LÆK: Pixel 6 Pro benchmark-læk giver utrolige nyheder

LÆK: Pixel 6 Pro benchmark-læk giver utrolige nyheder

4. oktober 2021 Slået fra Af Mathias

Pixel 5 var en kæmpe skuffelse sidste år med hensyn til ydeevne. Google valgte at give afkald på den bedst mulige Snapdragon-processor fra Qualcomm og i stedet bruge en chip fra mellemklassen. Det er en glimrende chip til billigere Pixel-telefoner, men ikke til flagskibsenheden. Heldigvis kom Google til fornuft i år og bragte Pixel 6 og Pixel 6 Pro tilbage til flagskibsstatus. Det omfatter et betydeligt redesign og en vigtig komponent, der ikke er set på andre Google-telefoner: Et brugerdefineret System-on-Chip (SoC), der skulle tage kampen op med A15 Bionic i iPhone 13. Og de første benchmarks for Tensor SoC’en leverer gode nyheder for Pixel 6-serien.

Googles Tensor-chip

Google afslørede stille og roligt Pixel 6-serien i begyndelsen af august, hvilket gjorde det muligt for Google at komme det stigende antal rygter i forkøbet og styre fortællingen. Og Google bekræftede alle de tidligere Pixel 6- og Pixel 6 Pro-rygter. Virksomheden viste de nye designs og afslørede nogle af de vigtigste specifikationer. Det omfattede den nye Tensor custom-chip, der dukkede op i forskellige rygter helt tilbage til 2020.

Vi havde ikke et kommercielt navn på Tensor-chippen dengang, men rygterne sagde, at den nye SoC vil være et samarbejde mellem Samsung og Google. Dengang spekulerede vi i, at Google ville bruge det helt nye Arm Cortex-X1-referencedesign i Tensor, ligesom alle andre 2021-flagskibschips.

For et par dage siden afslørede et benchmarkeresultat, at Pixel 6-serien vil have et usædvanligt 8-kernet SoC-arrangement. Tensor vil have et 2-2-4 kerne-design med to Cortex-X1-chips, to Cortex-A76-chips og fire Cortex-A55-chips. Medtagelsen af to X1-chips lyder måske spændende, men A76 er en chip af ældre generation

Læs også  Alle gratis PS4-spil som kommer til PlayStation Plus i september 2020
Artiklen forsætter under annoncen

Pixel 6 Pro benchmark

Pixel 6 Pro BenchmarkLækket Pixel 6 Pro Geekbench 5 score. Billedkilde: Geekbench 5

Snapdragon 888, som driver flagskibstelefoner som Galaxy S21, har et 1-3-4 kerne-design. Det omfatter en kraftig Cortex-X1-kerne, tre Cortex-A78-ydelseskerner og fire Cortex-A55-effektivitetskerner.

Når det er sagt, skulle Tensor-chippen i Pixel 6 og Pixel 6 Pro kunne levere en ydelse, der kan sammenlignes med Snapdragon 888 og dens Samsung-ækvivalent, Exynos 2100. Det er i hvert fald hvad en helt ny Geekbench 5-testscore indikerer.

Tensor-chippen toppede med 1034 point i single-core-testene og 2756 i multi-core-testene. Resultaterne er næsten på linje med, hvad man kan forvente af Galaxy S21’s SoC’er.

Artiklen forsætter under annoncen

iPhone 13 Pro vs. Pixel 6 ProiPhone 13 Pro vs. Pixel 6 Pro Geekbench 5 benchmark-scores. Billedkilde: Geekbench 5

Men ligesom Snapdragon 888 og Exynos 2100 kan Google Tensor-chippen ikke røre den A15 Bionic, der driver iPhone 13-modellerne i år.

Alligevel er Tensor-ydelsen en god nyhed. Google søger at få Pixel 5 til at blive glemt. Benchmarks alene fortæller ikke hele historien, men de bør heller ikke ignoreres. For at sætte tingene i perspektiv kan du se her, hvordan Pixel 5 sammenligner sig med iPhone 13, når det gælder ydeevne.

Pixel 5 vs. iPhone 13 ProPixel 5 vs. iPhone 13 Pro Geekbench 5 benchmark-scores. Billedkilde: Geekbench 5

Artiklen forsætter under annoncen

Pixel 6 og Pixel 6 Pro’s resultater er så meget desto mere spændende, når man tænker på, at dette er den første Google custom SoC. Google er kun lige begyndt, og forhåbentlig kan de hæve barren yderligere.

Pixel 6 skulle blive lanceret i de kommende uger, og Google forventes snart at annoncere sin hardware-event for efteråret.