Pixel 5 får muligvis ikke Pixel 4s mest innovative funktion

Pixel 5 får muligvis ikke Pixel 4s mest innovative funktion

21. maj 2020 0 Af Mathias
  • Det kommende flagskib af Pixel 5 nedgraver Googles proprietære radarteknologi, der blev indført sidste år, siger en ny lækage.
  • Pixel 4 er det eneste håndsæt i verden, der har en radarchip, der kan registrere håndbevægelser og bevægelse.
  • Dog , den Soli-drevne Motion Sense er mere en gimmick end en must-have smartphone-funktion, og det ødelægger Pixel 4s skærmdesign.
  • ) Besøg GEAR-online.dk's hjemmeside for flere historier.

Google annoncerede flere Pixel 4-funktioner flere måneder før selve telefonen blev afsløret, inklusive baglinsekonstruktion med dobbeltobjektiv og 3D-ansigtsgenkendelsessystemet på fronten, drevet af Project Soli-radarchippen. Denne Soli-radarchip tvang Google til at bruge et skærmdesign i modsætning til noget nogensinde set på en Android-telefon. Pixel 4 fik et par store asymmetriske bezels, hvor den øverste var særlig grim. Det skyldes, at Google var nødt til at placere alle selfie-kamerakomponenter, der gør 3D-ansigtsgenkendelse mulig og Soli-chip inde i rammen. Derfor var et hakdesign som iPhone X eller et hullet skærmbillede som Galaxy S10 ikke muligt.

Når Pixel 4 blev afsløret, lærte vi lige hvor sofistikeret hele Motion Sense-systemet var. Det er også stort set ubrugeligt, da det giver begrænsede fordele for ansigtslåsning og begrænset berøringsfri kontrol af håndsættet. Så det er ingen overraskelse at høre, at Google overvejer at nedgrave Motion Sense på Pixel 5.

Artiklen forsætter under annoncen

Gør ingen fejl, at placere en radarchip inde i en telefon er ingen lille bedrift. Denne type funktion kunne en dag bane vejen for interaktion med en smart enhed via berøring som den, der blev forestillet sig i Minoritetsrapport . Radar bruges muligvis ikke kun på smartphones, men også på computere og bærbare enheder til at registrere hånds tilstedeværelse og tolke bevægelser. Det antages, at Google har sådanne planer for teknologien. Bortset fra Pixel 4 har intet Android-håndsæt eller iPhone lignende teknologi til rådighed, skønt LG forsøgte en lignende funktionalitet ved brug af Time of Flight (ToF) kamerateknologi i stedet for radar sidste år.

Læs også  Du vil ikke tro, hvor hurtigt dit smartphone-batteri genoplades med denne nye tech

Men den massive ulempe ved Motion Sense er, at den tager for meget plads foran på skærmen. Motion Sense er i bedste fald en gimmick på Pixel 4, som selv Google kæmper for at forsvare. Kendt lækager Jon Prosser tilbød følgende Pixel 5-gengivelse for flere måneder siden, som så ud til at indikere, at Motion Sense var meget på billedet, omend Pixel 5-designet nedenfor har en meget mindre ramme:

Artiklen forsætter under annoncen

Spol frem til midten af ​​maj og 9to5Google's Stephen Hall siger, at kilderne har afsløret yderligere detaljer om Pixel 5, herunder det faktum, at det “sandsynligvis vil efterlade hobbyer som Soli.”

Ditching Motion Sense vil ikke skade telefonens 3D ansigtsgenkendelsesfunktioner. Med Soli hævder Google, at dens Face Unlock fungerer endnu hurtigere end Face ID, fordi det registrerer brugerens intention via radar. Men hvor meget tid sparer du virkelig? Med hensyn til berøringsfri interaktion har Google måske en idé om, hvor mange mennesker, der vinker deres hænder foran deres telefon for at udføre en af ​​de begrænsede opgaver, som Motion Sense kan levere. Jeg vil vove mig med at gætte, at ikke mange mennesker bruger det så ofte som Google ville have ønsket, og at meget få mennesker vil gå glip af det.

Artiklen forsætter under annoncen

Billedkilde: @OnLeaks og 91mobiles

Pixel 4a gengives baseret på lækager og rygter.

Det Pixel 5 rygter allerede om at være en mellemliggende 5G-telefon, da Google angiveligt vil bruge Snapdragon 765G-processoren i stedet for Snapdragon 865, der styrer Galaxy S20 og OnePlus 8. Tilføj Motion Sense til det, og du ender med en telefon der ikke kan matche de to flagskibe eller iPhone 12, når det kommer til specs og design. Sagt på en anden måde, Pixel 4as rygte om hulstansdesign ser meget bedre ud end Pixel 4, og det ville være en grund til at vælge det i stedet for 2020 iPhone SE. Den nye iPhone vil moppe gulvet med Pixel 4a, når det kommer til ydeevne, men den har store top- og bundrammer, der ikke passer til de nuværende tendenser.

Pixel 5 har en meget bedre byggekvalitet end Pixel 4a og leverer en oplevelse tættere på andre premium håndsæt. Og uden Motion Sense kunne Google måske bringe et meget bedre forhold mellem skærm og krop på bordet. Et bedre design ville gøre Pixel 5 mere tiltalende, uanset dens specifikationer.

Artiklen forsætter under annoncen

Dette er selvfølgelig alle rygter, men som vi komme tættere på at falde, Pixel 5's endelige design og det fulde specifikationsark vil sandsynligvis lække godt før Googles Pixel 5 afslører begivenhed.