Sådan aktiverer du YouTube’s billede-i-billede-tilstand på din iPhone

29. august 2021 Slået fra Af Mathias

Allerede i 2018 introducerede YouTube billede-i-billede-tilstand på Android. Tre år senere kom funktionen endelig til iOS. Dette ville gøre det muligt for iPhone- og iPad-brugere at fortsætte med at se en video i miniplayeren uden for YouTube-appen. Desværre var denne udrulning ikke særlig bred, og den var kun tilgængelig for udvalgte YouTube Premium-abonnenter. Men nu får flere iOS-brugere langt om længe adgang til den længe ventede funktion.

YouTube fortalte TechCrunch i denne uge, at de planlægger at lancere billede-i-billede-visning for alle iOS-brugere på iPhone og iPad i fremtiden. I mellemtiden er alle med et YouTube Premium-abonnement inviteret til at teste funktionen. En af fordelene ved Premium er, at man kan teste nye funktioner tidligt.

Hvis du har YouTube Premium og ønsker at teste PiP-tilstand, er her de trin, du skal tage:

Artiklen fortsætter under annoncen
  1. Besøg YouTube.com/new og log ind på din Google-konto
  2. Rul ned og find funktionen “Picture-in-picture on iOS”
  3. Klik på knappen “Try it out”

Så let er det. Når du har aktiveret funktionen, kan du gå til YouTube-appen for at afprøve den. Når du har åbnet YouTube-appen, skal du begynde at afspille en hvilken som helst video. Når du stryger opad eller trykker på Home-knappen, mens en video afspilles, bør den krympe helt ind i miniplayeren, så du kan fortsætte med at bruge telefonen, mens videoen afspilles. Google bemærker, at hvis du låser skærmen, vil videoen automatisk blive sat på pause, men du kan genoptage videoen med mediekontrollerne på låseskærmen.

Læs også  De to DYRESTE iPhone-apps i AppStore

Ifølge 9to5Google har nogle Premium-abonnenter kunnet bruge funktionen på iPad. Hvis du ikke kan få PiP til at fungere, kan du prøve at slette YouTube-appen fra din enhed og geninstallere den.

YouTube siger, at testen kun varer indtil den 31. oktober, så handl hurtigt, hvis du vil give den en tur. Dette kunne tyde på en lancering af funktionen i begyndelsen af november, men vi må vente og se.

Derudover er der en anden funktion, som YouTube Premium-abonnenter kan prøve, hvis de har lyst. YouTube tester også i øjeblikket en “translate comments”-funktion, der kan oversætte YouTube-kommentarer til forskellige sprog med et tryk på en knap. Igen skal man betale for Premium for at bruge disse eksperimentelle funktioner. Hvis du vælger at gøre det, vil du se en “Oversæt”-knap på kommentarer, der er skrevet på andre sprog. Hvis du trykker på denne knap, bliver kommentaren oversat til dit primære sprog. Du kan også skifte tilbage med knappen “Se original”.

Artiklen fortsætter under annoncen