Microsofts Surface Go 3-tablet er måske lige blevet lækket

Microsofts Surface Go 3-tablet er måske lige blevet lækket

28. august 2021 Slået fra Af Mathias

Microsoft arbejder ikke bare på en større softwareudgivelse til efteråret – virksomheden vil også introducere ny hardware til at køre den pågældende software direkte ud af boksen. Windows 11 vil være tilgængelig for brugere, der kvalificerer sig til opgraderingen i de kommende måneder, selv om styresystemet er tilgængeligt i en beta-version med det samme. Folk, der skal opgradere deres pc’er til at køre Microsofts nye OS, vil have masser af valgmuligheder, hvilket kan omfatte Microsofts helt nye Surface-bærbare computere. Et rygte sagde for et par dage siden, at Microsoft måske vil omdøbe sin Surface Book-serie, da det nye Surface-flagskib vil få et markant redesign. En ny rapport siger, at Microsoft måske snart vil frigive mere prisvenlige Surface-enheder. Det drejer sig om de helt nye Surface Go 3 2-i-1-tablets, hvis vigtigste specifikationer måske netop er blevet lækket.

Microsoft udgav Surface Go 2-generationen i maj 2020, så en opdatering er helt sikkert på tide. Windows-tabletten på 10,5 tommer bliver til en bærbar computer takket være typecover-tastaturet, der sælges separat. Med en startpris på 400 dollars er den billigste Surface Go måske lige hvad lægen har ordineret til visse kunder.

Den har en god indgangspris og kan være en perfekt pc-tilføjelse til ens arsenal af enheder til hjemmet og/eller familien. Surface Go er en fremragende enhed til skolebrug, surfing på nettet og forbrug af indhold. Den kører Windows 10 lige ud af æsken, og den kunne endda være den perfekte enhed til at streame Microsofts helt nye Windows 365 Cloud PC-arbejdsmiljø hjemmefra.

Artiklen forsætter under annoncen
Læs også  iOS 15 og iPadOS 15 public beta 5 kan nu downloades

Surface Go 3-specifikationer lækker

Med mere end et år siden Surface Go 2 ville det give mening for Microsoft at udgive en nyere generation, især i betragtning af den forestående Windows 11-lancering.

Ifølge WinFuture er Surface Go 3’s vigtigste specifikationer måske lækket takket være Geekbench 4-lister. Bloggen forklarer, at benchmark-testene ikke angiver det faktiske Surface Go 3-produktnavn. Men enheden har et kodenavn, der svarer til tidligere generationer af Surface-hardware-kodenavne.

Geekbench-listerne beskriver to separate Intel-chips, der kan drive Surface Go 3. Begge er en del af Intels Amber Lake Y-serie, og begge kræver kun 7 W strøm. Det betyder, at Surface Go 3 ikke vil have brug for blæsere til aktiv køling.

Den grundlæggende Surface Go 3-model vil være udstyret med en Intel Pentium Gold 6500Y dual-core-chip med to kerner. Chippen er clocket til 1,1 GHz og når op på 3,4 GHz i Turbo Boost-tilstand.

Artiklen forsætter under annoncen

Købere, der leder efter bedre Surface Go 3-specifikationer, kan vælge en Intel Core i3-10100Y-chip. Bloggen forklarer, at det faktisk ikke er en ægte Core i3-chip. I stedet er det en energieffektiv Amber Lake Y-serie-chip i den lave ende af skalaen. Processoren har fire kerner og kører med 1,3 GHz eller 3,9 GHz i Turbo Boost.

Forventede ydelsesforbedringer

Benchmark-listen indikerer, at den grundlæggende Surface Go 3-version måske leveres med 4 GB RAM, mens den kraftigere model har 8 GB. Disse specifikationer er på linje med den tidligere model. Geekbench 4-listerne afslører også, at begge chips vil tilbyde ydelsesforbedringer i forhold til deres forgænger.

De mest bemærkelsesværdige forbedringer vedrører entry-level-modellen. 6500Y er 62 % hurtigere end 4425Y, der gik forud for den, i single-core-tests. Det er en ydelsesforbedring på 47 % i multikernetestene.

Læs også  Sonys store PS5-opdatering låser SSD-slot op for øget spillagerplads
Artiklen forsætter under annoncen

Core i3-10100Y er 4 % og 11 % hurtigere end Core i3-8100Y i single- og multikernetestene. Core i3-8100Y driver high-end Surface Go 2-modellen.

Når det er sagt, er det uklart, hvornår Microsoft vil afsløre Surface Go 3-serien. I betragtning af at Surface Go 2 blev lanceret sammen med Surface Book 3-flagskibet i maj 2020, vil vi forvente, at den nye Go- og Book-afløser lanceres side om side. Og tilfældigvis er begge disse enheder dukket op i lækager for nylig