PS5-opdatering løser et af konsollens dummeste problemer

PS5-opdatering løser et af konsollens dummeste problemer

1. august 2021 Slået fra Af Mathias

Det er mere end otte måneder siden, at Sony lancerede PlayStation 5. I den tid har der været et par system softwareopdateringer, men de har alle været relativt små. I denne uge rulles den første store opdatering endelig ud til betatestere. Den mest bemærkelsesværdige funktion i opdateringen er uden tvivl understøttelse af M.2 SSD-enheder. Det var ikke muligt at udvide konsollens SSD-lagerplads ved lanceringen. Men fra og med denne opdatering vil det være muligt at indsætte M.2 SSD-drev i PS5’s udvidelsesslot. Det er selvfølgelig ikke det eneste højdepunkt i opdateringen, som betatestere har fundet ud af.

Videospilcontrollere er nu så avancerede, at de har brug for deres egne softwareopdateringer. PS5’s DualSense er ingen undtagelse. Problemet er, at det eneste tidspunkt, hvor din PS5 giver dig mulighed for at opdatere dine controllere, er, når du starter konsollen op. Nogle gange kan du ved et uheld annullere prompten, når den vises. Hvis du gør det, skal du vente yderligere 24 timer på, at den vises igen. Det er et bizart system.

Artiklen forsætter under annoncen

Heldigvis ser det ud til, som The Verge rapporterer, at Sony tilsyneladende har forbedret denne situation i opdateringen. I beta 2.0-softwaren er der en ny måde at opdatere DualSense-controlleren på. Hvis du navigerer til Indstillinger > Tilbehør > Controllere, bør du se en ny mulighed kaldet Wireless Controller Device Software. Den fortæller dig, hvilken version af softwaren din controller kører i øjeblikket, og giver dig mulighed for at iværksætte en opdatering, hvis en sådan er tilgængelig. Opfordringerne vil også fortsat blive vist.

Alt andet i PS5 beta 2.0-opdateringen

PS5-grænsefladen har stadig brug for masser af arbejde, men indstillingen for opdatering af controlleren er en god start. En anden nyttig funktion i beta 2.0 er muligheden for at omarrangere kontrollerne nederst på skærmen i kontrolcenteret. Af en eller anden grund besluttede Sony at gøre det sværere at få adgang til strømkontrollerne på PS5, men dette skulle fjerne i hvert fald et af de ekstra trin.

Læs også  Nintendo har netop annonceret prisen på sin Switch Online-udvidelsespakke og INGEN er tilfredse

Andre nye funktioner omfatter muligheden for at slå 3D-lyd til dine tv-højttalere til, separate ikoner for PS5- og PS4-versioner af spil, en trofæ-tracker, der giver dig mulighed for at spore op til fem trofæer pr. spil, og forbedringer af biblioteksmenuen, der skulle gøre den lettere at navigere i.

Sonys PS5-betaopdatering rullede ud i torsdags, så der kan gå et stykke tid, før den når ud til offentligheden. Du kan tilmelde dig PS5-systemets software-betaprogram på PlayStation-webstedet.

Artiklen forsætter under annoncen