Retssag beskylder Google for at spore brugeraktivitet i apps, selv efter det er accepteret

Retssag beskylder Google for at spore brugeraktivitet i apps, selv efter det er accepteret

21. juli 2020 0 Af Mathias
  • Google sporer brugere, selvom de har valgt det, og kræv en ny retssag mod det firma, der i øjeblikket søger status som klassesøgsmål.
  • Det samme advokatfirma, der beskyldte Google for, at det sporer Chrome-brugere, der surfer på nettet i inkognitotilstand, siger nu, at Google sporer brugeraktivitet i flere hundrede tusinder af apps.
  • Google har i de senere år lovet at øge beskyttelsen af ​​personlige oplysninger, der er indbygget i dets tjenester, efter adskillige fejlagtige fortrolighedsfejl gennem årene. Virksomheden indsamler stadig masser af brugerdata for at sælge bedre annoncer online.

Så hårdt som det måske prøver at overbevise sine kunder om, at dets produkter tilbyder bedre sikkerhed og beskyttelse af personlige oplysninger end nogensinde før, indsamler Google stadig brugerdata, så de kan sælge dyrere annoncer online. Dine data kan være anonymiserede, og Google deler faktisk ikke nogen personlige oplysninger med tredjepart, men Google udnytter stadig alle disse oplysninger for at tjene penge. Sådan betaler du for alle de gode Google-apps, der er tilgængelige på desktop og mobil, hvoraf nogle er førende spillere i deres klasse.

En ny retssag hævder nu, at Google sporer brugeraktivitet på tværs af apps, selv efter at de har valgt ikke at spore. Dette er næppe første gang, at Google skulle håndtere problemer, der krænker beskyttelse af personlige oplysninger. For kun få uger siden hævdede en anden dragt, at inkognito Chrome-browsing også spores. En endnu større brugersporingsskandale kom for et par år siden, da verden fandt, at Google sporer brugerens placering, selvom de tror, ​​de har valgt at blive sporet.

Artiklen forsætter under annoncen
Læs også  Hvad sker der med Googles Pixel 5-lancering?

Advokatfirma Boies Schiller Flexner indgav retssagen tirsdag på vegne af et par enkeltpersoner, og det søger status som klassehandling i henhold til til Reuters . Dette er firmaets anden retssag mod Google på få uger. Den samme Boies Schiller Flexner står bag retssagen, der hævder, at Google registrerer Chrome-browseraktivitet, selv når inkognitotilstand er aktiv.

Sagsøgeren siger, at Google registrerer hvad folk laver på hundredtusinder af mobile apps, selv efter at de har slået fra “Web- og appaktivitet” på deres Google-konti. Google-konkurrenter Facebook og Oracle er også inkluderet i pakken.

“Selv når forbrugerne følger Googles egne instruktioner og slukker ‘Web- og appaktivitet’ sporing af deres ‘fortrolighedskontrol’ fortsætter Google alligevel med at aflytte forbrugernes appbrug og app-browserkommunikation og personlige oplysninger, ”siger retssagen.

Artiklen forsætter under annoncen

Dataindsamlingen sker angiveligt via Googles Firebase. Det er en softwareløsning, der giver appudviklere mulighed for at gemme data, levere underretninger og annoncer og spore klik og fejl. Appen kører i baggrunden, ukendt af forbrugere.

Reuters forklarer, at Google bruger nogle Firebase-data til at forbedre sit produkt og tilpasse annoncer. En separat undersøgelse fra amerikanske antitrustregulatorer ser på, om Google gjorde Firebase uundgåelig for app-producenter og dermed kvalt konkurrencen inden for reklame og andre virksomheder.

Artiklen forsætter under annoncen