MagSafe er tilbage på MacBook Pro og her er alle dens hemmeligheder

MagSafe er tilbage på MacBook Pro og her er alle dens hemmeligheder

19. oktober 2021 Slået fra Af Mathias

Apple præsenterede mandag den 2021 MacBook Pro på sin oktober-event. I modsætning til iPhone 13-eventet i sidste måned var Mac-rygterne alle korrekte. Selv de sidste øjebliks rapporter, der sagde, at 120 Hz ProMotion-skærme og den berygtede iPhone-notch var på vej til MacBook Pro. Det betyder også, at, ja, MacBook Pros fik mange af de manglende porte tilbage, herunder det magnetiske MagSafe-opladerstik.

Mandag viste Apple MagSafe 3 frem – en ny magnetisk oplader, der kommer med et par spændende funktioner, som Apple ikke havde tid nok til at forklare under streamingen.

Apple lancerede den originale MagSafe i 2006

Den nye MacBook Pro leverer et nyt design, der omfatter fladere sider og en skærm med et hak i toppen. Den bærbare computer er også lidt tykkere og lidt tungere end de tidligere modeller.

Når det gælder tilslutningsmuligheder, har de nye bærbare computere syv porte hver. Der er en HDMI-port, en USB-C Thunderbolt-port og en SD-kortplads til højre. På venstre side er der to USB-C Thunderbolt-porte og hovedtelefonstikket. Men tilbage på venstre side finder vi MagSafe 3-magnetstikket, og det ligner meget de tidligere MagSafe-adaptere.

Artiklen forsætter under annoncen

2021 MacBook Pro har dog en anden type MagSafe-teknologi end sine forgængere.

Apple MacBook Pro
14-tommer MacBook Pro leveres med USB-C til MagSafe 3-kabel og USB-C-strømadapter. Billedkilde: Apple Inc.

MacBook Pro’s nye MagSafe-strømforsyninger

Først og fremmest er MagSafe 3-kablet et USB-C til MagSafe 3-kabel. Det betyder, at det vil fungere med absolut enhver USB-C-oplader, du måtte have derhjemme, så længe den kan levere den nødvendige effekt.

Apple sagde på scenen, at du kan oplade 2021 MacBook Pro-modellerne via USB-C eller MagSafe 3. Det er op til brugeren at bestemme, og derfor tilsluttes MagSafe 3-kablet via USB-C til opladeren. Eller bedre sagt, opladeren har fortsat en USB-C-port, som vil fungere med alle USB-C-til-USB-C-opladere, du allerede ejer

Læs også  Google gør en af Androids bedste funktioner nemmere at bruge i Chrome og på iPhone
Artiklen forsætter under annoncen

Mere interessant er kablets materiale. Det er ikke plastik, som det var tilfældet med tidligere MagSafe-kabler. I stedet får vi et flettet kabel, som Apple begyndte at bruge for et stykke tid siden.

Apple MacBook Pro
Apples MagSafe 3-oplader til 2021 MacBook Pro. Billedkilde: Apple Inc.

Hvorfor MagSafe 3-opladning er bedre end USB-C

Den indlysende fordel ved MagSafe-opladning er, at den bringer den ro i sindet tilbage, som du plejede at have med MacBooks. Den magnetiske forbindelse sikrer, at du ikke trækker hele den bærbare computer af bordet, når du ved et uheld trækker i ledningen. Men understøttelse af USB-C-opladning betyder, at du ikke behøver at bekymre dig om at glemme MagSafe 3-kablet derhjemme.

Der, hvor MagSafe 3-opladeren virkelig brillerer, er opladningshastigheden. Apple forklarede på scenen, at den nye magnetiske oplader vil oplade batteriet i din bærbare computer endnu hurtigere end tidligere. Du behøver kun 30 minutter for at nå en opladning på 50 % på 14″ og 16″ MacBook Pros. Og begge bærbare computere har en endnu længere batterilevetid end tidligere, selv om de er udstyret med kraftigere M1 Pro- eller M1 Max SoC’er.

Artiklen forsætter under annoncen
Apple MacBook Pro side view

Det er vigtigt at have den rigtige strømadapter for at udnytte de hurtigere opladningshastigheder. 14″ MacBook Pro har et batteri på 70 watttimer og leveres med en strømadapter på 67 W (M1 Pro med 8-core CPU) eller en USB-C strømadapter på 96 W (M1 Pro eller M1 Max). Batteriet på 100 watttimer i 16″ MacBook Pro har brug for den helt nye USB-C-strømadapter på 140 W, der leveres sammen med den bærbare computer.

Læs også  Har vi endelig bare lært, når Sonys PS5-pris og udgivelsesdato offentliggøres?

Apple MacBook Pro
MagSafe 3 genoplader den nye MacBook Pro hurtigere end USB-C. Billedkilde: Apple Inc.