WhatsApp lancerer en ny digital betalingsfunktion i Brasilien

WhatsApp lancerer en ny digital betalingsfunktion i Brasilien

17. juni 2020 0 Af Mathias
  • WhatsApp-betalinger er nu tilgængelige for brugere i Brasilien, hvilket giver dem mulighed for at sende penge til venner og familie fra WhatsApp-chats eller betale for varer hos understøttede detailhandlere.
  • Transaktionerne er beskyttet af sekscifrede stifter eller et fingeraftryk og er gratis for brugerne. Kun virksomheder betaler en provision, svarende til gebyrer for kreditkorttransaktioner.
  • WhatsApp-brugere bliver nødt til at knytte et gyldigt betalingskort eller kreditkort til deres profil for at aktivere funktionen, og betalinger afsluttes med Facebook Pay.

Det er ingen hemmelighed, at Facebook har en dristig plan for at revolutionere pengeoverførsler ved at udnytte blockchains magt til at tilbyde næsten øjeblikkelige transaktioner på tværs af grænser. Men Facebooks cryptocurrency har mødt masser af modstand fra regulatorer, og det vil vare et stykke tid, indtil betalingssystemet er i gang.

Indtil da vil Facebook tilbyde brugere en anden måde at sende penge til deres kontakter og endda betale for varer online. Powered by Facebook Pay, WhatsApp har nu sit eget digitale betalingssystem på plads, og hvis du tilfældigvis læser dette i Brasilien, kan du tjekke den nye funktion lige nu.

Artiklen forsætter under annoncen

WhatsApp er Facebook’s dyreste indsats hidtil med en prisskilt på 19 milliarder dollars. WhatsApp er dog også en af ​​de mest populære chat-apps i verden, der støtter mere end to milliarder mennesker på tværs af platforme. WhatsApp er Facebooks eneste chat-app, der understøtter ende-til-ende-kryptering, og det vil blive integreret i virksomhedens fremtidige universelle chat-system, der vil omfatte Facebook Messenger og Instagram.

WhatsApp pilotede en betalingstjeneste i Indien, men det første marked, der ser det i drift, vil være Brasilien. WhatsApp sagde i en meddelelse, at brugere i Brasilien vil være i stand til at sende betalinger til lokale virksomheder direkte fra appen. Funktionen understøtter også pengeoverførsler til familie og venner.

Læs også  Leaker siger, at Apple vil afsløre to helt nye produkter senere i dag

WhatsApp-betalinger er demoede på Android. Billedkilde: WhatsApp

Artiklen forsætter under annoncen

Overførsler mellem mennesker vil være gratis tilgængelige, mens betalinger for varer vil være underlagt et behandlingsgebyr, der betales af virksomhederne. Disse provisioner svarer til det, de betaler, når de accepterer kreditkorttransaktioner. Transaktionerne er beskyttet via sekscifrede PIN-koder eller et fingeraftryk, rapporten noterer, men ikke Face ID.

Oprindeligt understøtter funktionen Visa og MasterCard debet- og kreditkort udstedt af Banco do Brasil, Nubank og Sicredi. Cielo, den førende betalingsprocessor i Brasilien, behandler betalinger.

Funktionen rulles kun ud i Brasilien, så du får ikke testet den andre steder. WhatsApp har en side, der tilbyder en visuel demo af den nye betalingsfunktion, hvis du vil se, hvordan det ser ud. Det er sandsynligt, at funktionen vil være tilgængelig på andre markeder, når Facebook rydder reguleringshindringer, men virksomheden afslørede ikke andre markeder. Facebook Pay kunne bruges i fremtiden til at understøtte betalinger på tværs af det samlede chat-system, som virksomheden arbejder på.

Artiklen forsætter under annoncen