Microsofts nye supercomputer vil træne AI til at overgå mennesker

Microsofts nye supercomputer vil træne AI til at overgå mennesker

25. maj 2020 0 Af Mathias
  • Microsoft afslørede, hvad det er udråbt som en af ​​de hurtigste supercomputere i verden tirsdag på sin årlige Build-udviklerkonference.
  • ) Det er en udvækst af et partnerskab sidste år mellem computergiganten og OpenAI, en opstart co-grundlagt af Elon Musk, som Microsoft har støttet med mere end $ 1 milliard dollar.
  • Besøg GEAR-online.dk's hjemmeside for flere historier.

Microsoft har slået sig sammen med en opstart co-grundlagt af Elon Musk for at opbygge en af ​​de hurtigste supercomputere i verden, annoncerede virksomheden tirsdag under sin årlige Build-udviklerkonference – afholdt praktisk talt dette år på grund af coronavirus-pandemien.

Opstarten er OpenAI, hvis charter understreger, at det arbejder for at sikre, at AI, der alligevel kan overgå mennesker bedre gavner hele menneskeheden. Microsoft understregede, at dette arbejde er en vigtig milepæl i et partnerskab, der blev annonceret sidste år for i fællesskab at skabe nye supercomputing-teknologier i Azure. Dette er et første skridt, forklarede computergiganten mod at debutere store AI-modeller “og den infrastruktur, der er nødvendig for at træne dem”, som en platform, som udviklere og andre organisationer kan bygge videre på.

Artiklen forsætter under annoncen

“Den spændende ting om disse modeller er bredden af ​​ting, de vil aktivere, ”sagde Microsoft Chief Technical Officer Kevin Scott i et virksomheds blogindlæg om nyhederne. ”Dette handler om at være i stand til at gøre hundrede spændende ting i naturlig sprogbehandling på én gang og hundrede spændende ting i computervision, og når du begynder at se kombinationer af disse perceptuelle domæner, får du nye applikationer, der er svære at forestille sig lige nu. ”

Ifølge Microsoft udvikler maskinlæringseksperter normalt mindre AI-modeller, der findes separat for at lære en enkelt opgave som at genkende menneskelig tale godt nok til at levere dagens nyheder, når de bliver spurgt eller til at oversætte mellem sprog. En ny klasse af modeller, der er udviklet af AI-forskere, peger imidlertid på en anden måde at gøre dette på – ved hjælp af en enkelt, større og bedre ydeevne AI-model, der kan gøre ting som at lære af milliarder af sider med offentligt tilgængelig tekst.

Læs også  Apple giver iPhone 12 en spændende, uventet ny opgradering

Denne nye type massiv AI-model er så god til at hente nuancer af menneskeligt sprog, at den kan være dygtig til flere opgaver som at moderere en live gaming-chat eller som opsummerer en lang tale.

Artiklen forsætter under annoncen

Microsoft siger, at OpenAI-supercomputeren er et enkelt system med mere end 285.000 CPU-kerner, 10.000 GPU'er og 400 gigabits per sekund af netværksforbindelse for hver GPU-server. I takt med afsløringen annoncerede Microsoft også på Build, at det er ved at begynde at åbne sourcing af sine Microsoft Turning-modeller for at give udviklere adgang til de samme magtfulde sprogmodeller, som Microsoft bruger til at forbedre sprogforståelsen på tværs af sin produktpakke.

For at nævne et eksempel har Microsoft brugt Microsoft Turning-modellen til naturlig sprogforståelse for at forbedre søgefunktionen i Microsoft Word såvel som billedtekstgenerering og besvarelse af spørgsmål i virksomhedens Bing-søgemaskine – forbedring af svar på søgespørgsmål på nogle markeder ifølge virksomheden med op til 125 procent.


Artiklen forsætter under annoncen