Sådan automatiseres opgaver på Windows 10 for at spare tid

Sådan automatiseres opgaver på Windows 10 for at spare tid

5. oktober 2020 Slået fra Af Mathias

I en verden af smart teknologi går vi glip af en masse ting, hvis vi ikke foretager automatisering rigtigt. Android har Tasker-appen til automatisering, der nu får en ny reglerfunktion; iOS har allerede en kraftfuld genvejsapp til at automatisere en lang række opgaver og mere. Men det er smartphones, hvad med pc’er? Nå, Windows 10 har et lignende værktøj kaldet Task Scheduler, som giver dig mulighed for at udføre en lang række opgaver baseret på tid, begivenheder og forskellige andre forhold. Så i denne artikel bringer vi dig en detaljeret vejledning om, hvordan du automatiserer opgaver på Windows 10. Sammen med det har vi også delt en grundlæggende tutorial om PowerShell i næste afsnit. Når det er sagt, lad os begynde artiklen uden yderligere forsinkelse.

Automatisering i Windows 10

Før jeg går videre, skal jeg kort forklare nogle brede punkter i denne artikel. For at automatisere opgaver på Windows 10, er der i det væsentlige to metoder . Den første er et oprindeligt værktøj kaldet Task Scheduler, som er ret let og ligetil. Og den næste metode er automatisering gennem PowerShell, som er lidt kompleks, men også funktionsrig. Efter at have gennemgået omridset af artiklen, lad os springe lige ind.

1. Automatiser opgaver på Windows 10 ved hjælp af Task Scheduler

Den bedste måde at lære noget på er ved at løse problemer. Så her implementerer vi en grundlæggende opgave. Lad os f.eks. Sige, hver gang vi tænder vores computer, åbner den en browser og går derefter til nogle seje websteder. Så alt hvad vi skal gøre er at automatisere denne rutineopgave, så vi kan spare tid og bådmængder af klik. Lad os begynde.

1. Tryk på Windows-tasten en gang, og skriv “Task Scheduler” . Åbn det første resultat, og fastgør det på din proceslinje, fordi du har brug for det hele tiden.

automate tasks on windows 10

2. Brugergrænsefladen ser måske lidt skræmmende ud i starten, men følg bare mine instruktioner, så er du klar til løbene. Klik nu på “Opret opgave” i højre panel.

2

3. Derefter skal du angive et navn til din opgave og markere afkrydsningsfeltet for “Kør med højeste privilegier” . Det beder ikke UAC eller beder om administratorrettigheder, før opgaven køres.

3

(

4. Skift nu til fanen “Triggers” ovenfor, og klik på knappen “Ny”.

automate tasks on windows 10

5. Her skal du vælge “At log on” i rullemenuen og klikke på “OK” -knappen. Du kan også forsinke opgaven med et par sekunder, men lad os bare lade den ligge i øjeblikket. Som en sidebemærkning forsinker jeg altid mine internetrelaterede opgaver med 30 sekunder, så computeren kan oprette forbindelse til WiFi og være klar i tide.

5

 • Definer handlingen

6. Skift nu til fanen “Handlinger” og klik på knappen “Ny”. Vælg her “Start et program” i rullemenuen, da vi åbner Google Chrome.

6

7. Klik derefter på knappen “Gennemse” og vælg Chrome fra skrivebordet eller et hvilket som helst sted.

automate tasks on windows 10

8. Derefter skal du indtaste webadressen til din webside i feltet “Tilføj argument” . For eksempel kan du skrive beebom.com og klik på knappen “Ok”. Hvis du vil åbne flere websteder på én gang, skal du blot sætte et tomt mellemrum imellem og gå ind på et andet websted.

 beebom .com theverge.com 
 

automate tasks on windows 10

 • Du kan også tilføje din Spotify-afspilningsliste eller næsten alt hvad du vil. Bare sørg for at placere et mellemrum mellem webstederne. Chrome åbner disse websteder automatisk, når du logger ind på din computer. Bemærk, at du bare kan skrive domænenavnet eller give det hele https link. Alt fungerer!
 beebom.com theverge.com https://open.spotify.com/playlist/37i9dQZF1DX2Ja6eBQeGaS

9. Når du har gjort det, skal du skifte til fanen “Betingelser” og fjerne markeringen fra begge indstillinger under afsnittet “Strøm” . Det giver pc’en mulighed for at køre opgaven uanset batteri- eller opladningsstatus.

Til sidst skal du gå til fanen “Indstillinger”. Her behøver vi ikke røre ved noget, men sørg for, at “Tillad, at opgave køres efter behov” er markeret . Gå også gennem andre muligheder, så du kan forstå omfanget af, hvad du kan gøre med Task Scheduler. Klik nu på knappen “Ok”.

9

11. Du har oprettet en opgave for at åbne dine yndlingswebsteder efter at have tændt for din computer. Du kan finde din opgave i “Task Scheduler Library” i venstre rude l. Hvis opgaven ikke vises, skal du trykke på knappen “Opdater” på handlingspanelet på højre side.

Desuden kan du teste opgaven manuelt, hvis den kører korrekt ved at trykke på knappen “Kør” i højre panel. Hvis det fungerer fint, skal du genstarte din computer, så får du din række opgaver automatiseret på ingen tid. God fornøjelse!

17

Så denne opgave var at åbne websteder i Chrome, men der kan være flere brugssager baseret på din daglige rutine. For eksempel kan du vælge at oprette forbindelse til et bestemt WiFi-punkt automatisk, oprette en opgave for at tømme papirkurven efter et bestemt antal dage, du kan også starte Office-apps eller næsten alt hvad du vil. Indrømmet, der er mange andre ting at lære, men for de fleste opgaver følger du lignende trin nævnt ovenfor . De eneste ændringer skal foretages i fanen “Action” og “Triggers”, men bortset fra det forbliver alt ens. Jeg vil også råde dig til at tinker med forskellige indstillinger for at forstå Task Scheduling ordentligt.

2. Automatiser opgaver på Windows 10 ved hjælp af PowerShell

I ovenstående afsnit lærte vi, hvordan man automatiserer opgaver ved hjælp af Task Scheduler. Men der er et oprindeligt scriptværktøj på Windows 10 kaldet PowerShell , som er ret avanceret og alsidigt. Du kan gå omkring med at gøre noget med et par kommandoer. Jeg ved, at mange brugere frygter at se den blå skærm af PowerShell, men tro mig, det er ret nemt, når du først får fat. Lad mig bare sige, det er ikke hardcore programmering, så fortvivl ikke.

Derudover er der nogle vigtige forskelle mellem PowerShell og Task Scheduler. PowerShell er ikke et automatiseringsværktøj, men et scriptværktøj. Det kræver stadig Task Scheduler at automatisere sit script . Mens Task Scheduler er et komplet værktøj i sig selv, hvor du kan oprette scripts og også automatisere disse opgaver.

Bortset fra det, med hensyn til ydeevne, Task Scheduler er ret hurtig , fordi den udfører alt fra appen. Imidlertid er dets anvendelsesområde relativt begrænset, da du ikke kan dykke dybt ned i andre programmer og funktioner. Så hvis du har en lille opgave ved hånden, er Task Scheduler fantastisk. Dog PowerShell er meget dynamisk og kan interagere med mange programmer på én gang, men det er relativt langsomt til at udføre disse kommandoer. Så dybest set får du hurtigere udførelse, men har begrænset rækkevidde, og på den anden side får du alsidig support, men langsommere udførelse. Ikke desto mindre vil vi her gennemgå det samme eksempel som ovenfor for at kontrollere, hvordan begge klarer sig mod hinanden.

 • Kom godt i gang med PowerShell-syntaks

Lad mig begynde med et eksempel. Hvad du ser nedenfor er en PowerShell-kommando til at åbne flere websteder i Chrome. Her, Start-proces er en kommando til at starte et program og krom .exe er programmets eksekverbare navn. Derefter forsynes websteder med et tomt mellemrum under dobbelt tilbud. Meget lig Task Scheduler, ikke? Let peasy.

 Start-proces "chrome.exe" "beebom.com theverge.com" 

11

Du kan også tilføje din Spotify-afspilningsliste, foretrukne underreddits eller noget, du ønsker.

Start-proces “chrome.exe” “beebom.com theverge.com https://www.reddit.com / r / Android https://open.spotify.com/playlist/37i9dQZF1DX2Ja6eBQeGaS”

Nu hvor du har forstået syntaksen, og hvad forskellige argumenter for PowerShell-kommandoen betyder, lad os begynde med trinnene.

 • Trin til oprettelse af PowerShell-script

1. Åbn en Notesblok-fil , og indsæt nedenstående kommando.

Start-proces “chrome.exe” “beebom.com theverge.com https://www.reddit.com/r/Android https://open.spotify.com/playlist/37i9dQZF1DX2Ja6eBQeGaS”automate tasks on windows 10

19

2. Du kan ændre hjemmesiden efter dine præferencer . Og hvis du vil give en anden browser, skal du højreklikke på browserikonet og åbne “Egenskaber”. I målboksen skal du kopiere den sidste automate tasks on windows 10 XXXX.exe del og indsæt den i Notesblok-filen. På denne måde kan du også finde eksekverbare navne til andre programmer.

automate tasks on windows 10 Bemærk: Hvis det ikke fungerer, kan du indsætte hele adressen fra målfeltet. Her er et eksempel på Microsoft Edge-browseren. Du kan gøre dette til ethvert program.

 Start-proces "C: Program Files (x86) Microsoft Edge Beta Application msedge.exe" "beebom.com theverge.com" 

3. Gå nu til “File” på Notesblok, og klik på “Save As”. Her skal du give dit script et navn og derefter tilføje . Ps1 udvidelse i slutningen . PS1 er udvidelsen af PowerShell-scripts. Sørg også for at holde filnavnet som et ord.

14

 • Definer handlingen

4. Når du har gjort det, skal du åbne Task Scheduler og oprette en ny opgave ved at følge trin 1-5 nævnt i ovenstående afsnit. Når du er i fanen “Handling”, skal du vælge “Start et program” i rullemenuen og skrive powershell. exe i feltet Program / Script.

20

5. Nu skal du højreklikke på PS1-filen og åbne “Egenskaber”. Her finder du filstien i placeringsafsnittet. Kopier det og tilføj filnavn.ps1 i slutningen. Sådan skal det se ud. Vi har brug for denne adresse i næste trin.

 C: Brugere GEAR-online Desktop browser.ps1 

automate tasks on windows 10

6. Erstat nedenstående adresse med din adresse fra ovenstående trin, og indsæt den i feltet “Argument”. Klik derefter på knappen “Ok”.

 - vinduesstil Skjult -fil C: Brugere GEAR-online Desktop browser.ps1 

16

7. Endelig er du færdig med at definere handlingsdelen ved hjælp af PowerShell-script. Følg nu de samme trin fra 9 til 12 fra sektionen Opgaveplanlægning. Du kan gå videre og teste scriptet ved hjælp af knappen “Kør”. Som jeg forklarede ovenfor, kan PowerShell-vinduet muligvis bede et lille popup-vindue, fordi det er en smule langsomt i udførelsen af scriptet.

Så det er sådan, du kan oprette et simpelt script på PowerShell og automatisere det ved hjælp af Task Scheduler. Det jeg viste ovenfor er bare toppen af isbjerget. Du kan gøre meget mere, og mulighederne er uendelige. For eksempel kan du tilføje kommandoer til at køre et separat program, slette gamle filer fra bestemte mapper , deaktivere Windows 10-opdatering og andre tjenester på OS-niveau, aktivere vedligeholdelsestjenester og mere ved hjælp af den samme PS1-fil. Du behøver ikke længere gå tilbage til Task Scheduler for at tilpasse noget, bare foretag ændringer i PS1-filen ved hjælp af Notesblok, og den kører alle ændringerne. Fantastisk, ikke? I de kommende dage deler vi nogle seje PowerShell-scripts for at automatisere opgaven s på Windows 10, så hold dig opdateret med os.

Ace PowerShell Scripting og automatiser rutinemæssige opgaver på Windows 10

Så det var vores dybdegående guide til, hvordan man kommer i gang med automatisering i Windows 10. Der er mange skjulte værktøjer, som vi kan tage fordel af og Task Scheduler er en af dem. Og hvis du tilfældigvis kender et par tricks til PowerShell, kan du oprette multiprogramscripts, der sparer dig en masse dyrebar tid. Alligevel er det alt fra os. Hvis du kunne lide denne vejledning og kunne lære noget nyt, så lad os det vide i kommentarfeltet nedenfor.

/ brugerdefineret css / .tdi_2_fb7.td-a-rec { tekstjustering: center; } .tdi_2_fb7 .td-element-stil {z-indeks: -1; } .tdi_2_fb7.td-a-rec-img {text-align: left; } .tdi_2_fb7.td-a-rec-img img {margin: 0 auto 0 0; } @media (max-bredde: 767px) {.tdi_2_fb7.td-a-rec-img {text-align: center; }}

Læs også  Sådan oprettes og administreres mapper i stemmememoer i iOS 14