Tesla skærer i priserne på model S og Model X med 33.000 kr.

Tesla skærer i priserne på model S og Model X med 33.000 kr.

30. maj 2020 0 Af Mathias
  • Tesla har for nylig skåret priser på Model S, Model X og Model 3. Specielt Model S og Model X er nu $5.000 (ca. 33.000 kr.) billigere i USA.
  • Priserne på model Y er uændrede.
  • Teslas nye prisnedsættelser blev foretaget som svar på den igangværende coronavirus-pandemi, som unægtelig har haft indflydelse på selskabets kvartalsomsætning.

I noget af en pludselig og uventet bevægelse sænkede Tesla i dag prisen for næsten enhver model i sin køretøjsopstilling. Mens prisen for en ny Model 3 faldt med $ 2.000, er besparelserne større for Model S og Model X, som nu kan købes for $ 5.000 billigere end før. Du kan nu hente en splinterny Model S for eksempel til omkring $ 75.000 i modsætning til $ 80.000. Prisfastsættelse af model Y forblev den samme.

Prisnedsættelserne ovenfor gælder kun ved køb i Nordamerika, men virksomheden forventes at gennemføre lignende prisnedsættelser i Kina i den nærmeste fremtid.

Fremskyndelsen bag Teslas nye prisnedsættelser er ikke overraskende en forsinket salg. Da coronavirus påvirker verdensøkonomien i det store og hele, og med investorer, der altid holder øje med Teslas kvartalsvise leveringstal, prøver Tesla ganske enkelt at øge efterspørgslen i et ellers udfordrende økonomisk miljø.

Reuters tilføjer:

Artiklen forsætter under annoncen

Auto detailsalg i USA halveres sandsynligvis i April fra et år tidligere, viste data fra JD Power. Imidlertid vil salget i maj sandsynligvis blive bedre på grund af ophøjet efterspørgsel og incitamenter, der tilbydes af de fleste bilproducenter, sagde analytikerfirmaet.

Derudover fjernede Tesla i går enhver henvisning til gratis Supercharging-adgang for nye Model X- og Model S-købere.

Det nuværende kvartal til side har Tesla været på noget af en varm stribe i de sidste 24 måneder. I 2019 solgte for eksempel Tesla flere biler, end det gjorde i 2017 og 2018 tilsammen. For nylig leverede Tesla 88.000 biler i løbet af første kvartal i 2020. Som et kontrastpunkt og for at hjælpe med at illustrere, hvor hurtigt Tesla er vokset, leverede virksomheden 14.810 køretøjer i første kvartal 2016.

Læs også  Apple afslører iPadOS 14 med nye widgets, genkendelse af håndskrift og mere

Før den aktuelle pandemi ramte kloden, sagde Tesla, at det sigter mod at sælge 500.000 køretøjer verden over i 2020. Selvom virksomheden oprindeligt sagde, at den kunne nå 500.000-tærsklen “komfortabelt”, coronavirus måske se virksomheden falde lidt kort.

Salgstal til side, det er værd at bemærke, at Tesla omsider har vist investorer, at det kan konsekvent gøre en fortjeneste. I det seneste kvartal havde Tesla for eksempel et overskud på $ 16 millioner. Og selvom det ikke nøjagtigt er en svimlende figur, er det et opmuntrende tegn for et firma, der tidligere blødte penge i årevis.

Artiklen forsætter under annoncen

Ser fremad, det er en grund til, at Tesla vil forvitre stormen på coronavirus og fremstå ubeskadiget. Interessen for Model 3 er ikke aftaget på en meningsfuld måde, og virksomheden vil muligvis frigive sin meget forventede Cybertruck allerede næste år. Det er let at glemme, at pickup-køretøjer rutinemæssigt er de bedst sælgende køretøjer i USA hvert eneste år, hvilket vil sige, at Teslas indflydelse på dette marked skulle resultere i en ret markant stigning i salget i de næste par år.