Sony bekræftede lige, at PS5 ikke vil køre spil ældre end PS4

Sony bekræftede lige, at PS5 ikke vil køre spil ældre end PS4

21. september 2020 0 Af Mathias
  • Det største spørgsmål om bagudkompatibilitet med PS5 er endelig blevet besvaret.
  • Sony indrømmede, at PS5 kører ikke PS3-, PS2- eller PS1-spil, da det ikke havde tid til at implementere funktionen. PS5 kører 99% af den eksisterende PS4-samling.
  • Microsoft vinder den bagudgående kompatibilitetskamp igen, da Xbox Series X og Xbox Series S også kan køre ældre Xbox 360 og originale Xbox-spil til Xbox One-titler.

Sony bekræftet tidligere på ugen at PlayStation 5 vil køre 99% af PS4-spil uden at adressere ældre hardware i processen. Den nye Xbox Series X og Series S kan ikke kun køre alle Xbox One-spil, men også ældre spil, der blev oprettet til Xbox 360 og den originale Xbox. Det syntes at være en massiv gevinst for Microsoft, især hvis du er den slags spiller, der ejer en betydelig samling af spil, eller som vil prøve ældre spil på det nye system. Selvom der er masser af PS4-spil at spille på PS5-modellerne, kan nogle PlayStation-fans ikke være glade. Siden da gjorde Sony det klart, at der ikke vil være understøttelse af PS3-, PS2- og PS1-spil på PS5 og PS5 Digital Edition, hvilket sætter en stopper for bagudkompatibilitetsspekulationer.

Artiklen forsætter under annoncen

Nyheden kom direkte fra PlayStation CEO Jim Ryan, som talte med Famitsu (via GameSpot ) om næste generations konsol.

Ryan sagde, at PS5 ikke havde tid nok til at implementere bagudkompatibilitet til de ældre systemer.

“Vi husker den teknik, der er specialiseret til PS5, da vi producerede enheden, ”sagde Ryan. ”Midt i det har PS4 allerede 100 millioner spillere; vi troede, at de også gerne ville spille PS4-titler på PS5, så vi inkluderede kompatibilitet med PS4. Mens vi implementerede det, fokuserede vi også vores indsats på at tage højhastigheds SSD og den nye controller DualSense på samme tid. Så desværre kunne vi ikke nå implementeringen af sådanne kompatibiliteter. ”

Læs også  Tesla skærer i priserne på model S og Model X med 33.000 kr.

Tidligere sagde PlayStation-førende systemarkitekt Mark Cerny, at PS4 og PS5 var bygget på den samme arkitektur, hvilket gør PS4-spil kompatible med PS5.

Artiklen forsætter under annoncen

Ryans kommentarer fremmer yderligere Microsofts fordel, når det kommer bagudkompatibilitet. Hvis du har brug for at spille ældre PlayStation-spil, skal du bare hænge på din nuværende hardware eller købe en ældre, brugt PlayStation.

PS5 lanceres den 12. november på de amerikanske og andre markeder, hvor detailhandlere rundt om i verden forudbestiller de to enheder, mens vi taler. Nå, det er sandt på papir. I virkeligheden var den oprindelige PS5-aktie udsolgt, allerede før forudbestillingerne var startet, da flere store detailhandlere sprang pistolen og begyndte at sælge konsollen flere timer tidligere, end det skulle.