Opdatering af Windows 10. maj 2020 inkluderer en grim fejl til Google Chrome

Opdatering af Windows 10. maj 2020 inkluderer en grim fejl til Google Chrome

18. juni 2020 1 Af Mathias
 • Windows 10. maj 2020-opdatering har en irriterende fejl, der logger folk ud af deres Google-konti i Chrome, hver gang de genstarter deres computere.
 • Mange Windows 10-brugere rapporterer, at de skal logge på Chrome, hver gang de genstarter deres pc, og at cookies ikke gemmes, og udvidelsesdata slettes.
 • Google siger, at det arbejder på en løsning, men Microsoft har ikke erkendt problemet.

Sidste måned frigav Microsoft Windows 10 maj 2020-opdateringen til “søgere”, eller dem, der manuelt har tjekket for en Windows-opdatering til download af den nyeste version af operativsystemet. Som med enhver ny udgivelse havde opdateringen sin andel af fejl og problemer, men som bemærket af Windows Seneste , er der især en frustrerende problem med Windows 10 version 2004 (også kaldet maj 2020-opdateringen), der vil gøre en flok brugere vrede.

Som Windows Seneste bemærkninger, på trods af at de er testet i over et år, har Windows 10 version 2004 en udokumenteret fejl, der forstyrrer Chrome’s evne til at autentificere brugere eller lade dem underskrive ind på deres Google-konti. Mange brugere rapporterer, at de logges ud af Chrome, hver gang de genstarter deres computere og bliver tvunget til at logge ind igen, når de åbner browseren igen. Her er en brugers klage fra Reddit:

Jeg har været bemærker dette siden den seneste Windows-opdatering på tirsdag, men er ikke sikker på, om det var det, der forårsagede det: Når jeg genstarter min computer, er jeg ikke logget på min Google-konto, når jeg starter Chrome. Alle mine webstedsadgangskoder er også glemt. Jeg får også velkomstsiden for en af ​​mine udvidelser (Adobe Acrobat-udvidelse til Google Chrome). Dette sker ikke, når jeg genstarter bare Chrome, men Windows Chrome genstarter.

Ud over at logge brugere ud af deres Google-konti – hvilket i det mindste er et relativt let problem at løse – bryder Windows 10-opdateringen også Chromes evne til at synkronisere, hvilket får cookies til at blive gemt og slette udvidelsen data. I skrivende stund har Microsoft endnu ikke anerkendt problemet, men Google ser ud til at arbejde på en løsning. I mellemtiden tilbød Googles sikkerhedsforsker Tavis Ormandy følgende råd til dem, der er berørt af fejlen i kommentaren under en rapport på Googles supportwebsted:

   Bekræft venligst, at dette kun kun påvirker Windows 10 2004? Hvis du ikke ved det, skal du trykke på Win R og indtaste “winver” og rapportere versionnummeret.
  • Hvis du kigger i Event Viewer, under Windows Logs> Applications and Services> Microsoft> Windows> Crypto-DPAPI> Operativ, ser du nogen fejl?
  • Hvis svaret er ja, prøv dette:
   • Luk alle Chrome Windows
   • Lås (Tryk Win L) din arbejdsstation
   • Lås op, derefter start Chrome, fungerer det derefter?

  For at være klar påvirker dette ikke alle Windows 10-brugere, der opdaterede til version 2004. Jeg anvendte opdateringen tidligere i denne uge, og jeg har endnu ikke til oplever noget som det ovenfor beskrevne problem, på trods af at jeg har genstartet min computer mindst et par gange. Forhåbentlig rulles det dog snart ud en løsning til dem, der er berørt.

Læs også  Ransomware, der er målrettet mod Mac-brugere, blev for nylig opdaget på torrent-websteder