Hovedtelefoner fungerer ikke på Windows 10? Her er løsningen

31. oktober 2020 Slået fra Af Mathias

Da Windows 10 understøtter en lang række eksterne enheder – lige fra lyd til scannere, og hvad ikke – bringer operativsystemet også en hel del problemer. For nylig rapporterede mange Windows-brugere, at deres hovedtelefoner ikke fungerer på Windows 10 efter den seneste opdatering. De fortsatte med at tilføje, at pc’en undertiden ikke engang registrerer hovedtelefonen, hvilket er lidt uventet. Ikke desto mindre har vi i denne artikel delt detaljerede trin for at løse hovedtelefonproblemet i sin helhed. Så med alt det sagt, lad os gå videre og lære at løse hovedtelefonproblemet i den nyeste version af Windows 10.

Hovedtelefoner fungerer ikke på Windows 10

Det meste af tiden på grund af flere inputkilder inklusive mikrofon og højttalere kan Windows ikke bestemme outputenheden . I sådanne tilfælde skal du manuelt vælge din outputlydenhed. Sådan kan du gøre det.

1. Tryk på Windows-tasten en gang, og søg efter “lyd” . Klik derefter på “Lydindstillinger”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Headphones Not Working on Windows 10 1

2. Vælg derefter din hovedtelefon manuelt som input (mikrofon) og outputenhed i rullemenuen. Nu skal hovedtelefonen fungere uden problemer. Hvis det stadig ikke fungerer, skal du klikke på “Enhedsegenskaber”.

Headphones Not Working on Windows 10 3

3. Her, skal du sørge for, at enheden ikke er “Deaktiveret”. Gør også en lignende kontrol under inputenheden.

Artiklen fortsætter under annoncen

Headphones Not Working on Windows 10 2

4. Når alt dette er gjort, hvis problemet stadig vedvarer, skal du klikke på knappen “Fejlfinding” , så Windows automatisk kan opdage og løse problemet.

Headphones Not Working on Windows 10

Artiklen fortsætter under annoncen

5. Hvis du stadig står over for hovedtelefonproblemer på Windows 10, skal du konfigurere lydindstillingerne fra Kontrolpanel. Tryk på Windows- og R-tasterne med det samme , og indsæt nedenstående kommando i vinduet Kør, og tryk på enter.

 control.exe / navn Microsoft.Sound 

Headphones Not Working on Windows 10

6. Derefter skal du højreklikke på din hovedtelefon og aktivere den, hvis hovedtelefonen er deaktiveret. Dette vil sikre, at din hovedtelefon altid forbliver den aktive outputenhed. Men hvis din enhed ikke vises på listen, ser det ud til at være et driverproblem. I så fald skal du gå til næste afsnit for at opdatere din lyddriver.

Læs også  Sådan sletter du Googles søgehistorik

Headphones Not Working on Windows 10

Artiklen fortsætter under annoncen

Hovedtelefoner registreres ikke på Windows 10

Hvis hovedtelefonerne ikke registreres på Windows 10, er det sandsynligvis den lyddriver, der mangler. Så her vil jeg vise dig, hvordan du løser dette specifikke problem.

1. Tryk på “Windows” og “X” tasterne med det samme for at åbne den sammenhængende startmenu. Klik her på “Enhedshåndtering”.

Headphones Not Detecting on Windows 10

2. Dobbeltklik nu på på “Lydindgange og -udgange” for at udvide menuen. Her skal du finde din hovedtelefonliste. Højreklik på den, og åbn “Opdater driver”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Headphones Not Detecting on Windows 10

3. Herefter vælger i det næste vindue “Søg automatisk efter drivere” . Det begynder at lede efter den nyeste driver fra internettet og installerer opdateringen automatisk. Derefter skal du genstarte din computer og kontrollere, om din hovedtelefon registreres i Windows 10.

Headphones Not Detecting on Windows 10

Artiklen fortsætter under annoncen

4. I tilfælde af at hovedtelefonen stadig ikke vises, er der muligheder for hardwarefejl , enten på lydporten på pc’en eller selve hovedtelefonen. I et sådant tilfælde skal du reparere det fra servicecentret.

Løs problemer med hovedtelefoner på Windows 10 med indbygget lydapplikation

Mens Windows tilbyder dedikeret kontrol til lydrelaterede indstillinger, leveres pc’en forudinstalleret med en skjult lydapplikation , der er installeret af lyddriveren. Det er dybest set en lydprofilapplikation, som de fleste Windows-computere leveres med. For eksempel, hvis lyddriveren er optimeret af DTS, får du lydapplikationen fra DTS. Tilsvarende er tilfældet for Realtek, Bang & Olufsen, Dolby og mere. Så alt hvad du skal gøre er at søge efter lydapplikationen i Windows-søgefeltet og konfigurere det til at aktivere dine hovedtelefoner. Sådan gør du det.

Læs også  Sådan afinstallerer du Cortana fra Windows 10

1. Åbn lydapplikationen fra søgefeltet.

Headphones Not Detecting on Windows 10

Artiklen fortsætter under annoncen

2. Gå derefter til fanen “Lytteoplevelse”, og vælg din “Højttaler / hovedtelefon” som standardenhed . Klik derefter på knappen “Gem”. Endelig skal dette løse hovedtelefonproblemet i Windows 10.

Resolve Headphones Issues on Windows 10 with Native Sound Application

Hovedtelefoner fungerer ikke på Windows 10: Kunne Vi løser problemet?

Så det var vores kig på hovedtelefonproblemet på Windows 10 og dets mulige løsninger. Vi har tilbudt flere måder at løse problemet på, så gå gennem trinnene, og du vil sandsynligvis løse problemet. Hvis enheden slet ikke vises, foreslår jeg, at du opdaterer driveren først og derefter afprøver de andre metoder. Hvis intet fungerer, kan du som en sidste udvej nulstille din Windows 10-enhed. Alligevel er det alt fra os. Hvis du stadig står overfor hovedtelefonproblemet på Windows 10, skal du uddybe dit problem i kommentarfeltet nedenfor. Vi vil helt sikkert se på det.

Artiklen fortsætter under annoncen