Tesla skærer i priserne på model S og Model X med 33.000 kr.

Tesla skærer i priserne på model S og Model X med 33.000 kr.

30. maj 2020 0 Af Mathias
  • Tesla har for nylig skåret priser på Model S, Model X og Model 3. Specielt Model S og Model X er nu $5.000 (ca. 33.000 kr.) billigere i USA.
  • Priserne på model Y er uændrede.
  • Teslas nye prisnedsættelser blev foretaget som svar på den igangværende coronavirus-pandemi, som unægtelig har haft indflydelse på selskabets kvartalsomsætning.

I noget af en pludselig og uventet bevægelse sænkede Tesla i dag prisen for næsten enhver model i sin køretøjsopstilling. Mens prisen for en ny Model 3 faldt med $ 2.000, er besparelserne større for Model S og Model X, som nu kan købes for $ 5.000 billigere end før. Du kan nu hente en splinterny Model S for eksempel til omkring $ 75.000 i modsætning til $ 80.000. Prisfastsættelse af model Y forblev den samme.

Prisnedsættelserne ovenfor gælder kun ved køb i Nordamerika, men virksomheden forventes at gennemføre lignende prisnedsættelser i Kina i den nærmeste fremtid.

Fremskyndelsen bag Teslas nye prisnedsættelser er ikke overraskende en forsinket salg. Da coronavirus påvirker verdensøkonomien i det store og hele, og med investorer, der altid holder øje med Teslas kvartalsvise leveringstal, prøver Tesla ganske enkelt at øge efterspørgslen i et ellers udfordrende økonomisk miljø.

Reuters tilføjer:

Artiklen forsætter under annoncen

Auto detailsalg i USA halveres sandsynligvis i April fra et år tidligere, viste data fra JD Power. Imidlertid vil salget i maj sandsynligvis blive bedre på grund af ophøjet efterspørgsel og incitamenter, der tilbydes af de fleste bilproducenter, sagde analytikerfirmaet.

Derudover fjernede Tesla i går enhver henvisning til gratis Supercharging-adgang for nye Model X- og Model S-købere.

Det nuværende kvartal til side har Tesla været på noget af en varm stribe i de sidste 24 måneder. I 2019 solgte for eksempel Tesla flere biler, end det gjorde i 2017 og 2018 tilsammen. For nylig leverede Tesla 88.000 biler i løbet af første kvartal i 2020. Som et kontrastpunkt og for at hjælpe med at illustrere, hvor hurtigt Tesla er vokset, leverede virksomheden 14.810 køretøjer i første kvartal 2016.

Læs også  Hvad sker der med Googles Pixel 5-lancering?

Før den aktuelle pandemi ramte kloden, sagde Tesla, at det sigter mod at sælge 500.000 køretøjer verden over i 2020. Selvom virksomheden oprindeligt sagde, at den kunne nå 500.000-tærsklen “komfortabelt”, coronavirus måske se virksomheden falde lidt kort.

Salgstal til side, det er værd at bemærke, at Tesla omsider har vist investorer, at det kan konsekvent gøre en fortjeneste. I det seneste kvartal havde Tesla for eksempel et overskud på $ 16 millioner. Og selvom det ikke nøjagtigt er en svimlende figur, er det et opmuntrende tegn for et firma, der tidligere blødte penge i årevis.

Artiklen forsætter under annoncen

Ser fremad, det er en grund til, at Tesla vil forvitre stormen på coronavirus og fremstå ubeskadiget. Interessen for Model 3 er ikke aftaget på en meningsfuld måde, og virksomheden vil muligvis frigive sin meget forventede Cybertruck allerede næste år. Det er let at glemme, at pickup-køretøjer rutinemæssigt er de bedst sælgende køretøjer i USA hvert eneste år, hvilket vil sige, at Teslas indflydelse på dette marked skulle resultere i en ret markant stigning i salget i de næste par år.