Få vist “eksempel” af hjemmeside i Google Chrome på Android (sådan gør du)

15. april 2021 Slået fra Af Mathias

Chrome v89 til Android blev udrullet tidligere på ugen og giver nu brugerne mulighed for at få vist hyperlinkede websider i stedet for at åbne dem i en ny fane. Funktionen har angiveligt været under test siden 2018, og du kunne aktivere den via et Chrome-flag i Canary- og betakanalerne indtil nu. Denne funktion blev først opdaget af 9to5Google og er nu tilgængelig i den stabile version af Google Chrome på Android.

Nu kan du nu “forhåndsvise” websider, før du åbner dem i Chrome Android

Funktionen “preview” er angiveligt en del af en opdatering på serversiden, som først lige er begyndt at blive rullet ud. Brugerne vil nu se en ny indstilling ‘Preview Page’ i den kontekstmenu, der vises, når du trykker længe på et hyperlink på en webside i Chrome. Hvis du vælger denne indstilling, vises en slide-out-skærm med webstedets favicon, sidens navn og domæne på den øverste bjælke.

Den øverste bjælke på forhåndsvisningssiden indeholder et link (pilikonet), der fører dig til hovedwebsiden, samt et “X”-ikon for at lukke forhåndsvisningen. Du kan også lukke den ved at stryge nedad fra toppen. Bemærk, at du kan minimere forhåndsvisningssiderne delvist, så du kan læse indholdet på den originale webside i baggrunden. Du kan dog ikke ændre størrelsen på en forhåndsvisningsside. Det kræver, at du åbner websiden i en separat fane.

Nichefunktion, men ekstremt nyttig

Funktionen “Preview page” i Chrome vil være praktisk, når du vil sammenligne oplysninger på to forskellige websider eller kontrollere detaljer uden at skifte mellem flere faner. Nu hvor den er tilgængelig på Android, vil man håbe, at Google også finder en måde at rulle den ud på desktop fremadrettet. Uanset hvad er funktionen netop begyndt at blive rullet ud universelt, og du kan opdatere Google Chrome fra Play Store for at afprøve denne funktion.

Læs også  Sådan skjules Chrome-foreslåede artikler på iPhone og Android
Artiklen fortsætter under annoncen