Microsofts overfladetelefon har en funktion, som mange Android-håndsæt mangler

Microsofts overfladetelefon har en funktion, som mange Android-håndsæt mangler

18. august 2020 0 Af Mathias
  • Efter at have afsløret Surface Duo-prisen og udgivelsesdato afgav Microsoft en overraskende meddelelse om sin nye Android-indsats.
  • Surface Duo vil modtage tre års Android-opdateringer, der svarer til Googles garanti for Pixel, men også Samsungs nylige beslutning om at støtte nogle af dens Androids i tre år.
  • Ikke mange Android-håndsætproducenter er villige til at levere faste Android-opdateringer til deres enheder, som stadig er en af ​​Googles vigtigste Android-svagheder.

Microsoft afslørede tidligere denne uge pris og udgivelsesdato af sit første Android-håndsæt nogensinde, Surface Duo, der blev afsløret for næsten et år siden. Enheden er en anden optagelse af det sammenklappelige telefonkoncept, da Microsoft bruger to fristående skærme, der er forbundet med et 360-graders hængsel til at levere en smartphone med en større samlet skærm end traditionelle smartphones. Håndsættet er næppe perfekt med sidste års bedste mobilchip, men mangler lokkemiddel fra andre Androids. Det har ingen 5G-support og ingen NFC, og det enkelte kamera måler måske ikke dine behov for mobilfotografering. Det er også dyrt, startende ved $ 1.399 sammenlignet med andre 2020-flagskibe. Men Surface Duo er målrettet mod et specifikt sæt forbrugere. Købere, der har brug for både Android og Windows i deres liv, kan drage fordel af denne særlige kontrast, især hvis Microsoft vil være i stand til at få Windows til at skinne på en Android-enhed.

Det, der gør Surface Duo interessant, er en detalje, der lige er kommet frem, en funktion, som mange af de traditionelle Android-håndsætproducenter er er ikke villig til at garantere: Opdateringer.

Artiklen forsætter under annoncen

Microsoft fortalte The Verge , der “Surface Duo vil blive understøttet med OS og sikkerhedsopdateringer i tre år.” Det er en utrolig ting at annoncere for et firma, der laver sin første Android-telefon nogensinde. Og for et firma, der ikke kontrollerer Android-udgivelsescyklus.

Læs også  Dette er muligvis de første rigtige fotos af Samsungs Galaxy Note 20 Ultra

Det er normalt Google, der vil afsløre detaljer om garanterede Android-opdateringer til sine Pixel-telefoner , ikke de andre håndsætproducenter, der bruger operativsystemet på deres telefoner. Og Google var aldrig i stand til at matche Apple, når det kommer til softwaresupport til mobile enheder. En af de bedste ting ved iPhone er, at den er lavet til at vare længere end nogen af ​​dens kolleger, både når det kommer til ydeevne og opdateringer.

I et overraskende træk for et par uger siden lovede Samsung at støtte tre generationer af Android-opdateringer på visse Galaxy-telefoner, en første for virksomheden. Garantien gælder for S-, Note- og Z-serien, men det var stadig gode nyheder for købere.

Artiklen forsætter under annoncen

Samsung har ikke været i spidsen for Android-opdateringer, ikke engang efter at Google gjorde det lettere for Android-håndsætudbydere at få hurtigere adgang til nye versioner og frigive deres egne opdateringer i en mere rettidig måde. Som før er Android-opdateringer ikke kun i hænderne på Google eller dets partnere. Luftfartsselskaber har også noget at sige for det hele, hvilket yderligere kan forsinke frigivelser.

Det faktum, at Microsoft er villig til at gå den samme rute som Google og Samsung er bestemt forfriskende og kan motivere andre til at følge efter. Når du kun sælger en enkelt telefon, der er målrettet mod en bestemt niche af købere, er det naturligvis let at garantere opdateringer. Men Microsofts engagement bør ikke gå upåagtet hen. Med tre års opdateringer kan den 1.399 $ prismærke være nemmere at sluge. Spørgsmålet er, hvor godt vil en Snapdragon 855-drevet Android-enhed opføre sig på Android 14 tre år fra nu.

Læs også  Stop med at betale for iCloud - Google One vil nu sikkerhedskopiere din iPhone gratis
Artiklen forsætter under annoncen