iPhone 12 vs. iPhone 11: Dette er hvor meget hurtigere den nye telefon kan være

iPhone 12 vs. iPhone 11: Dette er hvor meget hurtigere den nye telefon kan være

18. september 2020 0 Af Mathias
  • Der var ingen iPhone 12-samtaler under Apples “Time Flies” pressekonference, men virksomheden afslørede en nøglespecifikation for næste generations smartphone-serie.
  • A14 Bionic-chippen, der får de fire rygter om iPhone 12-modellerne, er blevet bekræftet, da Apple vil bruge den i den helt nye iPad Air-tablet.
  • Takket være Apples iPad-præsentation har vi det første skøn over, hvor meget hurtigere iPhone 12 vil blive sammenlignet med iPhone 11.

Rygter sagde, at 4. generation iPad Air ville køre på Apples helt nye A14-chip, da vi gik ind i Apples “Time Flies” -begivenhed tirsdag. Det er den processor, vi forventer at se inde i hver iPhone 12-model, som alle er blevet forsinket. En variation af A14 Bionic kunne derefter drive fremtidens iPad-proffer, mens et andet medlem af den samme 5nm-chipfamilie ville blive brugt i Apples første ARM MacBooks.

Men Apple gjorde det utænkelige og annoncerede A14 Bionic foran iPhone 12. Den nye iPad Air vil faktisk pakke den kraftfulde nye chip, og Apple insisterede på den nye ydelsesforøgelse, der forventes fra siliciumopgraderingen. Det kan være nok til at fortælle os nøjagtigt, hvor meget hurtigere iPhone 12 sammenlignes med iPhone 11.

iPad Air 4 klipper A14 Bionic-chippen, der styrer iPhone 12, ligesom 3. generations model indeholdt den samme A12 Bionic System-on-Chip, som Apple brugte i sine 2018 iPhones , inklusive iPhone XS og iPhone XR.

Apple sagde under begivenheden, at A14 er 40% hurtigere end A12, og at den nye GPU vil levere en præstationsforøgelse på 30%. Chipeksperterne hos AnandTech gjorde matematikken og kom med den konklusion, at A14 CPU omtrent ville være 16 % hurtigere end A13 Bionic inde i iPhone 11-serien og iPhone SE. På GPU-siden ville A14 give iPhone 12 en 8,3% ydeevnehøjde i forhold til iPhone 11 i grafikafdelingen, “hvilket faktisk er ret beskedent,” ifølge bloggen.

Læs også  Facebook muliggør cross-app messaging på Instagram og Messenger
Artiklen forsætter under annoncen

A14 Bionic
Apples A14 Bionic-chipfunktioner afsløret ved Time Flies pressehændelse. Billedkilde: Apple Inc.

Dette er ubekræftede tal, og de er baseret på Apples præstationsestimater fra Time Flies-begivenheden og Apples tal fra sidste års iPhone 11-præsentation, hvor det forklarede A13 forbedringer af ydeevnen. Apple gør dette hvert år og fremhæver CPU- og GPU-hastighedsgevinsterne på den nye iPhone.

Den mere formidable opgradering vedrører Neural Engines, som indeholder fordoble antallet af kerner, der er i stand til op til 11 billioner operationer pr. sekund (TOPs) ydeevne. Det er mere end det dobbelte af A12s TOP’er og 83% mere end A13s 6TOP’er.

iPhone 12 vs. iPhone 11: Dette er hvor meget hurtigere den nye telefon kan være
A13 Bionic-chipydelse som angivet på Apples iPhone 11 Pro-side. Billedkilde: Apple Inc.

Artiklen forsætter under annoncen

AnandTech bemærker, at Apple ikke var ikke helt klart med 40% ydeevne boost under iPad Air – “er det ydeevne med en tråd? Er det en multi-threaded performance? Er det til de store eller de små kerner? “

Bloggen bemærker også, at en potentiel forklaring på den” ret konservative “præstationsgevinst i forhold til A13 vedrører peak performance:

en forklaring og teori, jeg har, er, at Apple måske endelig har trukket tilbage på deres overdrevne peak power-træk ved de maksimale præstationstilstande for CPU’erne og GPU’erne, og dermed peak performance ikke ville have set et så stort spring denne generation, men favoriserer mere bæredygtige termiske tal.

Apples A12- og A13-chips var store ydeevneopgraderinger både på siden af CPU og GPU, men en kritik jeg havde fremsat af virksomhedens design er, at de begge øgede strømforbruget ud over, hvad der normalt var bæredygtigt i en mobil termisk kuvert. Dette betød, at mens designene havde fantastiske peak performance-tal, var chips ikke i stand til at opretholde dem i længere perioder ud over 2-3 minutter. Med det for øje spredte enhederne til præstationsniveauer, der stadig var foran konkurrencen, hvilket efterlod Apple i en ledende stilling med hensyn til effektivitet.

Den samme AnandTech siger dog, at der er mindst et argument imod denne teori, og det er det faktum, at Apple ikke har nævnt effektivitetsforbedringer. A14 Bionic er verdens første 5nm-processor, der vil være tilgængelig kommercielt, og den skal være mere energieffektiv end A13.

Læs også  iPhone 13-farver og lagringsmuligheder afsløret i tidlig detailhandel

Apple vil Giv os helt sikkert et dybtgående kig på A14-chippen under iPhone 12-begivenheden i næste måned, på hvilket tidspunkt vi ved nøjagtigt, hvilken slags ydelsesopgradering vi kan forvente over iPhone 11. Uanset hvor disse procentdele ender, er der ingen spørgsmål om, at A14 ikke har nogen match over på Android.

Artiklen forsætter under annoncen