Sådan styres lokal netværksadgang af apps i iOS 14

Sådan styres lokal netværksadgang af apps i iOS 14

27. juli 2020 0 Af Mathias

Når det kommer til sikkerhed og privatliv, har Apple altid været en trendsætter. Det være sig den robuste aktiveringslås eller USB-begrænset tilstand, det Cupertino-baserede firma har altid sat et eksempel på, at resten skal følge. Og med iOS 14 har tech-giganten taget sin velkendte besættelse for robust privatliv til et andet niveau ved at introducere flere top-of-the-line funktioner, herunder “Local Network access restriction”. I modsætning til tidligere skal apps bede tilladelse til at finde og oprette forbindelse til enheder på det lokale netværk. Desuden kan iPhone-brugere administrere lokal netværksadgang af apps i iOS 14 for bedre kontrol.

Administrer lokal netværksadgang af apps på iPhone

For dem, der ikke er indviede, er privat netværksbeskyttelse designet til at tilbyde forbedret gennemsigtighed, når apps opretter forbindelse til enheder på dit hjemmenetværk. Hvis en app interagerer med enheder, der bruger Bonjour eller andre lokale netværksprotokoller, skal udvikleren af ​​den app tilføje support til lokale netværkstilladelser i den seneste iteration af iOS.

Nu hvor du ved, hvad denne helt nye privatlivsfunktion er, lad os dykke lige ind for at lære, hvordan du kan tillade / afvise apps i at få adgang til dit hjemmenetværk!

Tillad / undlad, at apps har adgang til dit lokale netværk

1. Start appen Indstillinger på din iPhone, der kører iOS 14.

Open Settings app on your iPhone

2. Tryk nu på Privatliv .

Choose Privacy

3. Tryk derefter på Lokalt netværk .

Select Local Network

4. På næste skærmbillede skal du se listen over alle de apps, der har anmodet om tilladelse til at finde og kommunikere på dit lokale netværk.

Manage local network apps on iOS 14

Hvis du vil afvise, at en app har adgang til dit lokale netværk, skal du blot slukke for kontakten, der ligger lige ved siden af.

Læs også  Hvad er Instagrams begrænsningsfunktion, og hvordan bruges den?

Hvis du nogensinde skifter mening og ønsker at give appen adgang til dit lokale netværk, skal du bare vende tilbage til netop denne skærmbillede og derefter tænde for afbryderen.

Tag kontrol over apps, der har adgang til dit hjemmenetværk

iOS 14 har faktisk desimeret Android, når det kommer til sikkerhed og privatliv. Selvom Android har spillet et temmelig godt opsamlingsspil takket være de enorme forbedringer i flere afdelinger, herunder privatlivets fred, er Apples tilbud langt foran. Og med den nyeste version af iOS, der afkrydser alle de vigtige bokse med inkludering af funktioner som startskærm widgets, App-bibliotek, og selvfølgelig den superhendige Back Tap-brugerdefinerede kontrol, synes hullet for stort til at blive udfyldt når som helst snart.