Verdens første sammenklappelige bærbare computer er nu tilgængelig til forudbestilling

Verdens første sammenklappelige bærbare computer er nu tilgængelig til forudbestilling

2. oktober 2020 Slået fra Af Mathias
  • Verdens første sammenklappelige Windows 10-bærbare computer er tilgængelig til forudbestilling, efter at en prototype først blev demoeret ved CES 2020.
  • Lenovo ThinkPad X1 Fold sælges for $ 2.499 og har en sammenklappelig 13-tommer OLED-skærm, der understøtter flere brugstilstande.
  • Den foldbare notesbog kan bruge et enkeltstående tastaturtilbehør og en stylus.

Verdens første sammenklappelige bærbare computer ankom flere måneder efter, at verdens første sammenklappelige smartphones kom i butikker.

Det skete i begyndelsen af 2020, da Lenovo demonstrerede sit foldbare ThinkPad-koncept. Ni måneder senere er ThinkPad X1 Fold et rigtigt produkt, som du kan købe. Det er en 13-tommer bærbar / tablet-enhed, der sælges til $ 2.499, hvilket er langt dyrere end en traditionel Windows 10-bærbar computer. Derefter er teknologien, der muliggør foldbare enheder, ikke billig. Alligevel kan X1 Fold muligvis være en bedre aftale end den nyligt lancerede Galaxy Z Fold 2, der sælges for $ 2.000.

Artiklen forsætter under annoncen
Don & # 039; t Miss : Dagens bedste tilbud: Rare Lysol wipe-salg, Nintendo Switch in lager, NIOSH-testede KN95 masker, Lysol spray, Sony 65 ″ 4K TV, mere

At sammenligne smartphones med bærbare computere er ikke retfærdigt. Sammenfoldelig eller ej, smartphonen er den førende personlige computer for mange mennesker, og X1 Fold kan ikke erstatte en smartphone. Det kan understøtte 5G-teknologi og oprette forbindelse til din eksisterende smartphone via Windows 10, men det er stadig en almindelig Windows-bærbar computer.

Lenovo ThinkPad X1 Fold
Foldbar ThinkPad X1 Fold-bærbar computer, der bruges i bogtilstand. Billedkilde: Lenovo

Den sammenklappelige ThinkPad har en sammenklappelig 13-tommer OLED-berøringsskærm med opløsning på 2048 x 1536 og kan bruges i forskellige tilstande. Når den åbnes fuldt ud, fungerer den som en Windows 10-tablet eller en bærbar computer, hvis du bruger det enkeltstående tastatur. Delvist foldet, X1 bliver en bærbar computer med to 9,6-tommer berøringsskærme og kan bruges i en boglignende tilstand.

Læs også  Fire store Galaxy Z Fold 3-hemmeligheder er netop blevet bekræftet i en stor lækage
Artiklen forsætter under annoncen

Andre specifikationer inkluderer en Intel Core-chip med Intel Hybrid-teknologi, Intel UHD 11. generations grafik, 8 GB LPDDR4X RAM, op til 1 TB PCIe SSD, 5 megapixel HD-kamera, 5G (Sub-6GHz) og 4G LTE (Cat. 20) understøttelse, Wi -Fi 6, Bluetooth 5.1, to USB-C-porte og en SIM-kortbakke. Den bærbare computer leverer 11 timers batterilevetid, siger specifikationsarket.

Lenovo ThinkPad X1 Fold
Foldbar ThinkPad X1 bærbar computer og det slanke Fold Mini-tastaturtilbehør. Billedkilde: Lenovo

X1 Fold understøtter Active Pen-pennen og et specialiseret Lenovo Fold Mini-tastatur, der oplades trådløst, men de følger ikke med enheden. En ekstra $ 300 giver dig begge tilbehør med din forudbestilling.

Samsung kæmpede med den første Fold-smartphone, da den måtte stå over for holdbarhedsproblemer, der på en eller anden måde kom ikke op under prototyping. Et par designfejl favoriserede skærmfejl, og Samsung måtte udsætte lanceringen med flere måneder. Samsung lærte meget af sine fejl og lancerede to overlegne foldbare telefoner i år, når det gælder holdbarhed.

Artiklen forsætter under annoncen

Lenovo ThinkPad X1 Fold Lenovo ThinkPad X1 Fold ThinkPad X1 Fold er verdens første kommercielle foldbare bærbare computer. Billedkilde: Lenovo

Det er uklart, hvor holdbar en sammenklappelig bærbar computer vil være, så vi bliver nødt til at vente på, at brugere i det virkelige liv tester den. Men Lenovo understreger den innovation, som denne type produkt krævede.

X1 Fold synes at være lidt tykkere, end du ville forvente at være, men det er kun 11,5 mm, når det udfoldes. Det går op til 27,8 mm, når det foldes. Den bærbare computer har også et skydedæksel på ydersiden, som også fungerer som et stativ, når du vil bruge hele OLED-panelet som skærm.

Artiklen forsætter under annoncen

Et “holdbart multilink moment hængseldesign” gør det muligt for ThinkPad X1 at folde sig, og et brugerdefineret bundkort sidder inde i kabinettet. Lenovo siger, at flere varmespredere muliggør varmeafledning.

Læs også  ‘Pokemon Snap’ får en efterfølger på Switch efter 21 år
Det tynde tastaturtilbehør er placeret øverst på den nederste skærm af ThinkPad X1 Fold, der bruges i mini-laptop-tilstand. Billedkilde: Lenovo

Denne skærm er ikke lavet af glas, da OLED-skærmen er dækket af en polymer, ifølge virksomheden. Det faktum, at det understøtter stylusinput, indikerer dog, at skærmen kan være mere holdbar end den første generation Folds skærm.