PS5 Digital Edition vil være meget sværere at finde end standard PS5

PS5 Digital Edition vil være meget sværere at finde end standard PS5

22. september 2020 0 Af Mathias
  • PS5 Digital Edition vil være sværere at finde denne feriesæson end standard PS5 med et diskdrev ifølge et antal kilder og rapporter.
  • Mange detailhandlere rapporterer, at langt de fleste PS5-aktier, de forventer at modtage, vil være standardmodeller, mens mindre end 30% vil være Digital Edition modeller.
  • Sony siger, at det “gør [its] bedst at forudsige efterspørgsel”, selvom det ikke er særlig overraskende, at folk foretrækker en $ 399 konsol frem for en $ 499 konsol.

Sidste uge afslørede Sony, at standard PS5 med et diskdrev ville koste 499 $, mens PS5 Digital Edition ville koste 399 $. Det japanske firma var ikke helt i stand til at matche prislappen på $ 299 for Microsofts Xbox Series S, men det er værd at bemærke, at PS5 Digital Edition er identisk med standardmodellen, bortset fra dets manglende evne til at afspille fysiske medier. Begge PS5-modeller har samme GPU, CPU, systemhukommelse og solid state-drev.

Med det i tankerne er det let at se, hvorfor mange forbrugere ville strømme til PS5 Digital Edition i efteråret, især med digitalt salg, der for længst har overhalet fysisk salg som det primære metode til at købe nye spil. Men at få fat på den digitale udgave af konsollen kan være betydeligt vanskeligere, end du forventer.

Ars Technica fik i kontakt med ni GameStop-steder i USA i sidste uge – fra Austin, Texas til Washington DC til Cleveland, Ohio til Baltimore, Maryland – og opdagede, at detailhandlerne i gennemsnit forventede, at 24% af deres lager skulle være $ 399 Digital Edition-modeller og de resterende 76% skal være standard $ 499 PS5-modeller. Hver placering modtog mellem 15 og 30 PS5-enheder i alt, og det laveste Digital Edition-forhold var kun 13%.

Læs også  iOS 14.1 er nu tilgængelig med understøttelse af 10-bit HDR-videoafspilning

PS5 Digital Edition vil være meget sværere at finde end standard PS5
Et diagram over GameStops forsyningstildeling til PS5-forudbestillinger. Billedkilde: Ars Technica

Artiklen forsætter under annoncen

Som Ars Technica’s Kyle Orland bemærker, dette er for lille af en stikprøvestørrelse til at nå nogen endelige konklusioner, men siden rapporten blev offentliggjort sidste fredag, har andre bakket den op. Best Buy Canada viste tilsyneladende sidste onsdag, at kun 3.000 var af Digital Edition-sorten af dets lager på 22.000 PS5-enheder. I mellemtiden citerer Eurogamer et par detailkilder i Storbritannien, der siger, at de forventer mellem 20 -25% af deres lager til Digital Edition-modeller og resten til standardmodeller. Alle disse tal er i tråd med GameStop’s.

VGC var blandt de første til at rapportere, at PS5 Digital Edition-lager muligvis var begrænset, og når japansk side AV Watch bad SIE CEO Jim Ryan om en kommentar, han sagde følgende (som oversat af VGC ):

Forholdet mellem Digital Edition og diskdrevsmodellen er i øjeblikket noget vi kan ikke afsløre på dette tidspunkt. Vi kan ikke give specifikke oplysninger om tal, men vi kan sige, at vi planlægger at producere det nødvendige antal enheder for at imødekomme efterspørgslen efter den modeltype. Vi har dog aldrig produceret to forskellige konsolmodeller på samme tid før, så det er meget svært at vide om det rigtige nummer og det rigtige forhold. Vi gør vores bedste for at forudsige efterspørgsel.

Hvis du mener Ryan, så var Sony simpelthen ikke i stand til at forudsige, at billigere PS5 ville være i meget højere efterspørgsel, men der er en række andre overbevisende forklaringer på, hvorfor Sony vil sende færre digitale udgaver. For det første, som Ars Technica påpeger, koster diskdrevet i standardmodellen sandsynligvis langt , langt mindre end $ 100 at producere, hvilket betyder, at Sonys fortjenstmargen på disse konsoller vil være højere. Så er der detailhandlerne, som alle sælger boksekopier af spil og mister fremtidige forretninger ved at sælge en kunde en digital konsol.

Læs også  Googles nye Chromecast og Nest Audio vises allerede i butikkerne