Sådan administrerer du lokal netværksadgang for apps i iOS 14

27. juni 2021 Slået fra Af Patrick Nielsen

Når det gælder sikkerhed og beskyttelse af personlige oplysninger, har Apple altid været en trendsætter. Uanset om det er den robuste aktiveringslås eller USB Restricted Mode, har det Cupertino-baserede firma altid været et eksempel til efterfølgelse for resten. Og med iOS 14 har techgiganten taget sin velkendte besættelse af robust privatliv til et nyt niveau ved at indføre flere top-of-the-line-funktioner, herunder “Local Network access restriction” (begrænsning af adgang til lokale netværk). I modsætning til tidligere skal apps bede om tilladelse til at finde og oprette forbindelse til enheder på det lokale netværk. Endvidere kan iPhone-brugere administrere apps’ adgang til det lokale netværk i iOS 14 for bedre kontrol.

Administrer apps adgang til lokale netværk på iPhone

For de uindviede er beskyttelse af personlige oplysninger om lokale netværk designet til at give øget gennemsigtighed, når apps opretter forbindelse til enheder på dit hjemmenetværk. Hvis en app interagerer med enheder, der bruger Bonjour eller andre lokale netværksprotokoller, skal udvikleren af den pågældende app tilføje understøttelse af tilladelser til beskyttelse af personlige oplysninger om lokale netværk i den seneste udgave af iOS.

Nu hvor du ved, hvad denne helt nye funktion til beskyttelse af personlige oplysninger er, kan vi gå direkte ind og lære, hvordan du kan tillade/forbyde apps at få adgang til dit hjemmenetværk!

Tillad/afvis apps fra at have adgang til dit lokale netværk

1. Start appen Indstillinger på din iPhone, der kører iOS 14.

Artiklen fortsætter under annoncen

2. Tryk nu på Privatliv.

3. Tryk derefter på Lokalt netværk.

4. På det næste skærmbillede bør du se en liste over alle de apps, der har anmodet om tilladelse til at finde og kommunikere på dit lokale netværk.

Læs også  Sådan tilpasses sprogindstillinger til bestemte apps i macOS Catalina

Hvis du vil forhindre en app i at få adgang til dit lokale netværk, skal du blot slå kontakten lige ved siden af den pågældende app fra.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvis du nogensinde ændrer mening og ønsker at tillade appen at få adgang til dit lokale netværk, skal du blot vende tilbage til netop dette skærmbillede og derefter slå kontakten til.

Tag kontrol over apps, der har adgang til dit hjemmenetværk

Faktisk har iOS 14 decimeret Android, når det gælder sikkerhed og privatlivets fred. Selv om Android har spillet en ret god indhentningsspil takket være de store forbedringer i flere afdelinger, herunder privatlivets fred, er Apples tilbud milevidt foran. Og da den seneste version af iOS har sat alle vigtige flueben med funktioner som widgets på hjemmeskærmen, App Library og selvfølgelig den super praktiske Back Tap-indstilling, synes hullet at være for stort til at blive lukket inden længe.