Rapporten lækker de nye chips, der får Apple Silicon Mac-computere

Rapporten lækker de nye chips, der får Apple Silicon Mac-computere

29. oktober 2020 Slået fra Af Mathias
  • En rapport siger, at Apple arbejder på flere versioner af A14 Bionic-chippen, der driver iPhone 12-serien til de kommende Apple Silicon MacBooks.
  • Processorer som A14X og A14T får strøm til fremtidige MacBooks og iMac’er, ifølge rapporten.
  • A14T iMac ankommer næste år, hvor Apple angiveligt også arbejder på en brugerdefineret 5nm GPU til alt-i-et-skrivebordet.

Apple bekræftede i sommer, at de planlægger at overføre sine Mac’er fra Intel-chips til sit eget Apple Silicon. Vi så den første demo af en sådan enhed under WWDC 2020, på hvilket tidspunkt Apple sagde, at de første Mac’er med Apple-processorer ville blive sendt inden udgangen af året. Apple forventes bredt at være vært for sin tredje virtuelle pressekonference i anden halvdel af året snart. Virksomheden introducerede det nye Apple Watch og iPads i midten af september og derefter de fire iPhone 12-telefoner i midten af oktober. Apple planlægger angiveligt at afsløre de første MacBooks med ARM-processorer i midten af november. Rapporter viser, at Apple muligvis lancerer et par MacBooks drevet af Apple Silicon i næste måned. Vi har mere end en gang spekuleret i, at Apple Silicon, som Apple vil bruge, vil være variationer af den kraftfulde A14 Bionic-chip, som Apple bruger i iPhone 12-serien. Det gjorde Apple i årevis med iPad-linjen, og den nyeste iPad Air er et bevis på det. 2020 Air-tabletten var faktisk den første Apple-enhed, der blev bekræftet med A14-chippen. En rapport fra Kina indikerer, at Apple muligvis forbereder adskillige A14-variationer til kommende Mac-computere, herunder en, der får strøm til en iMac.

Så sofistikeret som A14-chip måtte være, skal Apple håndtere forskellige iPhone begrænsninger, der ikke udgør lignende problemer på større enheder. 5nm-chippen er hurtigere og mere energieffektiv, men det interne rum er på en præmie på iPhone. Desuden skal Apple holde chippen kølig under drift og sikre, at dens energibehov ikke hindrer batteriets levetid.

Læs også  Anmeldelse af Ghost of Tsushima: Afsender PS4 med stil

MacBook
Illustration viser de forskellige A14-baserede chips, som Apple efter sigende vil brug i MacBooks og iMacs. Billedkilde: China Times

Men enheder som MacBook og iMac ville lade Apple øge antallet af kerner og klokkehastigheden og tilpasse kølebehovet til en processor, der i det væsentlige vil gøre alt, hvad en Intel-chip gør.

Artiklen forsætter under annoncen

Ifølge China Times , Apple vil have flere A14-chipvarianter inde i MacBooks. A14X lyder som A-serieprocessoren, du forventer at drive den næste iPad Pro-serie. Ifølge rapporten vil chippen også drive MacBook-versioner på et eller andet tidspunkt i en ikke så fjern fremtid.

iPhone 12
Slide fra Apples iPhone 12-begivenhed sammenfatter hovedfunktionerne i den nye A14 Bionic-processor. Billedkilde: Apple Inc.

En A14T-version styrer en fremtidig iMac, og Apple udvikler også en Apple GPU til det samme skrivebord. Både CPU og GPU vil være 5 nm chips, som TSMC masseproducerer. Den taiwanske chipmaker håndterer også alle A14-ordrer til iPhone. Rapporten siger, at den A14T-drevne iMac vil starte på et eller andet tidspunkt næste år. Det er uklart, om Apple vil afsløre den nye iMac i midten af november Mac-begivenheden eller ej. Det er uklart, hvad forskellene er mellem A14, A14X og A14T, når det kommer til antallet af kerner, topfrekvens og termik.

Apple har hidtil kun detaljeret A14-chippen, der går ind på iPhone 12 og den nye iPad Air, men det vil sandsynligvis bruge masser af tid under MacBook-begivenheden for at forklare forskellene mellem dens iPhone- og Mac-chips.

Artiklen forsætter under annoncen

China Times siger også, at A15-chippen allerede er under udvikling for næste års iPhone 13 og andre Apple-enheder. Det bliver en processor bygget på TSMCs forbedrede 5nm N55-proces. Alt dette er imidlertid ubekræftede rygter. Apple afslører ikke detaljer om de chips, der er under udvikling, før de enheder, der vil bruge dem, er afsluttet.

Kendt æble insider Ming-Chi Kuo sagde tidligere på året, at Apple ville introducere en ARM-baseret MacBook Pro i år, med en Air-version muligvis også på vej til en sen 2020-lancering. Analytikeren sagde også, at Apple ville overføre andre MacBook-proffer til Apple Silicon i 2021 uden at specificere chipversionerne, der går ind i disse enheder. Siden da sagde andre utætheder, at Apple muligvis klargør en 12-tommer MacBook og 13,3-tommer MacBook Pro med ARM-silicium.

Læs også  Galaxy Note 20 og Galaxy Fold 2 kan blive afsløret den 5. august

For nylig, Jon Prosser sagde på Twitter, at en MacBook-begivenhed muligvis er planlagt til 17. november, hvor Apple forventes at annoncere det en uge tidligere, den 10. november.