Efter Twitter-hacket af prominente personer mangler vi stadig svar på spørgsmål

Efter Twitter-hacket af prominente personer mangler vi stadig svar på spørgsmål

19. juli 2020 0 Af Mathias

Internets kollektive kæbe hang åben onsdag eftermiddag, da et chokerende omfattende hack af Twitter nåede et punkt, hvor det endda berørte præsident Obamas officielle Twitter-konto – som med næsten 121 millioner tilhængere er den mest fulgte konto på platformen.

”Jeg giver tilbage til mit samfund på grund af COVID-19”! læste tweeten, der blev indsat i den tidligere præsidents tweet stream. “Alle Bitcoin, der sendes til min adresse nedenfor, vil blive sendt tilbage fordoblet.”

Denne tweet er siden blevet skrubbet, ligesom lignende ord har tweets sendt til regnskaberne for en række høje profilerede, verificerede Twitter-brugere, herunder Elon Musk, Bill Gates, tidligere vicepræsident Joe Biden, Kanye West , Jeff Bezos, og mange flere. Hacket sendte chokbølger over hele Twitter, til det punkt, at tjenesten hurtigt låste verificerede brugers evne til at udføre handlinger som f.eks. Tweets eller ændre deres adgangskode. De skyggefulde gerningsmænd for dette angreb – som spillede lidt som en real-version, real-time version af hit Netflix-serien Money Heist – syntes at være ganske succesrig med at anmode om donationer af Bitcoin, og onsdag aften startede Twitter endelig processen med at besvare det eneste spørgsmål, der betyder noget: Hvad i helvede skete der her?

Som vi bemærkede i vores oprindelige indlæg om denne hændelse, blev transaktionskvitteringer på Blockchain.com som sent på eftermiddagen onsdag viste, at ca. 12 BTC ($ 109.107,34) var blevet modtaget af svindleren. Twitter siger, at svindleren (e) trak dette væk takket være en “koordineret social ingeniør” -svindel, der involverede Twitter-ansatte, ikke ved at hacking de enkelte konti selv.

Artiklen forsætter under annoncen
Læs også  Apple Watch Series 6 og Apple Watch SE afsløret ved Time Flies-begivenheden

Her er udsagnet om, hvad der skete i form af en tweettråd onsdag aften fra @TwitterSupport:

En rapport om bundkort Onsdag påstår at afsløre lidt mere om, hvad der skete bag kulisserne, for at svindlerne kan udføre dette hack. Citering af navngivne kilder, Motherboard skriver, at hackerne faktisk havde hjælp fra Twitter, og bemærkede: ”Vi brugte en rep bogstaveligt talt gjort alt det arbejde for os, ”fortæller en af ​​kilderne Bundkort . Den anden kilde tilføjede, at de betalte Twitter-insider … Kontiene blev overtaget ved hjælp af et internt værktøj hos Twitter, ifølge kilderne, samt skærmbilleder af værktøjet, der blev opnået af Motherboard . ”

Twitter CEO Jack Dorsey svarede på onsdagens nyheder (via Twitter, selvfølgelig) , ved at skrive, at det var ”en hård dag for os på Twitter.”

“Vi føler alle forfærdeligt, at dette skete,” tweetede Dorsey og tilføjede en hjerteemoji til at betegne kærlighed “til vores holdkammerater.” ”Vi diagnosticerer og vil dele alt, hvad vi kan, når vi har en mere fuldstændig forståelse af nøjagtigt, hvad der skete.”

Artiklen forsætter under annoncen

Præsident Trumps Twitter-konto syntes at være uberørt under onsdagens begivenheder, men for nogle Twitter-brugere mindede onsdagens hack dem om tiden tilbage i 2017. Tilbage, da Trumps Twitter-konto kort blev deaktiveret af en utilfredse medarbejder. Så som nu forbliver der spørgsmål om, hvor sikker denne stadig populære sociale netværk og informationstjeneste er – eller rettere, hvor meget den ikke er.