WhatsApp har lige rullet en funktion ud, som enhver chat-app har brug for

WhatsApp har lige rullet en funktion ud, som enhver chat-app har brug for

6. august 2020 0 Af Mathias
  • WhatsApps falske nyhedskampagner er steget i løbet af den nye coronavirus-pandemi, med desinformation om COVID-19 oprindelsen og kurer, der går viralt.
  • )

  • Facebook netop rullede en splinterny funktion ud, som forhåbentlig kan reducere antallet af aktier, virale historier får, da folk øjeblikkeligt kan søge på nettet for at få flere oplysninger om et indgående link, der kan fremme falske oplysninger.
  • Funktionen rulles gradvist ud over hele verden, og den vil være tilgængelig på iPhone, Android og WhatsApp Web.

En af de værste ting, der sker under romanen coronavirus-pandemi er det konstante falske nyhedsangreb på sociale medier. Alle former for skøre sammensværgelsesteorier og COVID-19-kur spredes som en ildklynge på instant messaging-apps, og det vil vare et stykke tid, indtil teknologivirksomheder kan løse dette problem. Vi har alle familiemedlemmer, der deler nogle af disse historier, så snart de når Internettet, og – forhåbentlig – vi prøver alle med rimelighed at debunkere påstandene, når de kommer ind. Men virkeligheden er ofte ikke værd at gå viral , og folk er måske mere tilbøjelige til at tro falske nyheder om virussen end hvad der sker i verden.

Som verdens mest populære chat-app er WhatsApp et af de steder, hvor falske nyheder trives, og hvor de kan blive virale med enhver tilsyn. WhatsApp er tilfældigvis Facebooks eneste chat-app, der understøtter ende-til-ende-kryptering, hvilket er en fantastisk funktion at have i mobile apps. Men det betyder, at Facebook ikke kan komme med nogen idé om at blokere spredningen af ​​falske nyheder, coronavirus-relaterede eller andre kampagner. Facebook forsøger at gøre det vanskeligere for konspirationsteorier at sprede, og virksomheden har netop frigivet, hvad der let er et af de bedste redskaber til at bekæmpe falske nyhedskampagner: Google.

Læs også  Google fikser endelig det VÆRSTE ved Chrome browseren
Artiklen forsætter under annoncen

En af de ting, jeg ofte råder folk til at gøre, når de modtager falske nyheder, er at søge er at lave en hurtig søgning online og se hvad de kan finde ud af om nyheden, nyhedskilden og de mennesker, der er involveret i historien, de er ved at dele. Det kan være lettere at gøre, hvis du er smart i smartphone, men ikke alle brugere, der spreder disinformation på WhatsApp, ved hvordan man flytter mellem apps og bekræfter nyhederne uden problemer.

WhatsApp
Den nye WhatsApp-funktion “Søg på internettet” giver brugerne mulighed for at verificere indgående links ved at søge emnet online inde i appen. Billedkilde: WhatsApp

Artiklen forsætter under annoncen

Det er her WhatsApps nyeste funktion kommer ind, som det ses i eksemplet ovenfor. Lad os sige, at du modtager linket til en historie, der fortæller dig, at hvidløgsvand kan kurere COVID-19. Det er åbenlyst falsk. Vi ved alle, at hvidløg dræber vampyrer, så når den næste vampyrpandemi strejker, det er her, vi vil bruge den. Nogle mennesker vil stadig dele denne meddelelse med andre, og inden du ved det, skal sundhedsembedsmænd debunkere den. Som jeg sagde før, virkeligheden bliver ikke viral, og nogle mennesker vil ende med at tro, at hvidløgsvand kan redde dem fra coronavirus.

I fremtiden vil du være i stand til at bruge Google til at søge på nettet efter flere historier om det link, du lige har modtaget. Bare tryk på forstørrelsesglasset, så ledes du til en Google-søgning, hvis resultater vises i appen.

WhatsApp forklaret i et blogindlæg, hvor dit privatliv stadig er beskyttet under søgningen. “Denne funktion fungerer ved at give brugerne mulighed for at uploade beskeden via deres browser uden at WhatsApp nogensinde har set selve beskeden,” sagde virksomheden.

Læs også  Google Fotos afslutter gratis ubegrænset lagerplads den 1. juni 2021
Artiklen forsætter under annoncen

“ søg på nettet ”-funktionen vil gradvist blive rullet ud på forskellige markeder, startende med Brasilien, Italien, Irland, Mexico, Spanien, Storbritannien og USA. Funktionen vil være tilgængelig på iPhone, Android og internettet.