Sonys store PS5-opdatering låser SSD-slot op for øget spillagerplads

Sonys store PS5-opdatering låser SSD-slot op for øget spillagerplads

16. september 2021 Slået fra Af Mathias

Sonys Playstation 5 var en formidabel konsol af næste generation ved lanceringen, men den havde en åbenlys mangel. I modsætning til Xbox Series X var det i første omgang ikke muligt at opgradere PS5’s lagerplads med et M.2 solid-state-drev. Der er indbygget et slot til drevet i hver konsol, men Sony forklarede, at PS5-ejere skulle vente på en softwareopdatering for at kunne bruge det. I denne uge landede opdateringen endelig, og nu kan alle udvide lagerpladsen på deres PS5 med SSD-slottet.

Sådan tilføjer du M.2 SSD-lagerplads til din PS5

Microsoft har placeret et SSD-udvidelseskortslot på ydersiden af Xbox Series X og Xbox Series S. Sony har i mellemtiden valgt at placere udvidelsesslottet under dækslet på PS5. Der skal med andre ord en vis samling til, hvis du vælger at udvide lagerpladsen på din PS5.

Hvis du er opsat på at få mere plads til spil på din PS5, er det første skridt at anskaffe dig en kompatibel M.2 SSD. Som Sony bemærker, skal et drev opfylde en række krav for at være kompatibelt med konsollen. Du kan læse om disse krav på Sonys supportwebsted.

Når du har en M.2 SSD, skal du sørge for at opdatere din PS5 til den nyeste version. Sluk derefter din konsol, og fjern soklen og de tilsluttede kabler. Inden du begynder at skille din PS5 ad, skal du se videoen nedenfor, for du skal se trinene herfra:

Artiklen forsætter under annoncen

Adgang til M.2 SSD-udvidelsespladsen er uden tvivl den bedste grund til at opdatere. Når det er sagt, er der masser af andre bemærkelsesværdige tilføjelser. For det første har Sony foretaget flere meget efterspurgte ændringer af brugeroplevelsen på PS5. For eksempel kan du nu tilpasse kontrolcenteret ved at omarrangere eller skjule ikonerne nederst på skærmen. Du kan også se og skrive beskeder fra Game Base, se individuelle spilfliser for PS4- og PS5-versioner af spil og nemt sætte Screen Reader på pause eller genoptage den, hvis du har den slået til. Se resten af ændringerne på Sonys blog.

Læs også  Microsofts Surface Go 3-tablet er måske lige blevet lækket

Sådan installerer du den nyeste PS5-system-software

PS5-opdateringer bør installeres automatisk, men hvis de af en eller anden grund ikke har ramt din konsol, skal du gå til Indstillinger > System > System Software > System Software Update and Settings > Update System Software > Update System Software og vælge Update Using Internet. Hvis du stadig har problemer med at få downloadet til at starte, kan du følge denne vejledning for at downloade og installere opdateringen fra et USB-drev