Qualcomm afslører næste generations 5G-bærbar platform inden Apple Silicon MacBook-ankomst

Qualcomm afslører næste generations 5G-bærbar platform inden Apple Silicon MacBook-ankomst

6. september 2020 0 Af Mathias
  • Qualcomms Snapdragon 8cx Gen 2 5G er næste generations computerplatform, der får strøm til slanke Windows 10-bærbare designs, der understøtter altid tændte, altid tilsluttede oplevelser.
  • Qualcomm annoncerede Snapdragon 8cx Gen 2-platformen på IFA 2020 og afslørede, at Acer vil være en af de første notebook-leverandører, der gør brug af det i år.
  • Snapdragon 8cx-platformen går mod hinanden mod Apples kommende MacBooks drevet af Apple Silicon-chips, som er variationer af de kraftfulde A-serie processorer indeni iPhones og iPads.

Vi har haft ARM-bærbare computere i et par år nu, da Qualcomms flagskib Snapdragon-chips, der drev avancerede Android-håndsæt, blev genbrugt til bærbar brug. Derefter udgav Qualcomm sidste år Snapdragon 8cx-platformen, som er yderligere optimeret til bærbar brug. Flere håndsætproducenter har allerede lanceret Windows-on-ARM-enheder, herunder Microsoft, der udgav sin første Surface med en ARM-chip inde i efteråret. Der er ingen tvivl om, at den mest forventede processorskift til ARM vedrører Apples Mac-linje. Efter mange års rapporter baseret på kilder, der var fortrolige med Apples planer, der sagde, at ARM MacBook var på vej, bekræftede Apple i midten af juni, at det ville flytte sine laptops og desktops til Apple Silicon. Det er et smukt navn for chips baseret på de samme processorer, der driver iPhone og iPad. Det er også spændende nyheder. Det er ikke kun fordi Apple ville reducere sin tillid til Intel og kunne sænke priserne på fremtidige Mac-computere. Det er også fordi Apples A-serie chips ikke har nogen rival, og bærbare versioner kan være lige så imponerende.

Den første ARM MacBook ankommer senere på året ifølge det seneste ubekræftede snak. Men før vi overhovedet kommer til det, skal du vide, at Qualcomm lige har annonceret sin helt nye platform til Windows-on-ARM-bærbare computere, hvilket burde være en spændende nyhed for alle, der leder efter nye bærbare computere, der ikke behøver at køre macOS.

Læs også  Hvert gratis Xbox One- og Xbox 360-spil, du kan få i oktober 2020

Artiklen forsætter under annoncen

Kaldet Snapdragon 8cx Gen 2 5G, den nye beregningsplatform kan have en betydelig fordel i forhold til Apples processorer. Snapdragon-drevne Windows 10 bærbare computere kommer med 4G og 5G-tilslutning om bord, hvilket Apple endnu ikke har bekræftet for sine egne MacBooks drevet af Apple Silicon.

Gen 2-platformen formodes at tilbyde 50% større systemomfattende ydelse og batterilevetid sammenlignet med konkurrerende løsninger, siger Qualcomm i sin pressemeddelelse. Det er uklart, hvad disse konkurrerende løsninger er, når det kommer til ydeevne. Men der er ingen tvivl om, at ARM-bærbare computere leverer bedre batterilevetid end traditionelle bærbare computere, der har Intel- eller AMD-chips. Batteriets levetid varer mere end 25 timer, og de bærbare computere understøtter hurtigopladningsteknologi Qualcomm 4 .

Artiklen forsætter under annoncen

Ifølge specifikationsarket inkluderer 8cx Gen 2-platformen en 64-bit 7nm Kryo 495 octa-core CPU, LPDDR4x RAM, understøttelse af NVMe SSD og UFS 3.0-lagring og en Adreno GPU. 8cx Gen 2-enheder understøtter 4K HDR-videoafspilning ved 120 fps samt to yderligere 4K-skærme. Spectra 390 billedsignaleringsprocessor understøtter dobbeltkameraer op til 16 megapixel eller et enkelt 32 megapixel kamera. Qualcomms Aqstic-lydteknologi har ekkodæmpning og støjdæmpningsteknologi, og platformen leveres med en dedikeret AI-motor om bord. Sikkerhedsmæssigt leveres den nye Qualcomm-platform med support til ansigts- og fingeraftryksensorer og support til Windows Hypervisor og Secure-core PC.

Bortset fra fra 5G-tilslutning leveres 8cx Gen 2-platformen med support til 4G LTE Cat. 20, Wi-Fi 6 og Bluetooth 5.1. 5G-modemet er den velkendte Snapdragon X55, som kan håndtere både sub-6GHz og mmWave-varianter af 5G-forbindelse, der understøtter teoretiske overførselshastigheder på op til 7Gbps (download) og 3Gbps (upload).

Læs også  Google lækkede netop Pixel 4a på sit eget websted

De første 8cx Gen 2-enheder kommer i butikker i slutningen af 2020, men Qualcomm udpegede kun en producent af bærbare computere. Det er Acer, som bekræftede, at det ville lancere sin første Windows nogensinde på Snapdragon-pc baseret på Gen 2-platformen.

Artiklen forsætter under annoncen