Windows 10-startmenuannoncer: Sådan fjerner du dem fra din pc

Windows 10-startmenuannoncer: Sådan fjerner du dem fra din pc

22. oktober 2020 Slået fra Af Mathias

Windows 10, med alle dens mangler, er en af de mere stabile og anvendelige versioner af det operativsystem, som Microsoft nogensinde har lavet. Nogle af disse mangler er dog langt mere alvorlige end andre, f.eks. De annoncer, virksomheden kører for sine egne produkter i Start-menuen. Som spottet af Born’s Tech og Windows World (via gHacks ), Windows 10-brugere er begyndt at se poster til Outlook, PowerPoint, Excel og Word i menuen Start på deres computere, der kører Windows 10 version 2004, på trods af at de aldrig har installeret nogen af disse programmer manuelt.

Som gHacks forklarer, er der en række problemer i spil her. Først og fremmest meddelte Microsoft aldrig, at de ville placere disse annoncer i Start-menuen. Så avanceret som malware er blevet de seneste år, vil Windows 10-brugere blive tilgivet, hvis de antog, at disse mystiske, uønskede applikationer var ondsindede. Uden en officiel forklaring fra Microsoft er du desværre nødt til at grave lidt for at finde ud af om apps er sikre.

Windows-10-Apps-Ads
Annoncer til Office-apps installeres automatisk på Windows 10-pc’er. Billedkilde: gHacks

Efter at have analyseret hver af appsne, gHacks opdaget at udgiveren kun er navnet på appen (“Outlook”, “Word” osv.) i stedet for Microsoft Corporation. Hver af apps er angivet som version 1.0 med samme installationsdato og ingen størrelsesoplysninger. Og det viser sig, at alle af dem faktisk er webgenveje til Edge.

Hvis du går over til Kontrolpanel> Programmer> Programmer og funktioner , du skal se alle apps på denne liste. Hvis du prøver at afinstallere dem, får du en prompt, der spørger, om du vil fjerne appen fra Microsoft Edge. Hvis du åbner Edge-browseren og skriver “edge: // apps”, skal du også se dem installeret der.

Læs også  Apple Watch Series 6 og Apple Watch SE afsløret ved Time Flies-begivenheden
Artiklen forsætter under annoncen

Grundlæggende er annoncerne genveje til Office Web Apps, der åbner appen i et Edge-vindue. De er ikke ondsindede, og de er ret nemme at fjerne. Men de er stadig invasive, irriterende og meningsløse.

Det største problem her er, at der har været mange langt mere kloge og subtile hacks end dette i nyere hukommelse. Uanset om det er en pc eller en smartphone, prøver nogen derude at hacke den, og vi er uddannet til at være særligt på vagt over for e-mails, apps, tekster og opkald, som vi ikke genkender. Det faktum, at Microsoft snigende ville installere en masse apps på Windows 10 uden i det mindste eksplicit at forklare, hvad der skete, og hvorfor, er utroligt tåbeligt og vil uden tvivl få en flok uvidende brugere til at freak out, overbevist om, at de er blevet hacket.