Ransomware, der er målrettet mod Mac-brugere, blev for nylig opdaget på torrent-websteder

Ransomware, der er målrettet mod Mac-brugere, blev for nylig opdaget på torrent-websteder

4. juli 2020 0 Af Mathias
  • Et stykke ransomware, der er målrettet mod Mac, har kørt rundt på torrentsteder.
  • Ransomware forklæder sig som en appinstallatør for Little Snitch.
  • Softwaren i sig selv er ikke særlig sofistikeret, men macOS-brugere, som en generel regel af sikkerhed, bør afstå fra at downloade piratkopieret software.

Mac-malware følger ikke så ofte, men når det sker, har det en tendens til at komme med overskrifter. Det seneste tilfælde af malware, der er målrettet mod Mac-brugere, er et stykke ransomware, der kommer til at være forklædt som et installationsprogram til appen Little Snitch . Installationslinket foretager i øjeblikket runder på torrent-websteder og blev først bemærket på et russisk forum, ifølge en rapport fra Malwarebytes Labs .

Det er værd at bemærke at det omhandlede ransomware ikke ser ud til at være særlig sofistikeret sammenlignet med nogle andre malware-stammer, vi har set dukke op i de senere år.

Don & # 039; t Miss : 10 tilbud, du ikke vil gå glip af på lørdag: Purell på lager, Amazon-enhedssalg, $ 32 hovedtelefoner, førsteklasses tilbud, mere

“malware blev installeret,” Thomas Reed af Malwarebytes bemærker, ”men forsøget på at køre Little Snitch-installationsprogrammet blev hængt op på ubestemt tid, indtil jeg til sidst tvang det til at stoppe. Desuden begyndte malware faktisk ikke at kryptere noget, på trods af det faktum, at jeg lod det køre et stykke tid med nogle lokkefugledokumenter i stilling som villige ofre. ”

For at få ransomware til at begynde at kryptere filer, bemærker Reed, at han var nødt til at flytte tiden på sit systemur fremad med tre dage, gå af sit lokale netværk, tilslutte igen og derefter genstarte hele sin maskine et par gange i træk. Så ja, dette er ikke nøjagtigt malware, der er udtænkt med NSA-niveau præcision eller sofistikering.

Læs også  Android 12: Alt, hvad der er værd at vide om Googles næste mobilstyresystem
Artiklen forsætter under annoncen

Hvad mere er, selve krypteringsprocessen var ikke ‘ t helt glat:

Den malware blev ikke Dog ikke særlig smart om, hvilke filer den krypterede. Det så ud til at kryptere et antal indstillingsfiler og andre datafiler, såsom nøgleringens filer. Dette resulterede i en fejlmeddelelse, når du logger på efter kryptering.

Næsten komisk udfører malware ikke engang et passende job med at advare brugerne om, hvordan de skal betale for at dekryptere deres filer:

Selvom andre har rapporteret, at der oprettes en fil med instruktioner om betaling af løsepenge, samt en vist advarsel og endda tekst -til tale brugt til at informere brugeren om, at de er blevet inficeret med ransomware, jeg var ikke i stand til at kopiere nogen af ​​disse, på trods af at jeg ventede et stykke tid på, at ransomware var færdig.

Ransomware kan være særlig lumsk og ødelæggende, men dette stykke ransomware er heldigvis ikke så potent som det kunne ellers være. Det er stadig ikke noget, du ønsker på din computer på nogen måde. Den vigtigste afhentning, selvom det skulle være indlysende på dette tidspunkt, er, at du skal holde dig så langt væk fra torrent-steder, som du kan. Det er 2020, og der er ingen grund i denne tidsalder for streaming for nogen til at sætte deres maskine i fare, så de kan downloade film og applikationer. Som et sidste punkt er det altid god praksis at gemme en sikkerhedskopi af alle dine vigtige filer, når du klikker på et ondsindet link, eller din maskine bare dør spontant på dig.

Læs også  Du kan endelig købe en telefon med et under-display kamera
Artiklen forsætter under annoncen

I øvrigt er dette det første stykke Mac ransomware, vi har set i år. Faktisk fandt det første stykke ransomware, der er målrettet mod Mac-brugere, ikke engang før i 2016.