Den nye iPhone-funktion “Live Text” i iOS 15 har fået folk op af sæderne

Den nye iPhone-funktion “Live Text” i iOS 15 har fået folk op af sæderne

9. oktober 2021 Slået fra Af Mathias

Hvis du er iPhone-bruger og for nylig har downloadet iOS 15-opdateringen, er der en god chance for, at du ikke er fuldt ud klar over alle de fantastiske nye funktioner, som iOS 15 bringer med sig. Når alt kommer til alt, følger de fleste iPhone-brugere ganske enkelt ikke WWDC tæt. De fleste iPhone-brugere downloader iOS 15, når de bliver bedt om det, og udforsker tilfældigt opdateringen i løbet af et par uger. Derfor vil vi gerne gøre dig opmærksom på en særlig fed iOS 15-funktion: Live Text.

Hvad er Live Text?

Live Text giver brugerne mulighed for at pege deres iPhone på et billede og kopiere og indsætte den tekst, der er til stede. Forestil dig f.eks. at du er på en restaurant og vil sende din ven en liste over menupunkter til ham. I stedet for at tage et foto af menuen, som måske indeholder en lille eller svært læselig skrifttype, kan Live Text vælge teksten og indsætte den direkte i en tekstbesked.

Endnu federe er det, at Live Text fungerer lige så godt med håndskrevne noter.

Det er værd at bemærke, at Live Text ikke kun fungerer i kamera-appen. Du kan også udnytte funktionen fra appen Fotos.

Artiklen forsætter under annoncen

Når iOS registrerer tekst i et foto, får brugerne flere muligheder. De kan kopiere den, slå et bestemt ord op eller endda ringe til et nummer, hvis der tilfældigvis er et nummer på et skilt.

iOS 15 Live TextLive Text-eksempler på iPhone med iOS 15. Billedkilde: Apple Inc.

Den måske fedeste Live Text-funktion er dog, at iOS kan oversætte tekst på andre sprog. Dette vil naturligvis være en stor fordel for folk, der rejser i udlandet.

Læs også  De to DYRESTE iPhone-apps i AppStore

Live Text-oversættelse understøtter i øjeblikket syv sprog, herunder engelsk, kinesisk, fransk, italiensk, fransk, italiensk, tysk, portugisisk og spansk. Det står klart, at Apple vil tilføje yderligere sprog i løbet af de næste par måneder og år.

Artiklen forsætter under annoncen

Nu indrømmet, mange af disse funktioner er allerede tilgængelige med Google Lens. Alligevel er det rart at have det inkorporeret direkte i selve iOS. Og desuden er den gennemsnitlige iPhone-bruger sandsynligvis ikke bekendt med Google Lens til at begynde med.

En anden funktion under Live Text-paraplyen er Visual Look Up. Som Apple bemærker, kan du med denne funktion “hurtigt lære mere om populære landemærker, kunst, planter, kæledyr og andre objekter, der vises på dine billeder eller på nettet” Det eneste du skal gøre er at åbne din Fotos-app og kigge efter en cirkulær blå knap med bogstavet “i” indeni. Hvis du ser den, kan du få flere oplysninger om det, der er på billedet.

Den nye iPhone-funktion "Live Text" i iOS 15 har fået folk op af sæderneBilledkilde: Apple

Apple har en vejledning om Live Text, som er værd at se her.

Artiklen forsætter under annoncen

Du kan se en video, der viser iOS 15 Live Text-funktionen i aktion, nedenfor:

Indtil videre er iOS 15-udrulningen gået uden problemer. Og selv om vi har set rapporter om brugere, der oplever problemer med batteritiden, ser det ud til at være et problem, der specifikt kan tilskrives Spotify-appen.