Sådan retter du de mest irriterende ting ved din iPhone

Sådan retter du de mest irriterende ting ved din iPhone

17. november 2021 Slået fra Af Mathias

Selv om iOS er et af de bedste styresystemer til mobiltelefoner, er det ikke helt uden små frustrationer og irritationsmomenter. OS’et kan nemt gå fra at være praktisk til at være frustrerende, men det behøver ikke at forblive sådan. I denne artikel vil vi gennemgå et par hurtige måder at rette nogle af de mest irriterende iPhone-funktioner på.

Irriterende iPhone-funktioner, og hvordan du retter dem

iPhone SE
iPhone SE (anden generation) fra Apple. Billedkilde: Apple

Der er mere end et par irriterende funktioner i iPhone, men det betyder ikke, at du bare skal sidde og døje med dem. Vi har opdelt nogle af de mest almindelige irritationsmomenter – og der er måder, du kan løse dem på.

Stop app-bannere fra at blive vist i browseren

Dette kan være en af de mest irriterende ting på enhver telefon, især efterhånden som populære websteder udgiver flere og flere apps til deres platform. Hvis du søger efter bestemte ting i Safari – som Google.com – vil du også se et banner øverst på skærmen. Dette banner nævner normalt noget om, at du i stedet skal bruge en app. Bare fordi der findes en app, betyder det ikke, at du er nødt til at bruge den.

Artiklen forsætter under annoncen

Hvis du vil deaktivere disse bannere, kan du downloade en app som Unsmartifier. Med denne kan du fjerne smart app-bannerne for forskellige apps, og den er nem at indstille. Sørg for at aktivere udvidelsen, når du har installeret den, ellers virker den ikke.

Slå søgebevægelsen fra på din låseskærm

iPhone search optionsBilledkilde: Apple

At kunne søge nemt fra din låseskærm er en af mine personlige favoritdele af iOS. Men for nogle vil det måske blive betragtet som en irriterende iPhone-funktion, især hvis du i stedet forsøger at tjekke notifikationer og lignende. Heldigvis kan du nemt deaktivere denne funktion ved at gå til Indstillinger > Face ID & adgangskode og derefter slå Dagens visning og søgning fra. Nu kan du sætte pris på din låseskærm uden at skulle bekymre dig om at aktivere søgetilstanden.

Læs også  Windows 10-startmenuannoncer: Sådan fjerner du dem fra din pc

Slå notifikationer fra for genveje

Med genveje kan du gøre nogle rigtig smarte ting på din iPhone, f.eks. lave en gif-fil ud af de seneste billeder eller sende en sms på et planlagt tidspunkt. Med al denne automatisering følger dog også en masse meddelelser, der fortæller dig, at genvejen er blevet aktiveret. Hvis du ikke ønsker at få besked om hver eneste rutine, som din iPhone aktiverer, kan du dog slå dem fra.

Artiklen forsætter under annoncen

Gå til Indstillinger > Skærmtid > Se al aktivitet. Kig nu efter området Meddelelser, og tryk på Vis flere, indtil du kan se Genveje på listen. Vælg Genveje, og tag derefter knappen Tillad notifikationer for at deaktivere dem. Nu vil du ikke modtage meddelelser om genveje.

Udskift Apple-apps med andre muligheder

Alle telefoner leveres med en vaskeægte liste af forudinstallerede apps, og iPhones er ikke anderledes. Fra Podcast-appen til Pages og endda standard-e-mailappen er iPhones fulde af apps, som du måske aldrig bruger. Eller hvis du er en person, der kan lide podcasts, kan du måske bruge Spotify eller en anden app i stedet. Hvad nu hvis vi fortalte dig, at du kan rydde lidt op i din telefon ved at slette disse unødvendige apps? Vi har gode nyheder: Det kan du.

Uanset om du ønsker at erstatte din Podcasts-app, eller du bare forsøger at bruge Google Maps i stedet for Apple Maps, kan du slette de unødvendige apps og downloade dem, du ønsker, fra App Store. Dette er langt en af de nemmeste irriterende iPhone-funktioner at rette, og du bør gøre det hellere før end senere.

Skift din standardbrowser og din e-mail-klient

Selv om Apple har frigivet en masse gode funktioner til Safari i de seneste iOS-opdateringer, foretrækker nogle mennesker stadig at bruge browsere som Google Chrome eller Mozilla Firefox. Vi er sikre på, at Apple vil anbefale at bruge Safari på iPhone, især med de nye funktioner til beskyttelse af personlige oplysninger, men hvis du virkelig ønsker at ændre det, kan du gøre det.

Læs også  Dette er muligvis den dato, hvor du kan forudbestille PS5
Artiklen forsætter under annoncen

Du kan ændre din standardbrowser ved blot at downloade en tredjepartsindstilling som Firefox eller Google Chrome. Når du har gjort det, skal du åbne Indstillinger, finde den app, du vil indstille som standard, og vælge den fra de ekstra muligheder, der vises. Du kan også ændre din e-mail-klient og bruge en anden – f.eks. Gmail – i stedet for Apples indbyggede indstilling.

Skær ned på spam med Notifikationsoversigt

Hvis du får mange beskeder eller opkald hver dag, er du sikkert træt af alle de meddelelser, du skal tage dig af. Heldigvis er der en måde at komme udenom dette på. Takket være Notification Summary kan du faktisk gøre dine notifikationer til en lettilgængelig tråd. Du kan endda indstille det tidspunkt, hvor du vil have besked om disse advarsler, hvilket er virkelig praktisk, hvis du arbejder på et kontor eller har mange møder i løbet af dagen.

For at slå en oversigt til, skal du gå til Indstillinger > Meddelelser og derefter slå Planlagt oversigt til på. Du kan endda vælge, hvilke apps du vil have med i oversigten. Husk, at du ikke kan slå advarsler for visse apps fra, da Apple betragter dem som tidsfølsomme, så dette er ikke en fuldstændig løsning på denne irriterende iPhone-funktion.

Artiklen forsætter under annoncen