Sådan aktiverer du skærmoptagelse i Android Q

3. august 2021 Slået fra Af Patrick Nielsen

Android Q er endelig kommet i form af en tidlig betaversion, og den indeholder en masse smarte nye funktioner samt et væld af ændringer under motorhjelmen, der giver hurtigere app-lanceringer, bedre understøttelse af kommende foldbare telefoner og meget mere. Men hvis du har ventet på en indbygget skærmoptager i Android Q, vil du blive glad for at vide, at den også er her, i hvert fald på en skjult måde. Her er hvordan du kan aktivere den indbyggede skærmoptager i Android Q.

Aktiver skærmoptagelse i Android Q

  • I Indstillinger, gå over til ‘Om telefon‘ og tryk 7 gange på Build-nummeret for at slå udviklertilstand til, hvis du ikke allerede har gjort det.
  • Gå nu til System, og tryk på Avanceret.
  • Gå her til Developer Options, og tryk på “Feature flags” under Debugging.
  • Aktivér skifteknappen ved siden af ‘settings_screenrecord_long_press
  • Nu skal du blot trykke på tænd/sluk-knappen og holde den nede, og når tænd/sluk-menuen dukker op, skal du trykke på ‘Screenshot’ og holde den nede. Du vil nu se menuen for skærmoptagelse poppe op. Du kan aktivere optagelse af lyde via mikrofonen og aktivere eller deaktivere indstillingen “vis trykninger”. Når du er færdig, skal du blot trykke på ‘Start optagelse.’

Det er stort set det hele, skærmoptagelsen starter, og du kan trække nedad på notifikationsskærmen for at stoppe, sætte på pause eller annullere optagelsen.

Bemærk: Denne funktion er stadig på et tidligt udviklingsstadie, og mens den fungerede fint på vores Pixel 2, virkede den ikke som forventet på Pixel 3 XL, så din kilometervis kan variere.

Læs også  Sådan stopper du upload af HD-fotos / videoer til Facebook fra iPhone og Android

SEE ALSO: Sådan installerer du Android Q Beta 1 på dine Pixel-enheder

Artiklen fortsætter under annoncen

Optag nemt skærmen i Android Q

Nu hvor du har aktiveret den indbyggede skærmoptager i Android Q, kan du nemt begynde at optage din skærm, når du vil, uden at skulle downloade en tredjepartsapp og give den unødvendige tilladelser på din enhed. Selvom skærmoptagelsesfunktionen er fejlbehæftet i sin nuværende tilstand, er vi sikre på, at Google vil løse problemerne i løbet af betaopdateringerne, inden Android Q endelig frigives engang i tredje kvartal i år.