iOS 15: Prøv disse hemmelige iPhone-koder og lås op for skjulte funktioner i iOS 15

iOS 15: Prøv disse hemmelige iPhone-koder og lås op for skjulte funktioner i iOS 15

25. oktober 2021 Slået fra Af Mathias

Det vil måske overraske mange, men der er flere skjulte iPhone-koder, som har været en del af iOS-brugeroplevelsen i årevis. Og selv om de fleste brugere måske finder disse hemmelige koder mere spændende end nyttige, er der faktisk nogle af dem, der giver en interessant nytteværdi.

Igen, disse hemmelige iPhone-koder er ikke eksklusive til iOS 15. Men da iOS 15 blev frigivet for blot et par uger siden, ville vi være ubehjælpsomme, hvis vi ikke kort fremhævede nogle af de mere cool iOS 15-funktioner, som du måske ikke kender. Selv om Apple fremhæver de fleste af de største iOS-ændringer under sin WWDC-keynote, er der uundgåeligt snesevis af nye funktioner, som virksomheden simpelthen ikke har tid til at dække.

For at hjælpe dig med at få mest muligt ud af din iPhone har vi samlet nogle af de bedste skjulte funktioner, som de fleste ikke kender til. Disse kan være med til at gøre dit liv nemmere. Du kan også lære mere om din telefon, uanset hvilken version af iPhone du har.

Den første iPhone-kode – skjul nummeroplysning

iOS 15: Prøv disse hemmelige iPhone-koder og lås op for skjulte funktioner i iOS 15
Billedkilde: Apple

Jeg er ikke sikker på, om denne iPhone-kode er så hemmelig, men den kan komme som en overraskelse for folk, der ikke voksede op i 90’erne. Den vil dog være meget velkendt for dem, der gjorde det. Det vil også have betydning for dem, der rent faktisk stadig foretager telefonopkald (for det meste folk, der voksede op i 90’erne og før). Du kan endda prøve at ringe tilbage til de robotopkald, der spørger om din bils udvidede garanti, måske.

Artiklen forsætter under annoncen

Hvis du vil forhindre, at nummeret vises i en opkaldsguide, kan du trykke på *67, før du ringer op. Du kan også gå ind under Indstillinger / Telefon og vælge Opkalder-ID, hvis du vil ændre denne indstilling uden at skulle ringe hver gang før et opkald.

Læs også  Hvis dit Apple Watch har dette problem, reparerer Apple det muligvis gratis

Få en bedre måling af signalstyrken

Dette er en smart lille funktion, som ikke nødvendigvis er unik for iPhone. Vi har skrevet om din batterilevetid, men hvad med din signalstyrke? Der er grundlæggende en måde at få et bedre billede af din signalstyrke på end ved at tjekke, hvor mange bjælker du har.

For at se din signalstyrke repræsenteret ved et tal – og se den ændre sig afhængigt af, hvor stærkt dit signal er, når du bevæger dig rundt – gå til dit tastatur og indtast *3001#12345#. Tryk derefter på opkaldsknappen. Når du er der, bør der vises en skærm med hovedmenuen. Hvis du trykker på LTE > Serving Cell Mess, kan du se, hvor stærk din signalstyrke er.

Få adgang til din iPhones IMEI-nummer

Hvis du vil finde ud af din enheds internationale IMEI-nummer (International Mobile Equipment Identity), kan du gøre det ret nemt. Dit IMEI-nummer er en unik 15-cifret identifikator for din egen iPhone. Det er nyttigt, hvis du skal låse din smartphone op på et andet netværk.

Artiklen forsætter under annoncen

For at få denne hemmelige iPhone-kode skal du blot skrive *#06## i tastaturet, og så er du klar.

Du kan også få adgang til disse oplysninger ved at gå til Indstillinger > Om > IMEI

For yderligere hemmelige iPhone-koder skal du sørge for at tjekke denne liste, der er udarbejdet af New York Post.

Fede iOS 15-funktioner, der er værd at kende

Mens vi er ved emnet hemmelige iPhone-funktioner, tænkte vi, at det måske var et godt tidspunkt at henvise hurtigt til et par iOS 15-funktioner, som du måske ikke kender.

Artiklen forsætter under annoncen
Læs også  Efter Twitter-hacket af prominente personer mangler vi stadig svar på spørgsmål

Bedre tekstvalg – iOS 15 bringer forstørrelsesluppen tilbage til tekstvalg. Apple bemærker, at du vil kunne “vælge præcis den tekst, du ønsker, med en forbedret markør, der forstørrer den tekst, du kigger på” Apple lancerede oprindeligt den fantastiske lup til tekstredigering, men virksomheden ændrede derefter denne funktion i de efterfølgende iOS-udgaver. Nu kan du igen bruge forstørrelsesglasset til at vælge tekst, hvilket er meget nemmere end jagt- og hak-metoden.

Træk og slip mellem apps – Apple er ved at bringe nogle skrivebordsfunktioner til iPhone. For første gang kan brugerne trække filer mellem apps. Det er nu f.eks. muligt at trække et billede fra appen Fotos direkte ind i en mailmeddelelse. Du kan også gøre dette i flere apps ved at holde fingeren på det element, du gerne vil trække, og derefter stryge opad på hjemknappen, gå til den app, du gerne vil indsætte i, og det er alt for træk og slip!

Live Text – Dette er en fantastisk iOS 15-funktion, som Apple nævnte i sin WWDC-keynote. Live Text kan kort sagt analysere tekst i et foto og efterfølgende give dig mulighed for at kopiere og indsætte den.

Som vi har dækket tidligere:

Artiklen forsætter under annoncen

Forestil dig for eksempel, at du er på en restaurant og vil sende din ven en liste over menupunkter. I stedet for at tage et foto af menuen, som måske indeholder en lille eller svært læselig skrifttype, kan Live Text vælge teksten og indsætte den direkte i en tekstbesked.

Den kan også oversætte tekst fra et sprog til et andet og endda oversætte håndskrevne noter til tekst.