Det første kig på den officielle PS5 brugerflade

Det første kig på den officielle PS5 brugerflade

20. oktober 2020 Slået fra Af Mathias
  • Sony afslørede endelig brugergrænsefladen og brugeroplevelsen af PS5 torsdag.
  • videoeksempel på PS5 UI viser den helt nye startskærm, Kontrolcenter og nye funktioner som Aktiviteter, som lader dig hoppe lige ind i bestemte niveauer af spil, du ejer.
  • Sony lancerer PS5 og PS5 Digital Edition den 12. november i USA.

Sony er planlagt til at lancere PlayStation 5 og PlayStation 5 Digital Edition i USA den 12. november, men vi har stadig endnu ikke set, hvordan konsollen ser ud, når den får strøm på. Det ændrede sig endelig torsdag, da Sony udgav en videoeksempel på PS5s brugeroplevelse, komplet med live gameplay fra PS5 eksklusive titler.

Det første nye element, som videoen fokuserer på, er Kontrolcenter, der vises, når du trykker på PlayStation-knappen på DualSense-controlleren, mens du spiller et spil. Kontrolcenter giver dig adgang til alt, hvad du har brug for uden faktisk at forlade spillet. Du kan kontrollere status for dit spil eller opdatere downloads, se om nogen venner er online, administrere din controller og endda slukke for dit tilbehør eller selve konsollen.

Kontrolcenter giver dig også adgang til en af PS5’s definerende funktioner: Aktiviteter. Som du kan se i videoen nedenfor, vises aktiviteter øverst på skærmen, når du trykker på PlayStation-knappen og giver dig øjeblikkelig adgang til bestemte elementer i et spil. Du kan f.eks. Zip lynhurtigt til et niveau, du ikke har afsluttet. Når du springer ind, viser Aktivitetskortet dig de vigtigste mål, som du ikke har nået på det niveau, og hvis du er PlayStation Plus-abonnent, vil nogle spil tilbyde officiel spilhjælp, der viser dig præcis, hvad du skal gøre næste.

Læs også  Hvordan GameStop hjælper dig med at have den dyre PS5 og Xbox Series X

Sony har også omarbejdet de interaktive meddelelser, der blev vist på PS4. Hvis dine venner starter en stemmechat, får du en underretning i hjørnet af skærmen, og du kan åbne den ved blot at trykke på PS-knappen.

Artiklen forsætter under annoncen

Du har mulighed for enten at deltage i eller se festen. DualSense-controlleren har en mikrofon, så du kan begynde at chatte, så snart du tilmelder dig, med eller uden et separat headset. Du får også beskeder, når venner deler deres skærm, som du kan se i billede-i-billede-tilstand, så du ikke behøver at stoppe med at spille.

Vi ser også på den nydesignede startskærm, hvor UI-elementerne tager langt mindre plads, end de gjorde på PS4, hvilket giver spil og medier mere plads til at skinne. Hvert spil har sit eget integrerede knudepunkt på skærmen, så du er i stand til at se relevante nyheder om spillet, DLC og hurtigt hoppe direkte ind i alle aktiviteter. Endelig er PlayStation Store, som var notorisk langsom og klodset på PS4, ikke længere en enkeltstående app. Integreret direkte i startskærmen skal det være en langt mere behagelig oplevelse, især med hastigheden på PS5.

$ 499 PS5 og $ 399 PS5 Digital Edition vil være tilgængelig den 12. november.

Artiklen forsætter under annoncen