Sådan ændres Android DNS-indstillinger (3 metoder forklaret)

Sådan ændres Android DNS-indstillinger (3 metoder forklaret)

12. januar 2021 Slået fra Af Mathias

Ændring af standard DNS-serveren til din internetforbindelse har mange fordele, herunder forbedret sikkerhed, bedre privatliv, øget hastighed og mere. Du kan ændre DNS-indstillingerne til din internetforbindelse på alle moderne pc- og smartphone-operativsystemer, inklusive Windows, macOS, Linux, Android og iOS. Vi har allerede diskuteret, hvordan du kan ændre DNS-indstillinger i Windows 10, så i dag ser vi på, hvordan vi kan ændre Android DNS-indstillinger på din smartphone og tablet.

Skift Android DNS-indstillinger på telefoner og tablets

Mens de fleste bruger standard DNS-serveren leveret af deres internet Serviceudbyder (ISP), der er mange grunde til at ændre det er en god idé. Tredjeparts DNS-servere er ofte hurtigere, sikrere og mere private, og nogle af dem er også mere konfigurerbare. Så i dag ser vi på, hvordan du kan ændre Android DNS-indstillinger i et par enkle trin. Vi lærer også, hvad DNS er, og hvordan det kan være nyttigt at ændre det på dit system.

Indholdsfortegnelse +

 • På den næste side skal du udvide menuen ‘Avanceret’ og vælge den indstilling, der siger ‘Privat DNS’. Det skal sige ‘Automatisk’, hvis det ikke allerede er konfigureret manuelt.
 • I popup-boksen skal du vælge ‘Privat DNS-udbyderens værtsnavn’ og skrive et TLS-værtsnavn (ikke kun en standard IPV4-adresse). Til sidst skal du trykke på “Gem”. Som du kan se, har jeg nu konfigureret denne enhed til at bruge Google DNS til alle forbindelser.
 • Change DNS on Android 9 Pie and Newer

  Bemærk: I ville konfigurere Google DNS, så jeg skrev Change DNS on Android 9 Pie and Newer dns .google (i stedet for 8.8.8.8 eller 8.8 .4.4) som DNS-udbyderens værtsnavn. Din post afhænger af din valgte DNS-tjeneste . Skift DNS på Android 8.1 Oreo og ældre ( Hard Way)

  Android Oreo og ældre versioner tillader dig ikke at skift DNS-servere til mobilnetværk, hvilket betyder, at følgende DNS-indstillinger kun fungerer for Wi-Fi-forbindelser. Selv da er ændringerne netværksspecifikke, og du skal ændre DNS-serverne, hver gang du opretter forbindelse til et nyt trådløst netværk. Hvad mere er, bliver du også nødt til at konfigurere alle netværksoplysninger manuelt, så disse ændringer anbefales kun til avancerede brugere.

 • For at foretage ændringer i et Wi-Fi-netværk skal du tænde Wi-Fi på din Android-enhed og trykke længe på Wi-Fi-ikonet i panelet Hurtige indstillinger for at gå til siden med Wi-Fi-indstillinger. Dernæst, afhængigt af din enhed, skal du enten trykke langt på målnetværksnavnet og vælge ‘Rediger netværk> Avancerede indstillinger’ eller trykke på ‘pilen’ ud for netværksnavnet for at få adgang til konfigurationsindstillingerne.
  • Find det menupunkt, der siger ‘IP-indstillinger’. Chancerne er, det vil sige ‘DHCP’ (Dynamic Host Configuration Protocol). Skift det til ‘Statisk’ for manuelt at vælge din DNS-udbyder.

  Android 8.1 Oreo and Older

 • Nu skal du ikke kun udfylde dine foretrukne DNS-adresser, men også manuelt angive din IP-adresse og Wi-Fi-routerens gateway. Husk at gemme din konfiguration inden afslutning.
 • Android 8.1 Oreo and Older

  Bemærk: Det anbefales, at du kun gør dette for din egen Wi-Fi-router og ikke til delte eller offentlige routere. Min er også konfigureret til åben DNS, men du kan vælge enhver tredjeparts DNS-udbyder, du foretrækker .

  Skift DNS på Android 8.1 Oreo og ældre (nem måde)

  Den førnævnte metode til ændring af DNS på ældre Android-enheder kan være lidt skræmmende for mange brugere. Hvad der er endnu mere irriterende er, at det skal gentages for hver eneste nye forbindelse individuelt. Det uvenligste snit er dog, at det stadig ikke fungerer med mobilforbindelser. Change DNS on Android 9 Pie and Newer

  Heldigvis er der en nem måde at gøre dette på. Som med næsten alt i disse dage

  er der en app til det

  . Faktisk er der flere apps, og det bedste er, at de også arbejder med mobilforbindelser. Ligesom på din pc skal du kun konfigurere den en gang, for den fungerer hele systemet på tværs af alle Wi-Fi- og mobilforbindelser.

  Så gå over til Play Butik, og download en gratis DNS-skifter-app efter eget valg. To af de bedste muligheder er open source og annoncefri DNSChanger til IPv4 / IPv6 (download) og Open DNS Changer (download). Jeg bruger den første til dagens demo.

 • Åbn ‘DNSChanger for IPv4 / IPv6’. Tryk på ‘Standard DNS-adresser’ på startskærmen. Rul derefter ned for at finde adskillige forudkonfigurerede muligheder, herunder OpenDNS, Google DNS, CloudFlare DNS og mere. Vælg dit valg.
  • Hvis du ikke kan se din foretrukne DNS-tjeneste på listen, kan du manuelt indtaste enhver brugerdefineret IPv4- eller IPv6 DNS-server på hjemmesiden, som det ses i det venstre skærmbillede ovenfor. Appen giver dig også mulighed for at konfigurere din forbindelse til at blokere voksne websteder, og du får flere muligheder for, hvilke sider der skal blokeres, og hvilke der ikke skal.

  DNSChanger for IPv4/IPv6

  DNS-skifter til IPv4 og IPv6 fungerer uden rod til både Wi-Fi og mobilforbindelser. For at gøre dette muligt omdirigeres al trafik dog ved hjælp af en VPN. Det er ikke den mest effektive løsning, men den eneste tilgængelige mulighed på ældre Android-enheder uden rod. I mellemtiden, hvis du vil bruge CloudFlare DNS, behøver du muligvis ikke at bruge en tredjepartsapp. CloudFlare har sin egen ‘WARP’-app til Android, iOS, Windows og macOS.

  Konfigurer din foretrukne private DNS-indstilling på enhver Android-enhed

  Så der går du. Nu ved du, hvordan du ændrer DNS-indstillingen på Android-enheder uanset producent eller Android-version. Mens du har brug for lidt mere albuefedt på ældre enheder, er det stadig det værd i de fleste tilfælde. Så fortsæt, konfigurer din Android-telefon eller tablet til at bruge enhver brugerdefineret IPv4- eller IPv6 DNS-server, og lad os vide, hvordan det gik. DNSChanger for IPv4/IPv6

  Læs også  Sådan parres Apple Watch med ny iPhone