Apple planlægger stadig at udgive iPhone SE 3 i begyndelsen af 2022

Apple planlægger stadig at udgive iPhone SE 3 i begyndelsen af 2022

6. december 2021 Slået fra Af Mathias

I elleve år i træk har Apple hvert efterår annonceret en helt ny serie af iPhone-modeller. IPhone 4S blev lanceret i oktober 2011, og Apple har siden da holdt fast i en efterårslancering af sin flagskibsenhed. Men der er en bemærkelsesværdig undtagelse. I 2016 afslørede Apple iPhone SE. Det var første gang siden 2010, at Apple afslørede en ny telefon før september. Det var også første gang, at Apple havde afsløret to iPhone-serier på et år. Fire år senere introducerede Apple anden generation af iPhone SE. Der var nogle rygter om, at iPhone SE 3 ville blive lanceret allerede i år, men nu tyder en ny rapport på, at Apple vil vente til begyndelsen af 2022 med at opdatere sin prisbillige model.

iPhone SE 3-release stadig på vej til 1. kvartal 2022

Apple iPhone SE models
Apples iPhone SE-serie fra 2020. Billedkilde: Apple iPhone iPhone fra 2020: Apple

Tidligere på ugen offentliggjorde analysefirmaet TrendForce en rapport om smartphoneproduktionen for tredje kvartal af 2021. Ikke overraskende var præstationen faldende, hvilket firmaet tilskriver mangel på komponenter. Som følge heraf har TrendForce sænket sin prognose på 1,345 milliarder enheder til 1,335 milliarder producerede enheder i 2021. Men det mest interessante citat kommer et par afsnit senere:

Med hensyn til produktudvikling holder Apple fast i planen om at lancere sin tredje generation af iPhone SE i 1. kvartal 22 og fire modeller under en ny serie i 2. halvår 22. Tredje generation af iPhone SE forventes at blive et vigtigt instrument, der skal hjælpe Apple med at etablere sig i markedssegmentet for 5G-smartphones i mellemklassen. Produktionsmængden for 2022 forventes at nå op på 25-30 mio. enheder.

Læs også  MacBook Pro med M1 Max er mere kraftfuld end en PS5, men har en stor fejl
Artiklen forsætter under annoncen

Anden generation af iPhone SE var en stor succes for Apple i 2020. Counterpoint Research omtalte den nye model som et “lyspunkt” i et ellers vanskeligt år. Derfor er det ikke overraskende, at Apple ønsker at reducere omsætningstiden mellem iPhone SE 2 og SE 3.

Hvad kan vi forvente af den nye iPhone SE?

I løbet af sommeren delte Nikkei Asia en rapport om Apples store planer for iPhone i 2022. Publikationen hævdede ligeledes, at iPhone SE 3 ville blive udgivet i første halvdel af 2022. Derudover vil iPhone SE 3 angiveligt blive drevet af den samme A15 Bionic-chip, som Apple satte i iPhone 13-modellerne. Den vil også være udstyret med 5G-forbindelse, der er muliggjort af Qualcomms X60-modem.

Mens Apple tilsyneladende planlægger at opdatere det interne i iPhone SE, kan det samme ikke siges om designet. Ifølge Nikkei vil iPhone SE 3 have den samme 4,7-tommer LCD-skærm som den tidligere model. Ingen OLED og ingen notch, selv om rygterne peger på et drastisk nyt design til iPhone 14 i slutningen af 2022. Det vil i det mindste helt klart holde prisen nede.

Hvis du leder efter en virkelig revolutionerende budgettelefon fra Apple, skal du nok vente et stykke tid. Tilbage i april tweetede display-analytiker Ross Young, at han hørte, at en iPhone SE på 6,1 tommer med et selfiekamera med huludskæring i stedet for en notch kunne være på vej til 2023. I oktober kom han så med en opdatering, hvor han hævdede, at Apple skubbede sin iPhone SE med en skærm på 5,7 til 6,1 tommer til 2023. Apple venter måske aldrig mere fire år på at opdatere sin iPhone SE-serie igen. Men år i træk kan være at presse det.

Læs også  Google Assistant ønsker at forbedre arbejdet hjemmefra under pandemien
Artiklen forsætter under annoncen