MacBook Pro med M1 Max er mere kraftfuld end en PS5, men har en stor fejl

MacBook Pro med M1 Max er mere kraftfuld end en PS5, men har en stor fejl

21. oktober 2021 Slået fra Af Mathias

Intel accelererede sin anti-Apple-kampagne i efteråret, efterhånden som vi nærmede os MacBook Pro-eventen i midten af oktober. Vi har hele året forklaret, at den specialfremstillede M-serie SoC er Intels største mareridt lige nu. M1 MacBooks har en fantastisk ydeevne og batterilevetid og overgår Intel-baserede maskiner betydeligt. Intel har ikke indhentet Apple og står over for udsigten til, at andre store teknologigigiganter udvikler deres egne SoC’er. Google Tensor er blot et af disse eksempler. Så afslørede Apple M1 Pro- og M1 Max-processorerne i denne uge og drejede kniven.

Apples præsentation af M1 Pro og M1 Max diskuterede ydelsen udførligt og sammenlignede de nye chips med Intels bedste processorer. Apple viste, at dets chips leverer mere effekt pr. watt, end Intel-maskiner nogensinde kunne drømme om. De første benchmarks, der fulgte, viser, at ydelsen i 2021 MacBook Pro virkelig er spektakulær. Mere interessant er det, at nogle rapporter viser, at den højeste version af M1 Max MacBook Pro-versionen er mere kraftfuld end PS5. Men det er ikke nødvendigvis fantastiske nyheder for gamere.

M1 Max MacBook Pro-ydelsen

Den billigste 14-tommer MacBook Pro, som du kan købe, koster 1.999 dollars. For den pris får du en M1 Pro SoC, der har en 8-kernet CPU, 14-kernet GPU og 16 GB Unified Memory. Denne hukommelse er også tilgængelig for GPU’en. Du skal bruge 2.899 $ på en 14-tommers model for at få M1 Max-chippen (som kommer med en 24-kernet GPU og 32 GB hukommelse).

Den billigste MacBook Pro fra 2021 med den bedste M1 Max SoC er 16-tommers MacBook-modellen til 3.899 $. SoC’en har en 10-kernet CPU, 32-kernet GPU og 64 GB hukommelse. Det er kun M1 Max, der får 24- og 32-kernede GPU-muligheder og adgang til 64 GB hukommelse. Som følge heraf vil M1 Max MacBooks levere den bedst mulige ydelse.

Læs også  23 falske Android-apps er farlig spyware - slet dem NU
Artiklen forsætter under annoncen

Ved at se på de tilgængelige data har Notebook Check vurderet teraflops (TF)-ydelsen for alle de nye M1 Pro- og M1 Max-varianter som følger:

  • 2020 M1 8-core GPU = 2,6 TF
  • 14-tommer eksklusiv M1 Pro 14-core GPU = 4,5 TF
  • Base M1 Pro 16-core GPU = 5.2 TF
  • Midtklasse M1 Max 24-kernet GPU = 7,8 TF
  • High-end M1 Max 32-kernet GPU = 10,4 TF

Til sammenligning har PS5’s specialfremstillede GPU en ydelse på 10,28 TF. Tallene ovenfor er skøn. Men benchmarks af ydeevne i det virkelige liv vil sandsynligvis vise, at den mest kraftfulde M1 Max MacBook Pro kan levere en ydeevne i PS5-klassen.

Separat har de nye MacBook Pros SSD’er med “kæbe-dropende” læsehastigheder på 7,4 GB/s. PS5 indeholder en specialfremstillet SSD med 5,5 GB/s. SSD’ens hastighed er afgørende for PS5’s spilhastighed.

M1 Max MacBook ProSammenligning af GPU-ydelse og effekt mellem M1 Max MacBook Pro og en bærbar PC-bærbar computer i den høje ende (MSI GE76 Raider 11UH-053). Billedkilde: Kilde: Apple Inc.

Artiklen forsætter under annoncen

Hvad med MacBook Pro-spil?

I sin anti-Apple-kampagne er en af Intels tilbagevendende idéer, at M1 MacBooks ikke er gode til spil. Som om Intel-drevne MacBooks er det.

Faktum er stadig, at MacBook Pro ikke er en fantastisk gaming-pc på trods af den massive opgradering af M1 Pro og M1 Max. Som Gizmodo forklarer, er der et par problemer, som gamere bør være opmærksomme på, når de køber et bærbart spilsystem.

Først og fremmest kommer M1 Max’s massive kraft med et stort forbehold. Du skal betale ekstra for at få M1 Max. Den 24-kernede GPU-version, der driver en 14-tommer MacBook Pro, betyder, at du skal bruge mindst 2.899 dollars for opgraderingen. Det er en heftig pris for en bærbar computer til spil, når man tænker på, at der findes mere overkommelige løsninger hos konkurrenterne.

Læs også  Galaxy Z Fold 2 5G afsløret: Lækkede billeder viser stort cover display og nyt kamerasystem

Men sig, at penge ikke er problemet, især hvis du har brug for MacBook Pro til arbejdsrelaterede aktiviteter, der kræver mere kraft. Så løber du ind i et andet problem, som ikke har noget at gøre med Apples vilje til at understøtte spil. De fleste af de populære spil, som du gerne vil spille på pc eller PS5, er ikke tilgængelige på macOS. Det er ikke nok, at Apples M1 Max kan levere PS5-lignende ydeevne, hvis udviklerne ikke porterer deres bedste titler til macOS. Så hvis du vil spille nogle af de AAA-spil, der findes, kan du endnu ikke gøre det på den nye MacBook Pro, uanset hvor mange penge du er villig til at bruge på M1 Max-processoren.

Artiklen forsætter under annoncen

Men efterhånden som Apple fortsætter med at opgradere M-seriens SoC’er, vil udviklerne begynde at være opmærksomme. M1 Max- og M1 Pro-maskinerne kan måske ikke spille nogen af de hotte AAA-spil nu, men det kan ændre sig om nogle få år. Og nu, som du måske allerede ved, inklusiv det legendariske MagSafe.