M1 MacBooks batterilevetid var så imponerende, at Apple troede, at indikatoren var i stykker

M1 MacBooks batterilevetid var så imponerende, at Apple troede, at indikatoren var i stykker

11. juli 2021 Slået fra Af Mathias

Apple bekræftede for verden på WWDC 2020, hvad rapporterne har sagt i et par år. IPhone-chippen er ved at blive så god, at versioner af den kan drive MacBooks. Apple sagde, at det ville tage omkring to år, men at alle Macs vil få specialfremstillet Apple-silicium. Så afslørede Apple M1 System-on-Chip (SoC) i november sidste år og de første Mac-computere, der kører den. MacBook Air, MacBook Pro og Mac mini fra slutningen af 2020 fik rosende anmeldelser for M1’s ydeevne. Batterilevetiden var et stort højdepunkt for de bærbare computere. En ny rapport siger, at M1 MacBooks batterilevetid faktisk var så imponerende i de første tests, at Apples ingeniører troede, at batteriindikatoren var i stykker.

M1’s ankomst gik ikke ubemærket hen. Intel startede en massiv anti-M1 MacBook-kampagne i begyndelsen af 2021. I månedsvis forsøgte Intel at smadre Apples massive chippræstation. M1 MacBooks tilbød forbedret ydeevne og batterilevetid i forhold til de Intel-baserede rivaler. Intels annonceblitz var stort set uden succes og gav bagslag ved mere end én lejlighed. Det stod klart for mange, at M1 var en vellykket opgradering for Apple.

Hvad angår Intel, er virksomheden langt bagud i forhold til Apple og andre ARM-chipproducenter. Intels 10nm- og 7nm-chips var udsat for forsinkelser, og virksomheden har brug for mere tid til at frigive en chip, der kan matche 5nm M1.

Interne M1 MacBook-batterilevetidstests overraskede Apple

Apple talte med Tom’s Guide om M-seriens SoC-udvikling og afslørede en morsom anekdote.

Artiklen forsætter under annoncen

M1 MacBook Pro’s batterilevetid varede i 16 timer og 25 minutter i Tom’s Guide web-surfing-testen sammenlignet med blot 10:21 for den tidligere Intel-baserede model. M1-MacBook’s udholdenhed svarer næsten til Apples skøn på 17 timer.

Læs også  Der er noget mærkeligt ved Googles Pixel 6-processor

“Da vi så det første system, og man så sad der og legede med det i et par timer, og batteriet ikke bevægede sig, tænkte vi ‘Åh mand, det er en fejl, batteriindikatoren er i stykker’,” sagde Bob Borchers, Apples vicepræsident for verdensomspændende produktmarketing, og han sagde “Og så griner Tim [Milet] i baggrunden: ‘Nope, sådan skal det være’, og det var ret fænomenalt.” Milet er Apples vicepræsident for platformarkitektur.

M-seriens fremtid

M1 driver yderligere tre siden november, de to 2021 iPad Pro-modeller og den nydesignede iMac. Apple vil lancere en forbedret M1-version senere i år, som måske vil udstyre 2021 MacBook Pro-versionerne. Apple har fejlagtigt bekræftet M1X-markedsføringsnavnet for chippen til de nye bærbare Pro-computere. Uanset hvad Apple kalder den, bør M1-efterfølgeren levere en god batterilevetid, mindst lige så god som M1 MacBooks.

Vil den næste generation af M-serien også forbedre en af de ting, som Intel kritiserede i sine anti-M1-kampagner? Det er spil, noget, som Mac’erne ikke er kendt for.

Artiklen forsætter under annoncen

“Selvfølgelig kan man forestille sig stoltheden hos nogle af GPU-folkene og forestille sig, “Hey, ville det ikke være fantastisk, hvis det rammer et bredere sæt af de virkelig intense gamere”,” sagde Milet. “Det er et naturligt sted for os at kigge hen, at arbejde tæt sammen med vores Metal-team og vores udviklerteam. Vi elsker udfordringen.”