Sådan afinstalleres Adobe Flash Player fra din computer

  • Rul nu ned til en mappe med navnet ‘ Macromed ‘. Det indeholder typisk nogle resterende Flash-filer osv. Højreklik på det, tryk på ‘Slet’ og bekræft, hvis du skal.
  • Gå derefter til “ C: Windows SysWOW64 ”og slet endnu en Macromed-mappe der.

Sådan afinstalleres Adobe Flash Player fra din computer

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er det. Genstart bare din pc, så er du fri for det sikkerhedshulhul, der har rasende cybersikkerhedsprofessionelle i næsten tre årtier.

Afinstaller Adobe Flash Player fuldstændigt fra din pc uden spor

Når du har fulgt hvert trin, der er beskrevet ovenfor, skal du ikke have spor af Flash på dit system. Der kan være den ulige forældreløse registreringsdatabasenøgle, men det bør ikke påvirke din computer negativt på nogen måde. Så følg ovenstående vejledning for at afinstallere Adobe Flash Player fuldt ud nu, når den er indstillet til at være slut på levetid den 12. januar Sådan afinstalleres Adobe Flash Player fra din computer