iPhone 13-leak melder om prisstigninger på de kommende Apple-mobiler

iPhone 13-leak melder om prisstigninger på de kommende Apple-mobiler

26. august 2021 Slået fra Af Mathias

iPhones er berygtet for at være blandt de dyreste smartphones på markedet, men det er ikke helt tilfældet. Apples massive stordriftsfordele har gjort det muligt for virksomheden at tilbyde konkurrencedygtige iPhone-priser i de seneste år. Android-rivaler kom med dyrere flagskibe, der matchede eller endog oversteg iPhone-priserne. IPhone 12, der starter ved 829 USD før eventuelle indbytte- eller operatørtilbud, er det bedste eksempel på dette. Det er den bedst sælgende iPhone i Apples sortiment, og den er billigere end sammenlignelige Android-flagskibe. Men iPhone 13-prisen vil måske få en stigning i år, ifølge en ny lækage.

Da Apple sidste år annoncerede iPhone 12-prisen, sagde virksomheden, at den startede ved 799 dollars. Tallet er inklusive et særligt operatørtilbud på 30 dollars, der er tilgængeligt hos de vigtigste amerikanske mobiloperatører. Men selv den fulde pris på 829 dollars er et fantastisk tilbud i betragtning af, hvad du får for pengene. IPhone 12 har den samme kernehardware som alle de dyrere iPhone 12 Pro-modeller.

I modsætning til sin forgænger har iPhone 13 også en OLED-skærm, hvilket er en premiere for den mest populære model i Apples nye iPhone-serie. IPhone 13 vil formentlig ligge på linje med iPhone 12, når det kommer til popularitet hos forbrugerne. Mobilen vil være næsten identisk med sin forgænger, når det kommer til design. Den vil have et mindre hak, et større batteri og et forbedret kamera på bagsiden. Under motorhjelmen vil en ny A15 Bionic-processor levere endnu bedre ydeevne.

iPhone 13 prisstigning forklaret

På trods af lighederne mellem iPhone 13 og iPhone 12 vil Apple måske ikke opretholde sidste års prisstruktur. Det er faktisk en taktik fra iPhone-lanceringens playbook, som Apple har brugt en del gange før. Nyere enheder ville beholde sidste års prisskilt, mens de leverer væsentligt forbedret hardware og ydeevne.

Læs også  Prisen på det mest forventede tilbehør til Xbox Series X er lækket
Artiklen forsætter under annoncen

Ifølge Digitimes (via MacRumors) kan de stigende produktionsomkostninger for iPhone’s vigtigste komponent, processoren i A-serien, føre til en prisstigning.

TSMC hæver angiveligt omkostningerne til chipproduktion, hvilket vil påvirke flere kunder. Selskabet har angiveligt allerede underrettet kunderne. Priserne vil angiveligt stige med 20 % i januar 2022 og vil også dække de ordrer, der skulle være opfyldt i december i år. Apple er TSMC’s største kunde, og dets chips vil tilsyneladende også blive berørt.

For TSMC’s avancerede sub-7nm-processteknologier vil priserne stige med 3-10 %, oplyste kilderne. Apple, TSMC’s største kunde, hvis ordrer udgør over 20 % af støberiets samlede wafer-indtægter, vil opleve en prisstigning på 3-5 %, sagde kilderne.

Andre grunde til bekymring

Apple overvejer angiveligt en prisstigning for iPhone 13-serien for at “afbøde virkningen af stigende omkostninger på deres rentabilitet.”

Artiklen forsætter under annoncen

Apple vil sandsynligvis fastsætte højere priser for sin kommende iPhone og andre serier, ifølge markedskilder. Flere leverandører af notebookmærker, som har hævet deres priser med 5-10 % indtil videre i år, fortsætter med at undersøge, hvordan de kan afbøde virkningen af de stigende omkostninger på deres rentabilitet.

Tidligere rapporter viste, at Apple gik langt for at sikre, at udgivelsesdatoen for iPhone 13 ikke vil blive forsinket i år. Det omfatter bl.a. at sikre sig nok A15-chips fra TSMC. Den taiwanesiske chipproducent prioriterer ordrer til Apple, ifølge andre rapporter. Endelig siger rygterne, at Apple sigter mod at fremstille 100 millioner iPhone 13-enheder i anden halvdel af 2021.

Uanset om Digitimes’ rapportering er korrekt eller ej, har der altid været bekymringer for, at priserne kunne stige for forskellige produkter i år. Der har været stigende snak om inflation og de stigende omkostninger ved at sende varer rundt om i verden. Disse faktorer kan få direkte indflydelse på iPhone-leverandører som TSMC og føre til prisstigninger, selv for iPhone 13.

Læs også  Ny undersøgelse afslører opmuntrende nyheder om coronavirusimmunitet
Artiklen forsætter under annoncen